Skocz do zawartości
IGNORED

Yamaha A-S3000 i CD-S3000

tomaszE

Rekomendowane odpowiedzi

Ma ktoś może do pożyczenia słownik krzaczkowo-polski ?

Wystarczy odpalić stronę w przeglądarce chrome googla i kliknąć przetłumacz(w zasadzie strona od razu zapyta czy przetłumaczyć tekst).Proszę wyjdzie po naszemu,z większości języków świata.

Ma ktoś może do pożyczenia słownik krzaczkowo-polski ?

Jarula, wszystko O.K., to miał być niewinny żarcik z tą odpowiedzią.

Pozdr.

...And Justice For All . Pozdrawiam .  

• 5 tygodni później...

Hehe, AS3000 poza moimi możliościami, tak pytam może ktoś już coś wie o następczyni AS2000. Tak wycieraczki są piękne w wzmakach :-)

pzdr.

"Lampa nie umiera nigdy"

• 3 tygodnie później...
  • Redaktorzy

Pisalem juz w tym watku. Warto posluchac, jednakze w tej cenie znajda sie lepiej spiewajace klocki. Przyznac trzeba ze wykonanie (pokretla, gniazda glosnikowe) to kunsztowna robota.

Blogi --> Blog Kangiego. Zapraszam.

• 4 tygodnie później...

Wynika z tego że pożądny sprzęt, pięknie grający skoro tyle papieru Audio poświeciło.

Ciekawe czy Pan Kisiel ma te Yamahy w swoim systemie ;-)

pzdr.

"Lampa nie umiera nigdy"

Wynika z tego że pożądny sprzęt, pięknie grający skoro tyle papieru Audio poświeciło.

Postaram się zeskanować cały test i wkleić, jak znajdę czas;) a jest co poczytać! Pan Kisiel nie oszczędzał wypowiedzi i słów.

Pozdr.

Tomasz

Pozdrawiam

Tomasz

pisaliśmy już o tym teście parę miesięcy temu : ) może już być na stronie www.audio. Moje wrażenie było takie, że Pan Ksiel na wszelkie możliwe sposoby krążył i krążył wokół tego wzmacniacza z opisem, a finalnie trudno coś konkretnego z tego opisu wyciągnąć. Zresztą ktoś już miał podobne wrażenia tutaj do mnie. Gdyby się miał zachwycić, to pewnie by to zrobił, a tak wyszło ...nijak : )

P.s. Z tym skanowaniem i wrzucaniem do sieci byłbym ostrożny - koleżeńska rada.

<br />P.s. Z tym skanowaniem i wrzucaniem do sieci byłbym ostrożny - koleżeńska rada. <br />

( + )

Może i masz rację, dzięki.

Chciałem aby wszyscy którzy są zainteresowani serią 3000, sobie przeczytali opinie Pana Kisiela .

Pozdr.

Tomasz

<br />test jest dostępny na stronie audio.com.pl więc po co skanować:) <br />

Wklej link.

OK. już znalazłem

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Pozdrawiam

Tomasz

Moje wrażenie było takie, że Pan Ksiel na wszelkie możliwe sposoby krążył i krążył wokół tego wzmacniacza z opisem, a finalnie trudno coś konkretnego z tego opisu wyciągnąć. Zresztą ktoś już miał podobne wrażenia tutaj do mnie. Gdyby się miał zachwycić, to pewnie by to zrobił, a tak wyszło ...nijak : )

Nie ma się co oszukiwać .

Pięknie wygląda , zbudowane według najlepszych wzorców ale brzmienie w stosunku do serii 2000 szału nie ma .

I to można z tego tekstu wywnioskować .

Ot , po prostu flagowe klocki , tyle i tylko tyle .

Poczytajcie jak w AUDIO był opisany Xindak A600E i co w opisie dano do zrozumienia .

Yamaha jak choćby Denon przegina z ilością wtyczek , kabli i dziesiątkami zworek co nie jest obojętne dla brzmienia .

Marantz znowu daje śmiesznie małe trafka. Ale te trzy firmy cenię za to że dają bdb elementy w środku co wróży wieloletnią , bezawaryjną pracą tych urządzeń .

Osoby umiejące właściwie czytać recenzje A. Kisiela, wyciągną pewnie dość łatwo wnioski, jeśli chodzi o stwierdzony progres w stosunku do serii 2000, choć Kisiel swoim zwyczajem pozastawiał różne zasieki retoryczne, zasupłał ten opis itd.

Opis utwierdza mnie w przekonaniu, że seria 3000 to taki trochę tuning ala Ken Ishiwata serii 2000 (zamiast rdzeniowca toroid, sporo miedzi itd) i cena jest zupełnie nieadekwatna (w kontekście ceny za serię 2000) do skali tego tuningu.

8000-9000 za klocek i byłoby pozamiatane, nikt by nie miał żadnych ale, a tak jest jakiś dysonans, do tego to robiące złe wrażenie nie podawanie na stronie dystrybutora cen tych jamaszek (na telefon), tak jakby każdy wiedział, że jest tu kwas cenowy i nie miał pomysłu, jak sobie z tym poradzić.

Ciekawe ile zestawów udało się sprzedać w Polsce ?

Nie zdziwiłbym się gdyby nikt dotychczas nie kupił.

Wygląd, wnętrzności czy recenzje mogą być super ale cena też jest super zaporowa.

• 1 miesiąc później...
  • 2 tygodnie później...

To przy likwidacji dawali ileś tam procent zniżki za sprzęt 20%, 30% wtedy trza było brać te Yamahy ;)

A teraz na otwarcie Nowego/Starego salonu dają rabat na Yamahę ile 50%..?

pzdr.

"Lampa nie umiera nigdy"

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.