Skocz do zawartości
IGNORED

Kolumny Monitor Audio Mr4 -czy- Mission Mx4 ?

sirjacor

Rekomendowane odpowiedzi

Witam, pytanie o kolumny jak w tytule:

- Monitor Audio mr4

czy

- Mission mx4

Grać to ma z zestawem Yamaha a-s500 + yamaha cd-s300 i ocieplić jego brzmienie.

Muzyka - pop,funky,rock,jazz..

No to które i dlaczego wybrać? :-))

dzięki!!!

Zapraszamy na profil Triangle Audio Polska

www.facebook.com/TrianglePolska/

Kup sobie Kefy C7. Miałem je dwa lata i z yamahą zagrają Ci o wiele lepiej niż MA. Chyba że słuchasz głośno i mocnego rocka to Kef odpada. Z drugiej strony czy naprawdę chcesz nowe i tylko z tych dwóch modeli?

Witaj,

z podanych przez Ciebie modeli wybrałbym w Twojej konfiguracji kolumny Monitor Audio, chociaż wziąłbym także pod uwagę Kef C7 oraz Boston Acoustics A250. Półka wyżej (pod warunkiem pomieszczenia nie większego niż 22-24m2) to Audio Academy Phoebe.

Serdecznie zapraszam na odsłuchy, w przypadku pytań służę pomocą.

Pomagamy, doradzamy, wypożyczamy, zapraszamy na indywidualne odsłuchy.

Najlepsze ceny dla forumowiczów magazynu Audiostereo - zapytaj o ofertę! Pełna oferta na stronie www.Q21.pl.

Widzę, że wszyscy omijają temat Mission'ów - można wiedzieć co w nich nie gra? Generalnie są kiepskie czy tylko z yamahą nie zagrają?

Monitor Audio rozumiem że na tyle sprawdzone że się na nich nie przejadę (oczywiście wiadomo że to nie high end :))

KEF c7 - niestety najtańsze to ok 1900 za parę.

Monitor Audio mr4 mogę mieć za 1400 za parę nowe.

Boston Acustic - 1990 zł za parę

A roczne w super stanie Missiony mx4 za 1100 zł za parę. (jak mają nie zagrać to i wolę te MA mr4).

No niestety jak zwykle kasa.

Radźcie!!! :D

Mission to dobre kolumny, jednak nie jestem przekonany, że są idealnym partnerem do Twojego wzmacniacza.

Najbardziej będą pasowały do twojego wzmacniacza Boston Acoustics oraz Kef. W upustem klubowym ceny także będą atrakcyjne.

Pomagamy, doradzamy, wypożyczamy, zapraszamy na indywidualne odsłuchy.

Najlepsze ceny dla forumowiczów magazynu Audiostereo - zapytaj o ofertę! Pełna oferta na stronie www.Q21.pl.

Missiony są cieple chyba o takie zmiany ci chodzi. Monitor audio też dobry głosniczek. Bostony na przykład mnie totalnie nie urzekajaą i jak na swoje wykonanie i dzwiek wogole mi sie nie podobaja.

Różnicy między tymi dwiema konstrukcjami pod względem jakości nie ma żadnej. Obie są słabe. Kefy trochę "mądrzejsze"-cieplejsze i równiejsze. MA bardziej dynamiczne ale za to jazgotliwe jak dla mnie. Chociaż Kefy też przy mocniejszym odkręceniu glośności też robią się nerwowe i męczące. Obie konstrukcje miałem u siebie w domu. Ja w tych pieniądzach poszukałbym czegoś używanego...

Gość dziadekwłodek

(Konto usunięte)

Monitor Audio Mr 4 - zdecydowanie.

Moim zdaniem budżetowe Mission są mocno przereklamowane.

A to jest przykładem manipulacji:

Link do podłogówek, a rzucająca się w oczy ocena - odnosi się do zupełnie innego modelu. Stary numer. Nieładnie.

• 3 miesiące później...

I co, kupiłeś? Też zamierzam kupić MR4. Jak możesz podziel się wrażeniami. Najbardziej interesuje mnie bass. Jest dynamiczny? Mocny? jak to w nich wygląda? I co z resztą pasma? Jeszcze nigdy ich nie słuchałem, jakoś nie mogę na nie trafić w sklepach stacjonarnych u siebie. Pozdrawiam i czekam na odpowiedź.

Witam

Ja wybrałem MR4 u mnie graja jednak z H/K AVR 260 i jestem zadowolony (niestety nie posłuchałem rad i kupiłem kino domowe zamiast stereo)

z tym że prawie przez pół roku tak sobie jeździłem po różnych salonach na odsłuchy z własymi płytkami ( głównie nightwish, withing temptation, marek dyjak, muzyka z "gladiatora") i po subiektywnych odczuciach wybrałem MR4. Niestety nie doradzę w temacie dynamiki basu itp - ja po prostu po odsłuchach wybrałem te (no jeśli budżet by pozwolił wybrałbym mr6)

A tak przy okazji jaki cd doradzilibyście do tego zestawu (chce kupić używke np: nad 512, cambridge audio cd4, marantz 1020 lub 63SE - co najlepiej zagra z moim zestawem, jak również pod kątem ewentualnych napraw (dostepność i ceny lasera) oraz orientacyjne ceny. oczywiście inne sugestie dopuszczalne

Pozdrawiam

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.