Skocz do zawartości
IGNORED

Autko dla Żonki

piano

Rekomendowane odpowiedzi

Proszę spojżeć. Idealne auto adla Twojej żony. 1.33 pojemność 100KM w tej budzie daje radę. Śmiem twierdzić że żona może pokochać to auto, jak kilka moich znajpmych, które je posiadają. Pewny silnik i tylko jazda bez serwisu :) Oto to to:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Mark,

ee..,tak tylko się mówi.

Żonki nie zmienię, bo jaka inna akceptowałaby mnie, audio i kolumny na środku salonu:) Sama słodycz!:))Po za tym jest kochana, nie jazgocze i nie wkurw.ucha. potrafi kochać i się też:)Dała mi b.fajną córeczkę.Czego chcieć więcej

Proszę spojżeć.

Piotr,

Dzięki:)

Wpisałem ją na " listę".Na moje, to mocny zawodnik w tej klasie.

Po Nowym..,gdy wszyscy wytrzeźwieją, to pojeżdzę wszystkimi z listy, pomacam i..,zawężę listę do jednego/dwóch.

Proszę spojżeć. Idealne auto adla Twojej żony. 1.33 pojemność 100KM w tej budzie daje radę. Śmiem twierdzić że żona może pokochać to auto, jak kilka moich znajpmych, które je posiadają. Pewny silnik i tylko jazda bez serwisu :) Oto to to:

100 razy lepszy wybór od tego Up ! :)

eee, zyzio, liczyłem na trzy mocne ASy, a tu Cinquecento:)

Tam blacha w środku goła pomalowana wyłazi jak w Cinquecento, stąd skojarzenie :)

uważam że nowe yarisy są gorsze od pierwszej wersji, ojciec miał poprzednią i ma obecną , ja miałem yarisa TS 1.5 105KM którego bardzo miło wspominam!

przez 6lat zero awarii!!! i moja żona też bardzo go lubiła i często mi zabierała :)

Focal + Naim

zyzio,

Twoja propozycja dot. Colta jest warta uwagi.Problem w tym, ze teściowie go mają i nie dziwię się, ze żonka nie bardzo jest nim zainteresowana.

W sumie udane atuko, mało awaryjne.

Choć nie jesteśmy nim zainteresowani, to warto o tym pisać, bo prędzej czy później ktoś inny będzie miał podobny problem i wtedy wątek jak znalazł.

Lista do jazdy i pomacania;(kolejnośc przypadkowa)

-Yaris

-Up

-i20

-corsa

Nawiasem,namawiam żonkę,aby do listy dopisać kijankę Venga 1,4

mialem własnie napisac -kup jej Venge ale 1.6 bo i tak z tym 1.6 ledwo jedzie ale poza tym to ideał miejskiego auta

bardzo krotkie, gigantyczny kufer,wygodne ,łatwe wsiadanie nawet na zapakowanym parkingu bo siedzi sie wysoko ,kompletnie nie interesuje miejskich złodzieji

niektore kolory nadwozia wygladaja bardzo zle i to trzeba dobrze przemyslec , mnie podoba sie dziwna śliwka ktora w cieniu robi sie brazowa :)

Szanuj zdrowie należycie, bo jak umrzesz, stracisz życie

Siedziałem w Vendze.

Istotnie, miejsca tyle, zę można wyprawić bibkę sylwestrową, a odjechanych zapakować do sporego bagażnika.45 tysi.Kolor grafitowy - nawet ładny:)Lalka w salonie, namawiała mnie na jazdę próbną i chyba się skuszę, choć imho, ergonomia na przeciętnym poziomie, ale co tam - przecie to 45 tysi.

Bardziej interesuje mnie haczyk z tymi 7-mioma latami gwarancji?

Musze się wgłębić w drobniejszy druk:)

owszem to troche lipa bo np jesli spalisz sprzeglo to oczywiscie patrzą na przebieg i przy duzym przebiegu to nie zostanie zakwalifikowane do naprawy w ramach gwarancji

nie potrafia juz przytoczyc dokładnych przebiegów/oczywiscie sa tajne/ a ktore poznalem dopiero dokladnym zapoznaniu sie :) z ich handlowcem ale nie bylo tez dramatu

musza sie też jakos zabezpieczyc przed klientem idiota ktory spali sprzegło po 30 tys km :) bo ciagał jacht motorowy i udaje zdziwionego

Venge mam w domu 3 lata , benzyna ,przeglad raz w roku 800zł , zero kłopotów, zostawiasz go gdzie się da zwłaszcza ze wjedzie w kazda dziure

oczywiscie przyznam sie ze sie broniłem przed tym autem jak mogłem bo to kijanka :) ale kupowała to zona i oswiadczyła ze nie mam nic do gadania

oczywiście miała racje jak każda praktyczna kobieta

jeszcze jedno to 1.6 dobrze sie prowadzi zimą /bloto, snieg/ co lubia kobiety , na dobrych zimowkach auto jedzie stabilnie 30-40 km szybciej niz wiekszosc na drodze ,szybko sie nagrzewa w srodku,

bez problemu równiez da sie pojechać dłuzsza szybką trase np autostrada , na kretych drogach ogranicza ja zawieszenie i wysoka buda

Szanuj zdrowie należycie, bo jak umrzesz, stracisz życie

mikson

A dlaczego piszesz że nowe Yarisy są gorsze ? Bardziej awaryjne czy co ? Czy osiągi gorsze ? Jeśli chodzi o wygląd to mi się absolutnie bardziej podoba nowy, niż ten TS którego miałeś. Ale to wiadomo kwestia gustu.

piano

Za 47 tys. masz wyprzedaż Yarisa i masz klime, skórzana kierę i parę innych dodatków z niezłym silnikiem. Także jeśli miałbym wybierać między Vengą a Yarisem ja postawiłbym na Toyotę.

zyzio,

Twoja propozycja dot. Colta jest warta uwagi.Problem w tym, ze teściowie go mają i nie dziwię się, ze żonka nie bardzo jest nim zainteresowana.

W sumie udane atuko, mało awaryjne.

Choć nie jesteśmy nim zainteresowani, to warto o tym pisać, bo prędzej czy później ktoś inny będzie miał podobny problem i wtedy wątek jak znalazł.

Lista do jazdy i pomacania;(kolejnośc przypadkowa)

-Yaris

-Up

-i20

-corsa

Nawiasem,namawiam żonkę,aby do listy dopisać kijankę Venga 1,4

Dopisz Honde Jazz.

Głupota – niedostatek rozumu przejawiający się brakiem bystrości, nieumiejętnością rozpoznawania istoty rzeczy, związków przyczynowo-skutkowych, przewidywania i kojarzenia. Charakteryzuje się pychą, śmiałością, podejrzliwością, niskim lub nieistniejącym samokrytycyzmem, niezdolnością do zdziwienia, dążnością do ekspansji.

• Użytkownicy+

Yariska niezła, brat miał 2 lata, to się parę razy przejechałem. Podoba się mojej żonie... właśnie zdała Yariską prawko (późno, ale w pierwszym podejściu! :) Ja lubię kobiałki w dużych autach, ale przy tych cenach paliw...

uważam że nowe yarisy są gorsze od pierwszej wersji, ojciec miał poprzednią i ma obecną , ja miałem yarisa TS 1.5 105KM którego bardzo miło wspominam!

przez 6lat zero awarii!!! i moja żona też bardzo go lubiła i często mi zabierała :)

Są gorsze, bo mają większą masę....znam Yarisa 1.3 86 KM - w pierwszej wersji fajnie jeździł, następna mimo że miała 99 KM już tak fajnie nie jeździła, podobnie najnowszy Yaris....ale z awaryjnością chyba nadal nie jest źle....

mikson

A dlaczego piszesz że nowe Yarisy są gorsze ? Bardziej awaryjne czy co ? Czy osiągi gorsze ? Jeśli chodzi o wygląd to mi się absolutnie bardziej podoba nowy, niż ten TS którego miałeś. Ale to wiadomo kwestia gustu.

piano

Za 47 tys. masz wyprzedaż Yarisa i masz klime, skórzana kierę i parę innych dodatków z niezłym silnikiem. Także jeśli miałbym wybierać między Vengą a Yarisem ja postawiłbym na Toyotę.

Nowy jest wygodniejszy, ale pierwszy TS naprawdę był super !

Kup jakaś podstawową wersję Giulietty. Bedzie zachwycona. Auto jest naprawde OK i nie ma nic wspolnego z dawnym mitem awaryjnosci Alf. Mam od póltora roku i drugi raz kupiłbym taką samą.

Cześć Panowie,:)

Dzisiaj zawiozłem żonkę do Salonu VW w Gdańsku, aby posiedziała, pomacała i przejechała się Up,em.

Przy okazji też go dosiadłem i wrażenia z jazdy tak małym autkiem były nawet spore i trudno było się nudzić.

Mieliśmy okazję jechać najmocniejszą(!:) wersją 75 konną o poj.1 l.

Autko o zabawkowych rozmiarach, oferowało nawet sporo miejsca na przednich siedzeniach i umiarkowany komfort.

Na tylnych już zdecydowanie skromniej, ale to autko celuje w 1/2 osoby i to nie w celach długich służbowych wyjazdów, a do miasta i z powrotem.

Siedzenia o ciekawym kształcie i tapicerce, zapewniały względny komfort i trzymanie na boki, ale w końcu, to nie sportowe Coupe.

Zaskoczony byłem jakością najwyższego modelu, bo w dotyku nic nie sprawiało wrażenia tandety.Jedynie kierunkowskazy mogłyby być z lepszego plastyku.

Jazda.

No cóż..,po 5 km, to trudno opiniować, ale pamiętając o gabarytach, silniku i cenie, autko nawet żwawo się rozpędzało na każdym biegu.W danych nie zauważyłem info o poziomie decybeli, ale dało się wytrzymać i normalnie rozmawiać.Elastyczność 5-cio stopniowej skrzynki nie pozostawiała wiele do życzenia.Na zakrętach nie zauważyłem efektu nadsterowności, ale z drugiej strony temp.w okolicach 0-1/2 nie zachęcała do świrowania nieznanym mi autem.

Jechałem najbogatszą wersją, więc było wszystko czego moze potrzebować przeciętnie wymagający kierowca.Spore szyby zapewniały b.d.widzialność.Lusterka i wsteczne również.Niestety kierownica regulowana tylko w pionie.Ogólnie ergonomia dla srednich osób na dobrym poziomie.Fajnie brzęczał ten motorek i po rozgrzaniu do włąściwej temp. przycisnąłem troszkę doszukując się totalnego muła, ale nic z tych rzeczy - to był pół muł.Idzie się odepchnąć:)Przerzucanie biegów płynne bez specjalnych oporów w tym na wstecznym. Nawet audio na względnie dobrym poziomie.Prawda, ze akcent położony na dolne rejestry, ale to przecie oferta dla młodej, aktywnej osoby:)

W sumie;

Zabawka, ale udana zabawka.Przynajmniej w tej najbogatszej wersji.

Żonka była pod wrażeniem i jej usta zdawały się już wymówić magiczne TAK, BIORĘ!Gdyby..,nie dalsza nasza rozmowa.

Otóż okazało się, ze to autko tj. w tej najwyższej wersji ma się cenić 47 tysi.(zdjęcie), więc aż prosiło się, aby trochę pomarudzić przed sprzedawcą i ...

Zaproponował w tej samej cenie nowe POLO!(fotka)

Po początkowym obejrzeniu, sprzedawca zaproponował jazdę i dwa razy nie trzeba było prosić.

Wrażenia zupełnie inne niż w zabawkowym Up,ie.Oczywiście dla mnie to oczywiste, ale to żonka ma jeździć, więc do niej należy ocena i decyzja.

Po jeździe była zachwycona!!!

Oczy jej się zabarwiły jak na pierwszej randce.:)

Sugerowałem, aby jeszcze przyjrzeć się innym np.Yaris czy ponownie Vendze, ale gdzie tam..,miłość od pierwszego spojrzenia!

Będę starał się jeszcze namówić ją na spojrzenie na inną markę, ale obawiam się, że nie będzie łatwo:(

Sumując.Mam wrażenie, ze wygranym okażę się POLO.

mikson

piano

Nowe yarisy są bardziej plastikowe w środku siedzenia mnie wygodne a pozycja bardziej jak na taborecie, silnik 1.3 86KM lepiej napedzal wcześniejsza wersje niż obecne 1.3 do tego jest wyższy i utwardzili zawieszenie, ogólnie spieprzyli nowa wersje ale o tym sie nie wie jak sie nie jeździło obiema wersjami

A taka TS miałem

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Focal + Naim

Druga generacja Yarysów miała niewygodne siedzenia , krótkie siedziska , uda wisiały w powietrzu , a teraz jest trzecia .

, a Ty jeździłeś sportową wersją pierwszej generacji która miała lepsze siedzenia od drugiej , a jeszcze fotele w sportowej wersji mogły być lepsze .

Były kubełkowe w TS ale jedziłem też ojca wersją pierwszą sol i też przyjemniej się siedziało niż w obecnym którego posiada, tak więc nowy yaris jest troszkę gorszy w kilku aspektach od pierwszej wersji,,

Dodatkowo serwis toyota mocno poszybował w górę i sobie sporo liczą,,

Osobiście wolałbym zainteresować się nowym polo z silnikiem 1.2turbo

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Focal + Naim

Venga i i20 to większe auta. Tam trzeba też brać 1.6, bo 1.4 nie jeździ. Ogólnie fajne, moja sobie właśnie kupiła vengę. Chyba najtańsze na rynku z tego przedziału. A jak mniejszy, to może Rio? I Venga i Rio w mocniejszej benznie mają 6biegów, więc zależy, co kto lubi.

Jak byś nie upierał się na nowych , polecę Opel Meriva .

Sam mam 3 lata , kupiłem jako 3 letnią .

W ciągu tych 3 lat wymieniłem tylko łącznik stabilizatora (110 zł , ze średniej półki ) .

Mam 1.8 w automacie , bo moja ładniejsza połowa nie mogła pojąć manuala .

I dla św. spokoju kupiłem automat . Sam po trzech latach jestem przekonany o niesamowitej wygodzie .

Koszt ? 10l 100km , ale mamy tutaj tańsze paliwko i jakoś nie boli.

Jeszcze jeden argument , siedzi się wysoko i wygodnie .

Części tanie jak barszcz ( napompowana Corsa )

Polecam , a przynajmniej jazda próbna .

Tofik01

• Użytkownicy+

Cześć Chłopaki,:)

Autko dla żonki ma być;

- raczej segment A ewentualnie B

- nowy, ewentualnie po demonstracyjny

- benzyna

- pojemność max 1,4

- cena max 50.000 PLN

- zależy jej na możliwie niskiej awaryjności

- roczne przebiegi w okolicach 15.000km

- temperament drogowy raczej niski max umiarkowany

- eksploatacja w trybie mieszanym, ale głównie miejskim

- ilość przewożonych osób głównie 1 + baby

Proszę o Wasze typy, sugestie głównie pod kątem bezawaryjności, ale też mając na uwadze możliwe niskie opłaty eksploatacyjne i servisowe.

Jest w czym wybierać, ale być może macie sprawdzoną konkretną markę i typ co do której nie macie szczególnie dużych zastrzeżeń.

Z góry dziękuję za sugestie.

Tylko proszę bez przepychanek:)

Hmm, ja wybrałbym 2 letnie A3, ale miało być nowe... A szkoda, w niebieskim żonce byłoby ładnie :)

Ukryta Zawartość

Lub podemonstracyjne A1

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Witaj Robert,:)

Niestety, żoneczka nie chce słyszeć o używce i na nic Twoje czy moje wypociny.Woli tańsze, ale nowe i nic panie nie zrobisz.

Wydaje się, ze to jednak Polo okaże się wygranym.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.