Skocz do zawartości
IGNORED

Mission 750 SE LE czy Celestion F30 do Pro Jecta ?

suhy

Rekomendowane odpowiedzi

Dobry wieczór.

Jest to moja "premiera" na forum więc proszę o wyrozumiałość jeżeli pytanie okazało się tendencyjne. ;)

Jestem od niedawna posiadaczem gramofonu Pro Ject Debut III z podstawową wkładką OM 5e. (w najbliższym czasie chcę ją wymienić na AT 120). Chwilowo jest on podpięty do amplitunera Denon przez preamp Pro Ject Phono, z podłogowymi Eltaxami. Jednak chcę w innym pomieszczeniu (12m2) skompletować stereo z w/w gramofonem. Myślę o wzmacniaczu marantz PM 7000. Ale jakie kolumny ? Pdłogowe, podstawkowe ? Czy któreś z wymienionych w temacie będą odpowiednie do takiego zestawu ? A może MA Br2/Bx2 ?

Proszę o wskazanie kierunku:).

Jacek Mikołajczyk

Hm...ile mogę wydać. Chciałem się zmieścić w 1200 za parę. (używki) - Te Celestiony F30 widziałem za 750. Czy te Pylony nie będą za duże do 11/12 m2 ? Warto za tę cenę ? Za 1990 widziałem AA Phoebe III. Może im warto się przyjrzeć ? Czy jednak pójść w kierunku monitorów ?

jak te 12 metrów wygląda? Możesz opisać? A wzmacniacz dlaczego marantz?

Nie pakował bym się w te stare głośniki i wzmacniacze... fajny jest wzmacniaczyk:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) i np. do tego topazy 15 albo monitor audio mr 4 albo ushery s-520 - choć one potrzebują dużo prądu, więc chyba topazy 15 były by najlepsze.

Ps. Phobe są bardzo dobre ale nie wiem czy pokój nie za mały...

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Czemu Marantz ? W sumie to nie tylko o nim myślałem. Brałem pod uwagę:

Marantz: PM 7000, PM 66SE, Pioneer: A701 R, A717 Mark II, CA Azur 640A.

Myślałem też o Usherach s-520 (widziałem w cenie 1000 za parę, ale już poszły).

Wydaje mi się, że te wzmacniacze mogłyby je napędzić (ale może się mylę).

Wybór używanego sprzętu podyktowany jest głównie zawartością mojego portfela i może tym, że samochody kupuję "prawie" nowe, które zaraz po wyjezdzie z salonu tracą znacząco na wartości ;)

Np. te Ushery które poszły za 1000 zł były jeszcze na gwarancji. Nowe to wydatek około 1800.

Ale nie upieram się przy tym. Mogę zawsze poczekać i uskładać wymaganą sumę.

Pokój ok 4x3m, na jednej z dłuższych ścian znajduje się wejście i stoi nieduża komoda, po przeciwnej stronie jest okno i obok wisi regał z książkami.

Jedna z 3m ścian to szafa w kącie i materac, po przeciwnej stronie planuję stolik RTV i po bokach kolumny (podłogówki/lub monitory na stendach - tego jeszcze nie wiem). Na podłodze leży wykładzina dywanowa.

Jeszcze coś znalazłem. Zdaję sobie sprawę z tego, że to wiekowa konstrukcja, ale czy godna uwagi ?

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.