Skocz do zawartości
IGNORED

Kolumny podłogowe Phonar Veritas P3 Classic

Daffft

Rekomendowane odpowiedzi

Mam okazję kupić takie kolumny podłogowe Phonar Veritas P3 Classic w cenie około 3000 za parę. Sądząc po parametrach niestety jeszcze bez odsłuchu myślę, że są godne uwagi, przynajmniej w tej cenie. Miał już ktoś doświadczenia z nimi? i z jakim Ampli lub Wzmacniaczem go sparował? Nie jestem typowym audiofeelem a przeznaczeniem ich będzie raczej muzyka elektroniczna a nawet klimaty dość prymitywne, w których liczą się niskietony. Czy te kolumny sprostają około 25m2? czy amplituner za około 1500 byłby znacząco za tani aby cokolwiek ładnie na tym zagrało? Wiem, że ciężko ludziom, którzy słuchają tylko muzyki instrumentalnej wyobrazić sobie takie rzeczy, ale może ktoś ma podobne gusta muzyczne do mnie - lubię muzykę do której można zatańczyć coś szybkiego, energetyczniejszego niż walczyka. Ogólnie nie myślę głównie o sobie a o tym, żeby raz za czas ludzie się pobawili przy muzyce obecnej młodzieży z racji tego ,że moja siostra ma 20lat;) i na domówkach żywcem nie ma z czego załączyć muzyki bo to co jest dostępne nie spełnia jakichkolwiek norm...

Wydaję mi się ,że są uniwersalne poprawcie mnie jeśli się mylę.

Z górę dziękuję!

Witaj,

Phonar Veritas do bardzo dobra kolumna, która jest w stanie spokojnie nagłośnić Twoje pomieszczenie. Jest w stanie także zagrać dynamicznie, mocno, chociaż Veritas bardziej stawia na dobry środek pasma. Cena 3000 zł. za parę jeśli kolumny są w stanie idealnym jest wartością normalną.

Bardziej martwię się wzmacniaczem (mam nadzieję że nie myślisz o amplitunerze kina domowego). Do kolumn Phonar należy zastosować dobry, stosunkowo mocny z dobrą kontrolą basu wzmacniacz. Pierwsze co mi przychodzi do głowy do NAD C356. Amplituner za 1.5kzł. to nie jest dobry pomysł.

Reasumując, jeśli decyzja zapadnie na Phonar, bierz pod uwagę tylko dobre wzmacniacze stereo. Jeśli jednak chcesz zmieścić się w całym systemie w kwocie 4.5kzł., szukaj innego rozwiązania.

Pomagamy, doradzamy, wypożyczamy, zapraszamy na indywidualne odsłuchy.

Najlepsze ceny dla forumowiczów magazynu Audiostereo - zapytaj o ofertę! Pełna oferta na stronie www.Q21.pl.

Amplituner za 1.5kzł. to nie jest dobry pomysł.

No tak też myślałem, więc będę sklejał coś z tańszymi kolumnami w katalogu widziałem te Phonary po 4650zł tak były sprzedawane u nas w Krakowie.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.