Skocz do zawartości
IGNORED

Głośniki komputerowe do 500 zł

jamcito

Rekomendowane odpowiedzi

Witam!

Pisze tu poniewaz nie moge zdecydowac sie , ktore glosniki wybrac do kompa. .

budzet to max 200 zl wiec . .

po przeczytaniu wielu opinii wybralem te 3(na temat tytana wiem niewiele- malo opinii):::

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Glosniki uzywane beda glownie do sluchania muzyki, rzadziej film.

Muzyka jakiej slucham? hmm... glownie muzyka klubowa , czasem hip hop,rap..

W skrocie, ,

Wedlug recenzji ktore czytalem genius ma slabszy bas,niezle srednie tony i dobre wysokie,

dobrze nadaje sie do muzyki.Dobrze ale ja potrzebuje dobrego basu wiec minus.

Tracer- b.dobre opinie. . wg. recenzji: B. dobry bass- subwoofer, srednie tony- nie pamietam chuba dobre, wysokie- slabsze. I tu problem. nie jestem pewien czy wystarczy mi to co jest w tracerze, w geniusie byloby git gdyby bass byl lepszy, co do tytanow nic nie powiem bo niewiele wiem , mam nadzieje ze pomozecie. . To tyle.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

ja polecam Creative T3130 , bass jest i wszystko na miejscu i też słucham hip hopu , i muzyki klubowej , subwoofer 15W potrafi zatrząść biurkiem i nie tylko , polecam

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Planuję zakup nowych głośników komputerowych. Aktualnie posiadam Logitech X-540 lecz chcę je wymienić na coś lepszego

Głośniki mają służyć do muzyki oraz czasem do filmów.

Muzyki jakiej słucham to : Techniawki, house, pop, hip hop, rap itp

Lepszy byłby zestaw 2.0 czy może 2.1?

Cena jaką mogę na to przeznaczyć to 400-500 zł max

Aktualnie mam zintegrowaną kartę dźwiękową i od razu moglibyście polecić jakąś kartę dźwiękową do 400 zł.

Mam na oku :

Microlab SOLO6C

ModeCom MC-HF100

EDIFIER R2600

Tylko Creative T40...

Nie rozśmieszaj mnie. Najgorsza propozycja na kolumny do 500zł jaką słyszałem.

Przynajmniej w miare muzykalnie to gra, pozostałe opcje nadają się do łupanek...

Do łupanek (nie mylić z muzyką) to się nadają Creative/Logitech z subem ... generalnie większość (jak nie wszystkie) zestawów komputerowych x.1, które grają nienaturalnie, a bas to jeden łomot. Ale pisać tak o wymienionych 2.0 (szczególnie Edifier R2600 i Solo 6 - bo trójdrożne, wielkie kolumny do bliskiego pola moim zdaniem nie są dobrym wyborem) to głupota - sorry, delikatniej nie mogłem.

Osobiście posłuchałbym Modecom MC-SHF80U i MC-SHF120U - mają bi-amp i przedni bassreflex

Witam. Poleciłby mi ktoś głośniki do laptopa w cenie mniej więcej 200 zł? Mogą być droższe. Muzyką której słucham najczęściej jest Black Metal. Z góry dzięki za odpowiedź.

Zadne glosniki komputerowe nie sa godne polecenia do muzyki, zamiast ladowac 400 zl w dzwiekowke lepiej dorzuc do normalnego stereo. Pomysl tez o opcji diy, jak cos pisz pw.

Głośniki w tej cenie nie zagrają nawet poprawnie, będzie miał albo wyciętą górę pasma, albo dół, pytanie czy wybierzesz 2.1 czy 2.0. Odpowiedz sobie na pytanie bez której części pasma dasz radę słuchać i potem albo patrz na wygląd, albo na wielkość głośnika subwooferowego jeżeli ponad wysokie częstotliwości postawisz na bas:-)

Ukryta Zawartość

Zgodnie z tym co piszą tu:

Ukryta Zawartość

To ma jedynie głośnik pełnozakresowy niecałe 3" - no fajne by to było, dla kogoś kto szuka czegoś bardzo, bardzo małego i gdyby kosztowało tak ze 3x mniej.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Hej zastanawiam się nad kupnem głośników do komputera za 500zł +/- 100zł.Aktualnie posiadam creative inspire t3100. Chcę się przesiąść na coś mocniejszego i lepiej grającego. Myślałem nad Logitechami z-623, ale średnicy z nich raczej nie będzie? Satelity mają być na biurku, sub może stać na podłodze. Rozważam również głośniki 2.0. Źródłem dźwięku będzie integrówka z mojego komputera. Przeznaczenie-Przede wszystkim muzyka.

Czyli do 200zł nic dobrego nie znajdę. Za mniej więcej 400 zł coś zaproponujecie? Dodam jeszcze raz że słucham głównie Black Metalu. Wyczytałem że Microlab SOLO6C byłyby dobre.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.