Skocz do zawartości
IGNORED

Onkyo 616 problem z wyjsciem HDMI OUT

Tomasz Sobczyk

Rekomendowane odpowiedzi

Wiam

Chciałem sie podzielic opinia o nowym ONKYO 616 i prosic o porade

Mam około miesiac amplituner onkyo 616 i klipsch r62 , problemy zaczeły sie od poczatku z kablami HDMI i z przełenaczaniem obrazu na telewizorze

Upgrad fimwaru do najnowszej wersji na chwile pomogł nie do konca kable ktore miałem za 40 zł HDMI ,- onkyo miałem problemy z przełanczaniem

dopiero kabel techlinka il lindy nie miały tego problemu

Fora hucza o tym problemie w stanach i samo onkyo przyznało oficjalnie zeby kupywac lepsze kable HDMI

Ale problem ktory mnie boli to odtwarzanie muzyki. Jak dam po garach rogrzeje sie amplituner jest trzask na głosnikach jak ze starej płyt słychac przeskok iglicy, wtedy jak wyłacze rozgrzany amplituner i włacze ponownie, panaceum na to jest wypiecie kabla HDMI OUT i wtedy nie ma trzaskow.

Ponizej linki do moich filmikow - prosze o pomoc co moze byc nie tak ja stawiam na kondenstaory na płycie HDMI - był juz w serwisie EIC ale nic nie zauwazyli zbyli mnie.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

https://www.audiostereo.pl/topic/99469-onkyo-616-problem-z-wyjsciem-hdmi-out/

Tak się nie da słuchać.Co jest grane? Co konia obchodzi że się wóz przewrócił.Serwis,serwis,serwis.EIC bierze astronomiczne marże a potem ma klienta w dupie.Mam nieprzyjemne wrażenia z serwisem Sony Ericsson.Pięciokrotnie "próbowali" mi naprawić telefon na gwarancji.Naprawa polegała na wgrywaniu nowego oprogramowania,później softu,następnie firmware no jaja se robili.Udałem sie do Urzędu Ochrony Konsumenta i dopiero przy ich pomocy telefon mi naprawili od razu.Sprzęt odeślij im znowu,nie daj się zbyć jak będą dalej próbowali grać na przetrzymanie- to polecam moją drogę w dochodzeniu swoich praw .

Moim zdaniem uwalona jest płyta HDMI, możesz spróbować go zresetować (chyba VCR+Power) i obczaić wtedy. Jest jeszcze jeden myk - widzę że tam podłączasz pod wyjście HDMI 1 (lub 2) zobacz czy masz włączone HDMI Main / Sub czy Both. Popróbuj przełączać te ustawienia z jednym i drugim gniazdem HDMI OUT, ale stawiam i tak na płytę do wymiany przez EiC. Słychać ewidentne pierdzenie jak podłączysz to HDMI a Oldfield leciał z Pendrive'a. Walcz z nimi wyślij im linki w mailu do tych filmików. Możesz zrobić jeszcze tą kalibrację jak pisze 5z... ale obstawiam, że niewiele to da. Weź jeszcze spróbuj włączyć ten TV jak słuchasz muzyki - tak na próbę - już widziałem jakie jajca robią TV samsunga przez ten śmieszny Anynet.

tak odpalałem mikrofon kalibracyjny Audyssey.

wszystkie testy robie na Pure Audio.

robiłem tez clera ustawien i zmieniałem kable i listwy dodatkowo kupiłem listwe Filetronc PFpz2-4-S

ale dzisiaj dałem troch sie rozgrzac amplitunerowi i jest coraz gorzej

• 4 tygodnie później...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.