Skocz do zawartości
IGNORED

Którą wersję CD Lady Pank wybrać?

twardan

Rekomendowane odpowiedzi

obstawiałbym pierwsze wydanie, ale to tak "na czuja", bo nie słuchałem :)))

w latach 90tych przykładano się do tematu, także proponował bym któreś z wczesnych wydań....

tutaj na allegro, jednak porysowana, także raczej na prezent nie nadaje się:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

pzdr

m

Ukryta Zawartość

Polecam ostatnio wydaną Lady Pank Symfonicznie - najlepsze kawałki zespołu nagrane z orkiestrą. Symfoniczne tło nadaje dodatkowego smaku. Jako wielbiciel starego Lady Panku szczerze polecam. Wydanie 2cd jest dobrze nagrane.

Chodzi mi o pierwszą ich płytę i problem polega na tym czy lepsza jest pierwotna wersja czy też remasterowana.Nie mam możliwości odsłuchu przed zakupem, ale pamiętam,że te pierwsze wydanie nie brzmiało zbyt dobrze.Jednak może się mylę.

Remasterowana na pewno gorsza - nie kupuj. LP nie znam, ale Maanam znam dobrze i ich wydania remasterowane są tragiczne, a już szczytem jest wydanie "Remaster 2011", które niczym się nie różni od wcześniejszych "remasterów".

Przy okazji, może ktoś ma "Sie ściemnia" wydane w latach 90' :) ?

"... Mój pogląd na islam jest taki, że NIE jest to tak naprawdę religia. Według mnie jest to totalitarna ideologia polityczna z elementami religii..." ---- WWW.EUROISLAM.PL

Z tego cudów brzmieniowych nie będzie. Jeśli masz coś wybierać to weź wydanie z pierwotnym układem utworów:

Ukryta Zawartość

zamiast tego

Ukryta Zawartość

Przynajmniej ten ktoś będzie miał ten sam zestaw utworów co na wydaniu Tonpressu (CD)

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ja mam siano tego typu:

Ukryta Zawartość

Wydanie beznadziejne, prostacka okladka, drukowana tylko z jednej strony itd...

Brzmi elegancko! Chyba za bardzo sie przejmujecie malo istotnymi rzeczami.

Ukryta Zawartość

?👈

Ja mam siano tego typu:

Ukryta Zawartość

Wydanie beznadziejne, prostacka okladka, drukowana tylko z jednej strony itd...

Brzmi elegancko! Chyba za bardzo sie przejmujecie malo istotnymi rzeczami.

Rowniez mam to wydanie. Jedyne slowo, ktore w danej chwili przychodzi mi do glowy, a ktore doslownie opisuje matering (czy tez, pseudo-remastering) tej plyty to "przester". Zero dynamiki i tonacje nierowne, poziom dB wysrubowany na max. Nie polecam tego wydania.

Gerealnie jesli chodzi o Lady Pank, to nie moge byc brany za experta i doradzac ze stuprocentowa pewnoscia. Problem polega na tym, ze tytulowy album Lady Pank byl nagrywany w 1983 roku i wydaje mi sie ze w Polsce w tym czasie techologia nie byla na tym samym poziomie jak np w innych studiach nagraniowych na Zachodzie.

Pierwsze wydanie CD bedzie zaawyczaj drogie, ze wzgledu na limitowana illosc wydania oraz wiek CD, ale sklanial bym sie do niej bardziej jak do remasterowanych wydan. Nie wiem, czy Tonopress uzyl tasm matek do produkcji swoich wydan w 1991, czy kopii, ale zakladajac ze na poczatku lat '90-tych Polska scena "remasteringu" nieistniala wydaje mi sie ze albumy te moga posiadac choc szczypte wiecej dynamiki niz pozniejsze remastery. Pozdrawiam

Ukryta Zawartość

Rowniez mam to wydanie. Jedyne slowo, ktore w danej chwili przychodzi mi do glowy, a ktore doslownie opisuje matering (czy tez, pseudo-remastering) tej plyty to "przester". Zero dynamiki i tonacje nierowne, poziom dB wysrubowany na max. Nie polecam tego wydania.

No czasem ma sie wrazenie duzego podbicia.

?👈

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.