Skocz do zawartości
IGNORED

Głośniki 2.0 + wieża lub zestaw audio? 700zł

skeet

Rekomendowane odpowiedzi

Witam, mam takie pytanie czy jest sens np. kupić wieże za 100zł i podłączyć pod nią dobre głośniki np. Edifier R2600 albo Micro solo lab 6c?

Czy takie coś mija się z celem i trzeba "składać" wieże samemu ?

Załóżmy że mam 600-700zł, średni pokój około 18m. Czy opłaca się (o ile da się) złożyć samemu jakiś zestawik audio, czy po prostu walnąć sobie głośniki pod kompa ? Co jest bardziej opłacalne, biorąc pod uwagę również jakość dźwięku?

Za 700 zeta można wyjąć już całkiem sympatycznie grające głośniki 2.1 jeśłi chcesz słuchać mp3 (i innych plików).

Jak masz CDki to kup sobie jakąś

wieżę midi jakiejś fajnej firmy, onkyo, denona, marantza. Wieże kóre 10 lat temu chodziły po 3-5k i grały naprawdę rewelacyjnie są teraz na allegro do kupienia za 300-500 zł i dalej grają rewelacyjnie.

Można jeszcze za 700 zł kupić jakieś używane aktywne monitory i jakąś kartę muzyczną za stówkę i też powinno być nieźle.

Klasyczny zestaw audio, CD, wzmak, kolumny w 700 zł to chyba najgorsze rozwiązanie.

For us, there is no spring. Just the wind that smells fresh before the storm.

ja myśle że najlepiej kup solo6c i jakiś używany CD za te 250zł wyrwiesz, jak nie tak, reszta na interkonnekt i zmiane kabla pomiędzy kolumnami, bo ten dołączony to kpina :)

solo6c mają 2 wejścia, więc kompa/mp3 też sobie podepniesz, no i pilot jest w zestawie, więc nie będziesz musiał latać do głośników

Mam starą wieżę philipsa co gra nawet nawet, ale już głośniczki charczą.

Jak kupię zestaw 2.1 i pod lapka to zagra lepiej niż zestaw 2.0 (micolab/r2600) podlączony pod starą wieże? czy to bez sensu tak podłączać?

Znalazłem przykładowy zestaw:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

+

Ukryta Zawartość

Taki zestaw podpiąć pod komputer i bije wszystkie zestawy 2.1 i 2.0 do tej samej kwoty 600zł ?

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Do bliskiego pola moim zdaniem się nie nadają.

Ze starych to prędzej takie coś:

Ukryta Zawartość

(nie słuchałem, to nie mam pojęcia ile to warte ... osobiście wolałbym dołożyć do nowych Modecom lub Edifier z bi-amp i przednim bassreflex)

- do tego jakaś karta z pokrętłem regulacji głośności:

Ukryta Zawartość

i kabelki RCA->DIN

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

słuchałem pasywnej wersji tych kolumn i nie były złe, ale bez szału, karte o wiele lepiej FIio e10

sam mam solo6c i słucham głównie przy kompie, jestem zadowolony jak grają z audigy 2zs, chociaż jak się odusne o jakieś 1,5m to jest o wiele lepszy dźwięk

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.