Skocz do zawartości
IGNORED

Jakie kolumny podstawkowe do 3000zł

Piotrek111

Rekomendowane odpowiedzi

parantulla, czy dla Ciebie jedynym wyznacznikiem w audio jest możliwość odsprzedaży bez straty ??

Czy dopuszczasz do wiadomości, że jak ktoś wystawia na allegro coś za 5k to w rzeczywistości chce sprzedać to za 4-4,5k w zależności od sytuacji na rynku ??

a dlaczego tak robi ?? - bo jakby od razu wystawił za 4k to zaraz by mu skrzynkę zasypali pytaniami czy sprzeda za 3000 - a z pewnością nikomu z nas na takie podchody nie chce tracić cennego czasu.

----------------------------------------------------

A co w nich jest wartego uwagi? Chroniczny brak basu i ból zębów od nieustannego jazgotu?

Wszystkie Monitor Audio, których miałem wątpliwą przyjemność słuchać, tylko wyglądały, bo grać za cholerę nie chciały.

Naukowe teorie mnie nie interesują. Zresztą kogo tu interesują? To jest forum dla audiofilów.

parantulla, czy dla Ciebie jedynym wyznacznikiem w audio jest możliwość odsprzedaży bez straty ??

Tak, na chwilę obecną tak. Przecież już o tym mówiłem nieco wcześniej, oj nie uważałeś chyba...

Czy dopuszczasz do wiadomości, że jak ktoś wystawia na allegro coś za 5k to w rzeczywistości chce sprzedać to za 4-4,5k w zależności od sytuacji na rynku ??

Ale my tu nie mówimy o stracie paru złotych, tylko o stracie paru tysięcy złotych na jednej parze głupich kolumn.

Znowu nie uważałeś...

Naukowe teorie mnie nie interesują. Zresztą kogo tu interesują? To jest forum dla audiofilów.

Nie, jednak nie chcę, bo już mnie znudziło czytanie w kółko "ale moje są warte więcej, bo tak i już".

Tak więc z mojej strony to by było na tyle, ale jak już je sprzedasz, to koniecznie się pochwal ile za nie dostałeś ;)

Jeśli wystawiasz mi na przeciw jakieś ogryzki to oczywiście, że moje są więcej warte, ale jeśli porównujemy do innych, tak samo utrzymanych, to nigdzie nie napisałem, że od takich są więcej warte. Napisałem, że na razie cena jest taka, bo nie śpieszy mi się ze sprzedażą. Tak więc nie manipuluj faktami tak jak ciągle z tymi cyferkami.

A za jaką cenę sprzedam (jeśli sprzedam) to tajemnica handlowa.

Napisano dziś, 00:35

Wyświetl postUżytkownik karczka dnia 12.12.2012 - 00:16 napisał

Przykładów Ci nie będę podawał bo nie czuję potrzeby uświadamiania Cię.

No tak, to akurat było do przewidzenia :)

No tak, zapomniałem, jak możesz mieć gdziekolwiek znajomości jak nigdy nikomu bezinteresownie obiadu nie postawiłeś ;)

Xavian XN evo 250, Arcam Alpha 7r, Samsung BD-C5900, QED Silver Anniversary-XT, Sennheiser HD 555.

@parantulla to co napisalem to moje zdanie. Dla mnie RX2 grają bardzo przyjemnie. Autor wątku sam sobie wybierze zestaw, ja tylko podałem kolejny przykład żeby miał większy wybór. Jak dla mnie RX2 wcale nie są gorsze od Focal PS 5-1, które Ty polecasz więc jak widzisz każdy ma swoje zdanie.

Następny co nie uważał...

Napisałem chyba wyraźnie, że zakończyłem już polemikę na temat Twoich fantastycznych i jedynych na świecie super kolumn?

Ale żeby nie było, że jestem jakiś niemiły czy coś ;)

Jeśli wystawiasz mi na przeciw jakieś ogryzki to oczywiście, że moje są więcej warte...

Pominąłeś, zapewne niechcący, pewien drobny szczegół.

Otóż katalogowa cena tych jak ja nazwałeś "ogryzków" wynosi 11.000zł a gość nie mógł ich sprzedać za 4.500zł

Chyba sześć razy podawałem Ci przykład innych Xavianów kosztujących katalogowo 17.000zł, których nie można sprzedać za 7.000zł

Tyle samo razy podawałem przykład bliźniaczych do Twoich kolumn ESA Furioso kosztujących w detalu 7.600zł

i wystawianych bez skutku kilka miesięcy, żeby było ciekawiej standy miały w komplecie i nikt ich nie wziął nawet za 2.600zł

Teraz weź mi przypomnij ile Ty dałeś za swoje i ile byś sobie za nie życzył, bo zaczęliśmy kolejną stronę bezsensownej dyskusji

i zaraz pewnie kolejny ślepowron się pojawi z pytaniem o co mi chodzi i dlaczego tak tych cen się czepiam.

No tak, zapomniałem, jak możesz mieć gdziekolwiek znajomości jak nigdy nikomu bezinteresownie obiadu nie postawiłeś ;)

A co ja jestem Caritas? Bezinteresownie to ja mogę z kumplem wódki się napić, a od obiadów na krzywy ryj to jest pomoc społeczna.

W cenie do 3000 warte uwagi są również Monitor Audio RX2.

Te kolumny niby nie grają źle, ale bez masy i wypełnienia chciało by się więcej od tego jakby nie było sporego monitora.

Jestem u Was na forum od kilku dni. Czy tutaj zawsze tak każdy się wymądrza i uważa jakby zjadł wszystkie rozumy i miał patent na wszystko? Proste pytanie zadane, ktoś chce pomóc, dać jakiś wybór a tu odrazu krytyka i ataki jeden na drugiego.

Tak na marginesie:

Pierwszy link w google wyszukując czegoś o JMlab Focal PS 5-1 i od razu aukcja kolegi, który tak tutaj się wymądrza:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) cena 1499 ze standami i nikt nie kupił?

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Jestem u Was na forum od kilku dni. Czy tutaj zawsze tak każdy się wymądrza i uważa jakby zjadł wszystkie rozumy i miał patent na wszystko? Proste pytanie zadane, ktoś chce pomóc, dać jakiś wybór a tu odrazu krytyka i ataki jeden na drugiego.

Weź się ogarnij człowieku i jeszcze raz przeczytaj pierwszy wpis w tym wątku.

Człowiek szuka używanych kolumn do 3.000zł i chciałby jak najlepiej wydać te pieniądze,

a Ty mu proponujesz marketowe pierdziawki kosztujące 3.000zł na półce w sklepie i jeszcze się burzysz?

Tak na marginesie:

Pierwszy link w google wyszukując czegoś o JMlab Focal PS 5-1 i od razu aukcja kolegi, który tak tutaj się wymądrza:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) cena 1499 ze standami i nikt nie kupił?

No to teraz żeś mnie zagiął. Wynalazłeś aukcję sprzed trzech lat super detektywie

i nie przyszło Ci do głowy, że ktoś te kolumny kupił w normalnej cenie bez zadawania zbędnych i głupich pytań?

Brawo Sherlocku...

Ukryta Zawartość

@parantulla widze, ze nie warto z Toba dyskutowac.

Ja napisalem, ze warto rozwazyc MA RX2 ! Twoja propozycja Focal PS 5-1 to cena (u Ciebie) 1499zl za uzywane. To skoro RX2 nowe sa kolo 3000 to uzywane tez beda tansze, prawda? Dla ciebie to pierdziawki a dla innego nie ale to nie Ty o tym decydujesz tylko ten kto bedzie tego sluchal.

Lepiej miec szerszy wybor a nie zawezac go do tylko Twoich pomysłów.

@zeta-j RX2 to nie sa moje kolumienki ale slyszalem jak graja i jak na takie malenstwa graja wg mnie bardzo dobrze i dlatego proponuje autorowi tematu odsluch rowniez tych kolumn. Odlsuch nie jest równy decyzji o zakupie.

@parantulla widze, ze nie warto z Toba dyskutowac.

A o czym ja mam z Tobą dyskutować jak Ty pojęcia zielonego nie masz o czym w ogóle gadasz?

Temat jest o kolumnach używanych do 3.000zł, które warto kupić, a nie o kolumnach do 3.000zł w sklepie.

Rynkowa cena używanych PS 5-1 to jest na dzień dzisiejszy ok. 3.000zł w idealnym stanie na oryginalnych głośnikach.

1.499zł to była cena wywoławcza w licytacji, gdzie nawet nie zdążyła paść pierwsza oferta jak już było po zawodach.

Następnym razem sprawdź dokładnie i trzy razy się zastanów zanim zaczniesz pyskować i pierdzielić jak potłuczony.

A o czym ja mam z Tobą dyskutować jak Ty pojęcia zielonego nie masz o czym w ogóle gadasz?

Temat jest o kolumnach używanych do 3.000zł, które warto kupić, a nie o kolumnach do 3.000zł w sklepie.

Rynkowa cena używanych PS 5-1 to jest na dzień dzisiejszy ok. 3.000zł w idealnym stanie na oryginalnych głośnikach.

1.499zł to była cena wywoławcza w licytacji, gdzie nawet nie zdążyła paść pierwsza oferta jak już było po zawodach.

Następnym razem sprawdź dokładnie i trzy razy się zastanów zanim zaczniesz pyskować i pierdzielić jak potłuczony.

Parantulla nie obraź się, ale dosyć nieprzyjemny z Ciebie gość.

zeta-j nie obraź się, ale wiesz gdzie to mam? Dokładnie tam.

Audiostereo to nie kółko różańcowe, gdzie wszyscy klepią się po pleckach szepcząc sobie czułe słówka,

zwłaszcza jak wpada tutaj nie wiadomo skąd jakiś kolo i zaczyna karierę na forum od szukania haków

w postaci na przykład jakiejś prehistorycznej aukcji sprzed trzech lat, wygrzebanej gdzieś w archiwum allegro,

która to niby ma świadczyć o tym, że ja tu reklamuję swoje kolumny, bo sprzedać ich nie mogę za 1.499zł

chociaż gdybym dzisiaj je wystawił za 3.000zł, to pewnie pół godziny nawet by nie postały. Ot pojęcie.

@parantulla to, że jesteś na forum dłużej ode mnie nie oznacza że musisz zachowywać się jak "burak". A to, że masz to "gdzieś" jeszcze dobitniej świadczy o tym jaki jest zarozumiały.

Po to jest forum żeby dyskutować i każdy ma prawo wyrazić swoją opinie.

Co do aukcji jest to pierwszy link jaki pojawia się po wstukaniu frazy dotyczącej Twojej propozycji - też o czymś świadczy.

Uzywane RX2 w cenie 2000 zł znikną szybciej z aukcji niż Twoja propozycja - to tyle z mojej strony bo jak już wcześniej napisałem nie warto z Tobą dyskutować.

Co do aukcji jest to pierwszy link jaki pojawia się po wstukaniu frazy dotyczącej Twojej propozycji - też o czymś świadczy.

Tak?

No a o czym to świadczy na przykład, bo ja nie wiem, ale Ty pewnie wiesz, skoro coś tam mamroczesz pod nosem niewyraźnie,

zamiast powiedzieć wprost co Cię męczy i o co Ci w ogóle chodzi z podkreślaniem w kółko, że coś o czymś świadczy. Konkrety.

Co świadczy o czym?

Po raz ostatni Ci tłumaczę, że aukcja którą sobie wynalazłeś, była zakończona zanim w ogóle się zaczęła.

I to może o czymś świadczyć, a nie to że Ci w google pierwsza wyskakuje i to aukcja z 2009 roku buehehe :D

Jeśli już tak bardzo chcesz wiedzieć, to te kolumny poszły za 2.900zł bez podstawek, bo gość ich nie chciał.

Więc nie truj człowieku bez sensu jak nie wiesz o czym mówisz, bo tylko coraz bardziej się pogrążasz,

a próbujesz zgrywać wielkiego mądralę z jakimiś padaczkami za tysiaka czy tam w porywach półtora,

które sprzedasz za 2.000zł szybciej niż ja swoje sprzedam, tak? No i jaka jest z Tobą rozmowa,

skoro chyba już trzy razy pisałem po polsku, że kolumny z aukcji, której żeś się tak uczepił, uwaga uwaga...

SPRZEDAŁEM PONAD TRZY LATA TEMU ZA DWA RAZY TYLE CO TAM JEST NAPISANE

to tyle z mojej strony bo jak już wcześniej napisałem nie warto z Tobą dyskutować.

Za to z Tobą warto, o Monitor Audio RX2 jako wartej rozważenia propozycji używanych kolumn do 3.000zł dżizus...

Wiesz co, to tak samo jakby na jakimś motoryzacyjnym forum ktoś zapytał jaką fajną używaną furę można kupić do 30.000zł

i po czterech stronach mniej lub bardziej ciekawej dyskusji ktoś by wyskoczył z pomysłem, że warto rozważyć zakup Fiata Panda

Prawda że zabawne? Równie zabawne jest proponowanie Monitor Audio RX2 człowiekowi szukającemu dobrych używek do 3.000zł

Teraz już możesz tupać nóżką i się obrażać jak mała dziewczynka w piaskownicy. Burak i tak ma to gdzieś. Sajonara mistrzu.

A co w nich jest wartego uwagi? Chroniczny brak basu i ból zębów od nieustannego jazgotu?

Wszystkie Monitor Audio, których miałem wątpliwą przyjemność słuchać, tylko wyglądały, bo grać za cholerę nie chciały.

Nie wypada się z kolegą parantulla nie zgodzić...Przecież to badziew.

Tak na marginesie:

Ukryta Zawartość

Bredzisz chłopie. Zdaje się ,że nie wiesz co to jest P.S. 5.1

Ukryta Zawartość

Uzywane RX2 w cenie 2000 zł znikną szybciej z aukcji niż Twoja propozycja - to tyle z mojej strony bo jak już wcześniej napisałem nie warto z Tobą dyskutować

Może i wcześniej znikną aczkolwiek firma Monitor Audio już od jakiegoś czasu jedzie na nazwie bo w jakości dźwięku opuścili się o kilka klas, a ludzie jak słyszą MA to myślą ohohohoho! Niestety już tak nie jest.

Nie rozumiem tylko czemu piętnujecie wypowiedzi Parantullę, Ja jakiś miesiąc temu w ogłoszeniach regionalnych znalazłem Wilson Benesch Actor za 7500pln. Cena katalogowa 24000pln. I to była okazja!

A firmy takie jak Esa czy MA świetnie weryfikuje rynek wtórny. Mój znajomy zadał mi ostatnio pytanie-skoro Naim i Linn są takie dobre to czemu tyle tego na Ebayu. Np Harbethów tam często nie oglądasz...

Pozdrawiam

dobra - a moze powracajac do tematu watku

co z takimi pudelkami

Spendor S3/5se

Spendor sp100

albo cos innego z ich stajni

z tego na ile pamietam to graja calkiem cacy a i za 3k powinno sie je ustrzelic...

Akurat jak szukałem kolumn do 4-5k (Nowe) to z tych które miałem okazję przesłuchać najlepiej grały MA RX6 więc nie byłbym taki pewny czy ta firma się opuściła czy nie. Napewno warto RX2 posłuchać, 2k za używki to całkiem przyzwoita cena, jeśli zachowują odpowiednią gradację jakości w stosunku do RX6. Swoją drogą RX6 używane też poniżej 3k można spokojnie wyjąć a jak dla mnie to rewelacyjne paczki, ale temat o monitorach więc je pomińmy.

For us, there is no spring. Just the wind that smells fresh before the storm.

To były ostatnie dobrze grające MA.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Uzywane RX2 w cenie 2000 zł znikną szybciej z aukcji niż Twoja propozycja - to tyle z mojej strony bo jak już wcześniej napisałem nie warto z Tobą dyskutować.

I tu się kolego bardzo mylisz, ponieważ jeszcze niedawno nówki w sklepach z pełną gwarancją polskiego dystrybutora sprzedawali za 2100zł, na MA narzucona jest bardzo duża marża, więc sprzedawcy maja z czego opuszczać...

Ale oficjalnie na stronie - cena Dystrybutora...

Akurat jak szukałem kolumn do 4-5k (Nowe) to z tych które miałem okazję przesłuchać najlepiej grały MA RX6 więc nie byłbym taki pewny czy ta firma się opuściła czy nie.

Opuściła się czy nie, to już jest jej problem, mnie bardziej interesuje czy je w końcu kupiłeś i zabrałeś do domu,

a jeśli nie, to dlaczego, myślę że to jest o wiele ciekawsze od roztrząsania wartości samej marki jako takiej.

Z drugiej strony ja dopóki nie zobaczę, to nie uwierzę, że za 4-5kzł można kupić cokolwiek sensownego i nowego,

dlatego też aż tak bardzo mnie nie dziwi, że akurat MA zagrały najlepiej, pytanie tylko z czym je porównywałeś,

bo jak konkurencja była z tej samej ligi cenowej, to w zasadzie nie mam więcej pytań :)

I tu się kolego bardzo mylisz, ponieważ jeszcze niedawno nówki w sklepach z pełną gwarancją polskiego dystrybutora sprzedawali za 2100zł, na MA narzucona jest bardzo duża marża, więc sprzedawcy maja z czego opuszczać...

Ale oficjalnie na stronie - cena Dystrybutora...

Ale kolega pewnie myśli, że jak piętnaście razy napisze Monitor Audio MX2 na popularnym internetowym forum,

to może mu się uda jakiemuś łosiowi przed świętami je sprzedać za tyle samo ile sam dał w sklepie...

eee, to znaczy w super okazyjnej cenie 2.000zł najmocniej przepraszam za małe fa pa

A że chyba coś mu nie wyszło za bardzo, to się wziął i obraził.

Cwaniakować to trza umieć, a nie na żywca z lokowaniem produktu wyskakiwać i głupoty przy okazji opowiadać...

Jak żyję nie widziałem jeszcze ani jednej w pełni pozytywnej opinii na temat tanich MA, a tu masz, objawienie i ósmy cud świata,

wymiata wszystko do 3.000zł za używane i można je mieć już za 2.000zł też używane buhaha! No co za gość, masakra...

Ja proponuję zakończyć to pitolenie.

Odpowiedź na pytanie o kolumny podstawkowe do 3 tyś już dawno padła w tym wątku.

----------------------------------------------------

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Jest tego trochę i można znaleźć coś bardzo atrakcyjnego.

Pozdrawiam

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ja proponuję zakończyć to pitolenie.

Odpowiedź na pytanie o kolumny podstawkowe do 3 tyś już dawno padła w tym wątku.

No więc właśnie, odpowiedź padła, to teraz można sobie popitolić, a co masz lepszego do roboty?

Może jeszcze ktoś ma coś na zbyciu w świątecznej promocji i atrakcyjnej cenie (niewiele niższej lub takiej samej jak w sklepie)

to chętnie poczytam o kolejnych okazjach i rodzynkach właśnie odkrytych. Tyle ciekawych rzeczy można się dowiedzieć na forum...

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.