Skocz do zawartości
IGNORED

Mapleshade Clearview - interconnect

cynamon

Rekomendowane odpowiedzi

Poszukuję kabla, który ożywi brzmienie mojego zestawu. Trafiłem ostatnio na strone Mapleshade Records w poszukiwaniu właściwie muzyki, ale widzę, że mają w ofercie również kable. Według opinii na stronie te kabelki spełniłyby moje oczekiwania. Powtarza się jednakże w recenzjach, delikatnie ale jednak, opinia o subiektywnym wrażeniu pomniejszenia dźwięku.

Wiadomo, że na stronach producenta zwykle same -ochy i -achy nad własną twórczością. Dlatego mam pytanie do Was:

- czy ktoś ma doświadczenia odsłuchowe z tymi kablami ?

- gdzie można posłuchać takiego kabla w kraju ?

- czy delikatna /na oko/ konstrukcja kabla nie sprawia problemów ?

Załączam dwie fotki z kablami, bo wygląd mają nietuzinkowy:

1/ CLEARVIEW ULTRATHIN DIGITAL INTERCONNECTS

1 meter: $42.50+Shipping

2/ CLEARVIEW DOUBLE HELIX DIGITAL INTERCONNECTS

1 meter: $120.00+Shipping

Pozdr,

[obrazekLUKASZ-149739_1.jpg] [obrazekLUKASZ-149739_2.jpg]

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

post-1251-100004123 1170257968_thumb.jpg

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

https://www.audiostereo.pl/topic/9887-mapleshade-clearview-interconnect/

co do opinii spróbuj wrzucić w wyszukiwarkę

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

kiedyś oprócz tego czytałem o ich "kablozofii", min. odradzają stosowanie jakichkolwiek zakończeń do głośnikowych. cynamon, daj znać proszę jak znajdziesz jakieś ciekawostki albo pociągniesz sprawę dalej.

Ciekawostek to jest sporo wokół tych kabli. Np. podobno nie powinny dotykać kabli zasilających. Jak już to tylko pod kątem prostym, a w żadnym razie nie powinny leżeć wzdłuż AC. I trochę voodoo - nie powinny dotykać sztucznych tkanin, min 4cale odległości. Bez żenady umieszczone są też w opisach stwierdzenia, że np są to lepsze kable niż taki Cardas.

Nie wytrzymałem i wysłałem pytanie do producenta jak to ściągnąć do Polski. Chciałem też przy okazji kupić kilka płyt. Na razie cisza. Jak się czegoś wywiem to dam znać.

-> cynamon, nie przesadzaj, że to "ciekawostki". O takich zasadach wie każdy szanujacy się instalator, który zakłada - dajmy na to - przewodową instalacje alarmową w budynku. To po prostu "abc" - podstawowa wiedza w temacie.

Pozdr.

>> andrea 29,

Naprawdę dzięki!

Jak wyglądniesz przez okno to ujrzysz chmurę szarego pyłu. To ja biję się w piersi, że boję się prądu i nic o nim nie wiem. Naprawdę pierwszy raz widzę taką informację w instrukcji i chwała gościom za to. Wcześniej nie zwracałem na to uwagi i kable dotychczas miały się tylko schować za sprzętem. Pora zrewidować poglądy.

Pozdr,

Nie wiem czy doczytaliście na ich stronce,ale do tych kabelków dodają jakiś gaz w sprayu i przed użyciem ich w systemie należy te woreczki-rurki nadmuchać.Mikrozaworki są ponoc we wtykach.A i jeszcze napisali że się wyginają w rytm muzyki,w klasyce ponoć flaczeją.Te na zdjęciach to po odsłuchaniu hymnu unijnego.

mariusz

to są dwie torebki-rurki-flaczki--prezerwatywki ,w każdej specjalnie dobrany drucik,piszą ponoć że z resztek po kapslach od piwa,jeden gorący drugi zimny,brzmienie możemy kształtowac poprzez odpowiednie ściskanie tych

już nie flaczków,no bo trzeba je wczesniej nadmuchać.

No ale dzieki temu wreszcie zrozumialem o co chodzi poszukiwaczom "interkonektu z powietrzem" (duzo, duzo powietrza! :-))). Nie wiedzialem aczkolwiek, ze to ma byc zepsute powietrze... Kaszan, te siarczki na powierzchni, jak one wlasciwie dzialaja (po wygrzaniu, oczywiscie)?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.