Skocz do zawartości
IGNORED

Tonsil GDN 20/40/14 8 om czym zastapic?

Makatiel

Rekomendowane odpowiedzi

Mam kolumnę zrobioną jeszcze przez mojego tatę jakieś 15-20 lat temu. Kolumna składa się z głośników Tonsila: GDN 20/40/14 8 om i GDWT 9/40/5 8 om. Kolumna stała sporo na strychu i gąbka czy też pianka która znajduje się na około głośnika przedarła się. Chciałbym wymienić sam głośnik. Dlatego pytam czy wymienić to na taki sam głośnik Tonsila czy może na jakiś inny podobny, innej firmy, w tej kategorii cenowej (tj. 70 pln)?

Ok, więc najlepiej będzie jakbyś sprawdził czy ta obudowa nadaje się do tego głośnika ( znajdź parametry i wylicz w programie [np. WinIsd] ), jeżeli pasuje to spróbuj znaleźć taki sam lub oddaj do regeneracji ten twój, to jest najlepsze rozwiązanie jeśli chcesz wykorzystać tą starą obudowę. Skoro wyliczysz, że obudowa się nienadaje - raczej żadnego pożytku z niej nie będzie.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

jestes glupi czy udajesz glupiego :PPPPP ?????????????//

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Zeby wydac polowe kwoty, jesli istnieje jakis innych tanszy glosnik, ktory mi zapewni podobne (czyt. i tak marne) brzmienie? Albo ze za tyle mozna kupic glosnik, ktory bedzie lepszy od tego Tonsila?

Nie wiem po co dales mi linka do tamtej strony? ja naprawde wiem jak wyglada ten glosnik. Pytalem o alternatywe dla niego, a nie o jego specyfikacje.

• 1 rok później...

mam suba 22 litry na dwoch hannsenach i planuje wymienic jednego hansena na GDN 20/40 8 ohm a drugi hansen nie podpięty jako memabrana pasywna. ale wg wykresow tego tonsila to kiepsko z zejsciem i czy to tylko na wykresach tak słabo schodzi czy w praktyce rowniez??? (niestey GDN 20/60 lub 20/80 za drogie )

na Akkusie Minimalna wartość zamówienia internetowego wynosi 50 PLN. czyli

głosnik za 46 zł juz nei moge zamowic? (czy licza to tak: 46 + wysyłka= około 56-60zł)??????????

stx gdn 22/120 ss 22 litry, b-r, -3 dB przy 36 Hz, wiec chyba z memebrana pasywna tez powinno podobnie zejsc??????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.