Skocz do zawartości
IGNORED

Tylne głośniki - Trzeszczenie

denryg

Rekomendowane odpowiedzi

Witam. Jestem nowy na forum. Niedawno zakupiłem amplituner Pioneer VSX-808RDS, dość stary sprzęt, ale wciąż dobry. Wszystko działa jak należy. Niestety problem pojawia się przy podłączaniu tylnych głośników: podłączyłem satelitki 6ohm (niby amplituner wymaga 8ohm, ale dla sprawdzenia podłączyłem kolumny, które pożyczyłem do sprawdzenia samego amplitunera, ponieważ moje nowe kolumny dotrą w tym tygodniu) i gdy leci przez nie dźwięk głośniki najzwyczajniej trzeszczą. Podłączając je kablem głośnikowym 2.5mm o długości 7m trzeszczą, gdy podłączam głośnik, który działa jako center w miejsce lewego "surround" również trzeszczy. Mam kabel optyczny, którym podłączyłem telewizor - gdy włączam opcje 5.1 głośniki trzeszczą - w stereo oczywiście nie grają bo nie mają jak :) Gdy podłącze kablem Jack - 2Cinch telefon do wejścia np. CD i włączeniu opcji 5.1 tylne głośniki trzesczą gdy fronty i center grają dobrze. Cały czas wszystko wskazuje na to, że gdzieś poprostu zepsute jest wyjście na tylne głośniki - Okazuje się, że nie do końca. Gdy kablem Jack - 2 cinch podłącze telefon do wejścia 5.1 DVD i cinche wepnę do gniazd surround : tylne satelitki grają aż miło. Gdzie może być problem? Co zrobić? Próbowałem bawić się ustawieniami, ale nic sensownego mi niestety nie wyszło, cały czas trzeszczą. Zależy mi na tym, żeby grały przy podłączony Telewizorze podłączonym do kina przez kabel optyczny.

https://www.audiostereo.pl/topic/98714-tylne-g%C5%82o%C5%9Bniki-trzeszczenie/

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.