Skocz do zawartości
IGNORED

Wzmacniacz do 2500 - 3000 zł

misiekxxx

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

Trafiły do mnie monitory Boston Acoustics A26 i mam mały kłopot bo nie wiem jaki dobrać do nich wzmacniacz w cenie ok. 2k. Słucham głównie starego rocka i metalu, czasami jazz. Po odsłuchach wiem na pewno, że nie pasuje mi do nich Marantz 6004 (za jasny) ani Yamaha (chyba słuchałem S700) ani NAD 326. No i teraz nie wiem w którą stronę iść: Pioneer A-30 (niezłe recenzje) czy może coś z używek: Atoll in80, MusicHall A25, Exposure.

Ogólnie na Marantzu spokojniejsze kawałki brzmiały super, ale przy czymś mocniejszym brakowało sporo do szczęścia.

Czy ktoś ma jakieś doświadczenia z nimi? Od razu powiem, że rady typu wymień kolumny na razie nie wchodzą w grę.

Pozdrawiam

Witaj,

zdecydowanie zaproponowałbym Ci posłuchanie wzmacniacza Rega Brio-R. Jest to niestety trochę droższa konstrukcja, jednak moim zdaniem w pełni powinna Cię usatysfakcjonować, optymalnie współpracując z kolumnami BA.

Jeśli masz taką możliwość, serdecznie zapraszam na odsłuchy

Pomagamy, doradzamy, wypożyczamy, zapraszamy na indywidualne odsłuchy.

Najlepsze ceny dla forumowiczów magazynu Audiostereo - zapytaj o ofertę! Pełna oferta na stronie www.Q21.pl.

Naprawdę nikt nic nie powie o tym wzmacniaczu ??

Czy ten wzmacniacz przełknie nie najlepiej nagrane płytki i pokaże jakieś barwy czy też jest bezwzględny dla nagrań i bezbarwny jak zimny drań :) ?

Z tego co wyczytałem powinien mieć niezły atak i uniwersalność a dla mnie to ważne cechy...

Może dla wielu to zabrzmi co najmniej śmiesznie ale na długi początek byłyby to właśnie Kefy Q5...

Obawiam się tylko, że Krell jak niektórzy piszą będzie bezbarwny i chirurgiczny no i że wyciągnie wszystkie brudy z moich płyt i w rezultacie zabrzmi to gorzej niż z mojego słabego Xindaka A06... no chyba, że może być już tylko lepiej xD ?

Oczywiście w niedalekiej przyszłości zmieniłbym w systemie tu i ówdzie jednak kolumny chciałbym zostawić na dłużej...

to jest wzmak dla Ciebie

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

podoba Ci się nad to bierz nada, 372 jest o klasę lepszy od 356, do muzyki jakiej słuchasz będzie idealny, a z krellem daj se spokój bo to żyletka nie wzmak, do rocka to się kompletnie nie nadaje

Ukryta Zawartość

to jest wzmak dla Ciebie

Ukryta Zawartość

podoba Ci się nad to bierz nada, 372 jest o klasę lepszy od 356, do muzyki jakiej słuchasz będzie idealny, a z krellem daj se spokój bo to żyletka nie wzmak, do rocka to się kompletnie nie nadaje

Z Tonsilami spiąłeś to sie nie dziw.Tak brzmi hałas w wyzszej rozdzielczosci :)

Ukryta Zawartość

Gość discomaniac71

(Konto usunięte)

Do Krella trzeba dorosnąć. Zakup KAV300i łączy się od razu z przemeblowaniem systemu. Twoje Kefy to nie ten poziom. Ale gdybyś kupił Vienna Acoustics to jakość dźwięku mogłaby Cię wgnieść w fotel. Przy odpowiednim źródle rzecz jasna.

napiszę tak.

jeśli ma to być nowy to faktycznie wybór bardzo ograniczony.

.....ale jeśli używka to niektóre wpisy dotyczące suchotników m.i nad skwituję tak

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

"...na pohybel gównozjadom po obu stronach lady..."

Sama nazwa nie zagra dlatego jezusa bym w to raczej nie mieszał. Czyżby Krelle były aż tak uniwersalne, że nawet na altusach zagrają bajecznie?

Rotel A14, RCD-971 & Dynaudio Focus 140.

Sama nazwa nie zagra dlatego jezusa bym w to raczej nie mieszał. Czyżby Krelle były aż tak uniwersalne, że nawet na altusach zagrają bajecznie?

Słuchałem KAV300i z kolumnami Mb Quart 490MCS co wskazywałoby na mezalians, może teoretycznie, a praktycznie Krell na każdym materiale pokazał taką klasę, że przez kilka godzin japa nie domykała mi się ze zdumienia i podziwu:)

No i pojawił się rodzynek - to już granie w stratosferze , warto zaglądnąć .

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

No i pojawił się rodzynek - to już granie w stratosferze , warto zaglądnąć .

Ukryta Zawartość

Do stratosfery to jeszcze trochę.

bardzo dobry wzmak szczególnie za tą kase. niestety w aukcji nie ma słowa nt. pilota, a jest specyficzny i może być trudny do dostania. Wzmak ma wjscia MM/MC i chwała mu za to. Mocarz mocowy to to nie jest ale bedzie piknie grał.

EDIT: uppps, pilot jest jako opcja. Ciekawe czy bez niego mozna poprogramowac np. parametry wejść.

Pozdro

Ukryta Zawartość

Muszę przewietrzyć mój system…

Właśnie sprzedaję swojego 551, jest w ogłoszeniach na AS oraz na hifi.pl, cena zdecydowanie lepsza:) niż ta z podanej aukcji. W razie zainteresowania zapraszam na PW lub telefonicznie.

Podpinam się pod dyskusję. szukam czegoś do 2500 zł do wyciśnięcia czystego soku dzwiękowego z Dali Zensor 1.

Może być używany. Dodam ze zastanawiałem się nad Denon PMA-720AE...ale coś nie do końca jestem przekonany do Denona.

ja też mam pytanie czy do techno, trance itp dobry będzie Rotel RA-1520? czy może raczej Nady, nie mam jak odsłuchać a szukam nowego wzmacniacza, do tego za jakiś czas podłogowe kolumny ale teraz wzmacniacz

Nad C356bee stoi aktualnie po 2600zł, a z rabatem z pewnością mógłbym go nabyć za 2000zł z hakiem - sądzę, że to atrakcyjna cena na taki wzmacniacz. Jeśli się mylę i jest w tej cenie coś lepszego to mnie oświećcie :)

Exposure 1010.

poszukaj końcówki yamahy mx-1, akurat w budżecie.

nie zakładaj nic z góry; bądź nieskazitelny w słowach; nie bierz nic do siebie; rób wszystko najlepiej jak potrafisz.

ja też mam pytanie czy do techno, trance itp dobry będzie Rotel RA-1520? czy może raczej Nady, nie mam jak odsłuchać a szukam nowego wzmacniacza, do tego za jakiś czas podłogowe kolumny ale teraz wzmacniacz

Poszukaj Rotela RA-06SE jest szybki,dynamiczny i rozdzielczy dzwięk.

Rolet RA-1520 zagra łagodniej ale z równie szybkim i dynamicznym dźwiękiem. W jego przypadku jak dla mnie nie trzeba aż tak mocno kombinować z doborem kolumn.

Rotel A14, RCD-971 & Dynaudio Focus 140.

Co powiecie o tych kandydatach?

Oczywiście wszystko z second hand :)

1. NAD C375bee

2. Roksan Kandy K2 / Caspian

3. Exposure 2010 / 3010

4. Atoll IN100

Przypomnę: Około 18m2 - Rock, pop i elektroniczna.

Lubię gładki dźwięk oparty na bardzo szybkim, troszkę zmiękczonym basie i mocnym ataku.

Dźwięk nasycony, pełny i barwny. Średnica z przodu, a wysokie gładkie i nie wychodzące przed szereg.

Przestrzeń głęboka i szeroka z poukładanymi źródłami na scenie (lubię porządek).

Oczywiście grać ma pod Kef Q5.

Jeśli faktycznie caspian za miękki to odpada, wyczytałem w pewnej prasie, że czasami w exposure 2010s2 tam gdzie dźwięk powinien być delikatny i kruchy to wciąż pozostaje zdecydowany i szorstki co jak dla mnie również by go dyskfalifikowało bo lubię usłyszeć i moc i delikatność, a duża neutralność i uniwersalność ma dla mnie znaczenie...

Skoro Atoll IN100 ma za mocną górę to czy warto poważnie zastanowić się nad Atoll IN200??

Ktoś gdzieś, nie pamiętam kto napisał, że Atoll IN100 brzmi jak połączenie muzykalności Caspiana z basem i dynamiką Naima XS no a co ważne dla mnie to to, że jest od nich tańszy.... może tędy droga co myślicie?

Caspian ma IMO fajniejszy bas od XS, musisz sam posłuchać swoich typów, opieranie się na opiniach innych jest trochę naiwne.

Przypomnę: Około 18m2 - Rock, pop i elektroniczna.

Lubię gładki dźwięk oparty na bardzo szybkim, troszkę zmiękczonym basie i mocnym ataku.

Dźwięk nasycony, pełny i barwny. Średnica z przodu, a wysokie gładkie i nie wychodzące przed szereg.

Przestrzeń głęboka i szeroka z poukładanymi źródłami na scenie (lubię porządek).

Oczywiście grać ma pod Kef Q5.

Fajna wishlist, ale aby dostać gładkie wysokie to będziesz musiał zmienić kolumny...

Hmm po 1. słuchając rocka na Nad C356 z Q5 słyszałem pełne i gładkie wysokie :) no chyba, że do tej pory nie słyszałem co naprawdę oznaczają "gładkie wysokie" hehe

Hmm po 2. niestety nie mam możliwości odsłuchu i jedyne co mi pozostaje to oparcie na wiedzy innych doświadczonych w temacie wzmacniaczy, taki strzał w ciemno, a może coś utrafię ;)

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.