Skocz do zawartości
IGNORED

Yamaha a-960ii spalony prawy kanał na wejsciu B?

spartan250

Rekomendowane odpowiedzi

Witam wczoraj podłąnczyłem głośniki do wejscia B i prawa końcówka mocy jest spalona po 5minutch pojawiają się zniekształcenia i zaczyna trzeszczyc. Jaką końcówke mocy tam zatosowac bo obawiam sie że sankeny już nie dostane w żadnym elektronicznym?

Chcesz powiedzieć że na wyjściu A jest wszystko dobrze? Oba wyjścia wzmacniacza obsługują te same końcówki mocy

W takim przypadku to raczej do wymiany/czyszczenia są przekaźniki( jeśl są w tym modelu) lub przełącznik wyboru wyjścia A i B

Poniżej fragment schematu

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

w tym modelu są wejscia na dwie pary kolumn i sa cztery końcówki mocy i jest wybór kolumn na kanale A lub B albo obydwie można załąnczyc kwadrofonia

miałem taki przypadek w pioneer i jak załanczałem drugie wejscie stereo to tylko trzy głosniki grały a nie cztery wymieniłem końcówke i wszystko chulało:)

w necie sa zdjęcia a-960ii i sa cztery końcowki każdy z dwoch wejsc ma osobną chłodnice z prawej i lewej storny. podsyłam link

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Witam

Ten wzmak jest stereofoniczny i są tam dwie końcówki mocy czyli w tym przypadku cztery tranzystory mocy.

A mógłbyś odpowiedzieć na pytanie czy na wyjściu głośnikowym A jest wszystko dobrze?

Pozdrawiam Romek

Końcówki to są za przeproszeniem w "portkach".

Temat ewidentnie do skasowania, albo na bocznice, czytać się tego nie da. Jak będzie 8 tranzystorów to już kino domowe i 8 kanałów :D

Witam wczoraj podłąnczyłem głośniki do wejscia B i prawa końcówka mocy jest spalona po 5minutch pojawiają się zniekształcenia i zaczyna trzeszczyc. Jaką końcówke mocy tam zatosowac bo obawiam sie że sankeny już nie dostane w żadnym elektronicznym?

Pamietam Jak jakis czas temu Jakis " Koles " chciał wymieniac Kondensatory yamaszce . Pozniej Pisał ze przelutował caly wzmak zeby nie bylo zimnych lutow . Miał takie Parcie na Grzebanie w fabrycznej Yamaszce ze musial cos w niej zrobic .

Co ja dzis widze ?

Pad jeden z kanalow .

Jak by mnie to zdziwilo .....

przed tym Cie wszyscy ostrzegali . Yamahz nie psuja sie od tak . zwlaszcza te starsze.............

Lampa jest jak wino . Czym starsza tym lepsza

witam jak cos robie to solidnie:) kanał już gra włąncznik głośników b musiał byc nieużywany jakis czas i sie rozłanczał ale został wyczyszczony i gra :)

w tym modelu są wejscia na dwie pary kolumn i sa cztery końcówki mocy i jest wybór kolumn na kanale A lub B albo obydwie można załąnczyc kwadrofonia

miałem taki przypadek w pioneer i jak załanczałem drugie wejscie stereo to tylko trzy głosniki grały a nie cztery wymieniłem końcówke i wszystko chulało:)

Solidnie to Ci kolego wiedzy brakuje.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.