Skocz do zawartości
IGNORED

DIABEŁ, LUCYFER, SZATAN - za a nawet przeciw :D

Radmruś

Rekomendowane odpowiedzi

Pod latarnią najciemniej - ciekawy wykład o .....

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Pytania z zasady zadaje się z ciekawości i cóż w tym odkrywczego ? Eureka !

Rozumiem, że jesteś pozytywnie zakręcony. Właśnie miałem iść spać.

A tu - proszę - taka niespodzianka

Pytania zadaję ttylko z ciekawości :)

Pytania z zasady zadaje się z ciekawości i cóż w tym odkrywczego ? Eureka !

Ty Radmuś, skazujesz mnie na trzykwadransowy film o drugiej w nocy?

To druga niespodzianka tego wieczoru !

Piotr

Gość skynyrd

(Konto usunięte)

Nie mam pojęcia czy mnie obrażasz?

Ale ja już nie jestem do obrażenia.

Kiedyś, w zamierzchłych czasach się obrażałem. I dostawałem za to bany.

Takie średniowiecze w czasach Jozwy. Teraz już nie.

Gość skynyrd

(Konto usunięte)

No właśnie - tu nawet bana nie można dostać.

Czasami czuję się wręcz niedowartościowany. Ostatnio dostałem tylko ostrzeżenie.

To już forum Lana, było bardziej restrykcyjne. Tam mam dożywocie.

Musisz się bardziej starać !

A swoją drogą lepsze dożywocie niż krzesło elektryczne , powinieneś być wdzięczny , że tak ulgowo cię potraktowali .

Piotr

Gość skynyrd

(Konto usunięte)

No fakt - jest z nami Piotr Ryka, który się wypisał na własną prośbę.

O ile za Piotrem już popłakują, bo spadła czytelność, za mną nie.

Do Piotra - to co napisałem, to nie był kit

Kto naprawdę rządzi światem — Bóg, czy Szatan?

demon.jpg

• Kto według Biblii rządzi światem?

(1Jana 5:19b) „…cały świat podlega mocy niegodziwca.” – stwierdza apostoł Jan

(Efezjan 6:12) „Ponieważ zmagamy się nie z krwią i ciałem, ale z rządami, z władzami, ze światowymi władcami tej ciemności, z zastępem niegodziwych duchów w miejscach niebiańskich.” – pisze również Paweł o tym władcy.

(Jana 14:30) „Już nie będę wiele z wami mówił, bo nadchodzi władca świata. A on nic we mnie nie ma” – o jakim Władcy Świata wspomina także Jezus?

(Hioba 9:24) „Ziemia została wydana w rękę niegodziwca; zakrywa on oblicze jej sędziów. Jeśli nie, to któż?”

Jeśli tak nie jest (chciałoby się powiedzieć za Hiobem), to któż odpowiada za cierpienia ludzi, za wojny, nienawiść, coraz większe bezprawie ?

Ten stan rzeczy wyjaśnia dwukrotnie także księga Hioba, w rozdziałach 1 i 2 :(Hioba 1:6-12a) „I nadszedł dzień, gdy synowie prawdziwego Boga wzeszli, żeby stanąć przed Jehowa, i również Szatan wszedł pośród nich. Wtedy Jehowa rzekł do Szatana: ‘Skąd przychodzisz?’ Wówczas Szatan odpowiedział Jehowie, mówiąc: ‘Z wędrowania po ziemi i przechadzania się po niej’. A Jehowa rzekł jeszcze do Szatana: ‘Czy w swym sercu zwróciłeś uwagę na mego sługę Hioba, że nie ma na ziemi nikogo takiego jak on - mąż to nienaganny i prostolinijny, bojący się Boga i stroniący od zła?’ Szatan odpowiedział na to Jehowie, mówiąc: ‘Czyż za nic Hiob boi się Boga?’ Czy ty sam nie posadziłeś żywopłotu wokół niego i wokół jego domu, i wokół wszystkiego, co ma dookoła? Pracy jego rąk pobłogosławiłeś, a jego dobytek mnoży się na ziemi. Ale dla odmiany wyciągnij, proszę, swą rękę i dotknij wszystkiego, co ma, i zobacz, czy nie będzie cię przeklinał prosto w twarz’. Jehowa rzekł więc do Szatana: ‘Oto wszystko, co ma, jest w twoim ręku. Tylko przeciw niemu samemu nie wyciągaj ręki!’.

- widać stąd, że Szatan bezustannie domaga się od Boga doświadczania człowieka, zarzucając, iż człowiek służy Bogu jedynie dla korzyści, jakie od niego otrzymuje.(Hioba 2:1-6) „Potem nadszedł dzień, gdy synowie prawdziwego Boga weszli, by stanąć przed Jehową, i również Szatan wszedł pośród nich, by stanąć przed Jehową. Wtedy Jehowa rzekł do Szatana: ‘Skąd to przychodzisz?’ Wówczas Szatan odpowiedział Jehowie, mówiąc: ‘Z wędrowania po ziemi i przechadzania się po niej’. A Jehowa rzekł jeszcze do Szatana: ‘Czy w swym sercu zwróciłeś uwagę na mego sługę Hioba, że nie ma na ziemi nikogo takiego jak on - mąż nienaganny i prostolinijny, bojący się Boga i stroniący od zła? I jeszcze trzyma się mocno swej nieskazitelności, chociaż ty mnie pobudzasz przeciwko niemu, bym go pochłonął bez powodu’. Lecz Szatan odpowiedział Jehowie, mówiąc: ‘Skórę za skórę - i wszystko, co człowiek ma, da za swą dusze. Dla odmiany wyciągnij, proszę, swą rękę i dotknij jego kości i jego ciała, i zobacz, czy nie będzie cię przeklinał prosto w twarz’. Jehowa rzekł więc do Szatana: ‘Oto jest w twoim ręku! Tylko bacz na jego duszę!’.”

- widać stąd, że Szatan ma daną władze nad człowiekiem ale władze nie całkowitą: nie może zabrać człowiekowi życia, kiedy mu się podoba.

Jeszcze inne wersety wskazujące na zwodzenie całego świata przez Szatana i demony:

demony.jpg(Objawienie 16:14) „Są to w rzeczywistości wypowiedzi natchnione przez demony i dokonują znaków, i wychodzą do królów całej zamieszkanej ziemi, żeby ich zgromadzić na wojnę wielkiego dnia Boga Wszechmocnego.”

(Objawienie 12:9) „Zrzucony więc został wielki smok, pradawny wąż, zwany Diabłem i Szatanem, który wprowadza w błąd całą zamieszkaną ziemię; zrzucony został na ziemię, a z nim zostali zrzuceni jego aniołowie.”

(Objawienie 20:1-2) „I ujrzałem anioła zstępującego z nieba z kluczem od otchłani i wielkim łańcuchem w swej ręce. I schwytał smoka, pradawnego węża, którym jest Diabeł i szatan, i związał go na tysiąc lat. I wrzucił go do otchłani, i zamknął ją, i nad nim opieczętował, żeby już nie wprowadzał w błąd narodów, aż się skończy tysiąc lat. Potem ma być wypuszczony na krótki czas.”

— tylko „związanie” Diabła, czyli uniemożliwienie mu zgubnego działania na człowieka, spowoduje pokój na ziemi.

A, że taki raj nastąpi, obiecuje niezawodnie poniższy werset:(Objawienie 21:3-4) „Wtedy usłyszałem donośny głos od tronu, mówiący: «Oto namiot Boga jest z ludźmi i On będzie przebywać z nimi, a oni będą jego ludami. I Będzie z nimi sam Bóg. I otrze z ich oczu wszelką łzę, i śmierci już nie Będzie ani żałości, ani krzyku, ani bólu już nie będzie. To, co poprzednie, przeminęło».”

Piotr

ooo, robi się ciekawie :)

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

"Stereofonia – elektroakustyczna metoda odbierania, zapisywania, transmitowania i odtwarzania dźwięku, tak aby u słuchającego wywołać wrażenie przestrzennego rozmieszczenia jego źródeł."

I otrze z ich oczu wszelką łzę, i śmierci już nie Będzie ani żałości, ani krzyku, ani bólu już nie będzie. To, co poprzednie, przeminęło».”

I nie będzie już nic.

Jakieś to znajome :)

To istnieje ten diabeł, smok starodawny co zwie się szatanem? Przypadków gdzie kompletnie niewierzący bardzo bogaci rodzice przyszli ze swoim rozpieszczonym bachorem do księdza egzorcysty jest mnóstwo. Ukochany synek im chatę demolował i był delikatnie mówiąc bardzo nie miły dla swoich ukochanych rodziców. Ale najpierw jeszcze przed tą ostatnią deską ratunku zaliczyli bioenergoterapeutę, wróżki różnej maści, uzdrowicieli i byli jeszcze w paru innych " prywatnych klinikach ". Na koniec wylądowali ze swoim ukochanym synkiem u psychiatry... Totalna lipa i brak poprawy nie wspominając o kosztach, takie " prywatne kliniki " kosztują - no nie ? No ale w końcu poszli do tego księdza. Myślę że oprócz tego musieli zmienić swoje życie na lepsze. Bardzo często ludzie opętani nie afiszują się i chcą pozostać anonimowi - ale jak ktoś się interesuje tematem znajdzie mnóstwo przykładów w nowoczesnej europie, kochani ile tragedii ludzkiej, cierpienia... Kasa to nie wszystko, trzeba jeszcze używać mózgu przy spełnianiu swojej kolejnej zachcianki... Klinika " Pod Jezusem " jest zawsze darmowa i czynna 24 godz. na dobę. Nierzadko najgorsza " szmata " wychodzi na prostą i jej życie staje się piękne. Oprócz patologi, sknerstwa i niektórych leniwych, tłustych i letnich biskupów, w kościele katolickim jest cała armia ludzi wykonujących pracę jakiej nie podjął by się nikt inny... a już na pewno nie za darmo.

Bóg i diabeł to nierozłączne atrybuty religii. Bez diabła nie byłoby żadnej religii.

Obraz Boga budowany jest na przeciwieństwo diabła i temu ma służyć. Bo cóż dobrego można by napisać o Bogu, gdyby nie ten, stworzony również przez Niego i na jego chwałę, diabeł?

Niektórzy "badacze" twierdzą też, że najcenniejszym "apostołem" Jezusa był Judasz.

Jest nawet Ewangelia Judasza.

Dobro nie istnieej bez zła i odwrotnie. Z natury to naturalne dwa różne punkty określające potencjał.

Jak w baterii, musi być plus i minus

Noworodka w piekle nie znajdziesz ... Bóg kocha swoje dzieci ! A tu coś z serii Since fiction :D

Osoby o zwiększonej wrażliwości powinny sobie usiąść...

Nie musiał. Nie ma noworodków w sensie mentalnym. Dusza w przeciwieństwie do ciała jest wieczna i ponadczasowa,

Człowiek może być dobry, uczciwy ale i tak ilość ludzi na jego pogrzebie zależy od pogody...

Trzeba go ochrzcić, by zmyć grzech pierworodny? To zły.

Jezus ochrzcił się w wieku 30 lat , czy do 30 roku życia był zły ?

Nie musiał. Nie ma noworodków w sensie mentalnym. Dusza w przeciwieństwie do ciała jest wieczna i ponadczasowa,

Po co nieśmiertelna dusza zamieszkuje w śmiertelnym ciele ?

Piotr

Gość StaryM

(Konto usunięte)

Jezus ochrzcił się w wieku 30 lat , czy do 30 roku życia był zły ?

A co ty mnie pytasz? To ja te religijne bzdety wymyśliłem?

Jezus był Bogiem, więc według teologii sprawa chrztu go nie dotyczy. To był symbol.

Dzieci nieochrzczone idą do piekła - mówili kiedyś księża, potem mówili, że ponieważ nie mogły nagrzeszyć to nie do piekła, ale do nieba też, bo skażone są grzechem pierworodnym. Do czyśćca? Tak niektórzy teolodzy twierdzili. Dziś się mówi nieco inaczej, a w zasadzie księża zwykle spierdzielają z tego tematu.

Dla mnie to zabobony.

Do piekła idą tylko ci co bardzo chcą ... owszem w godzinie ostatniej ze strachu już nie niektórzy nie chcą, ale to za późny żal :D Ten główny OSTATECZNY wybór składa się z tych malutkich decyzji DNIA CODZIENNEGO - do nieba pójdziesz nie ze Strachu a z miłości...

Nic na siłę - ja to tak rozumiem...

A co ty mnie pytasz? To ja te religijne bzdety wymyśliłem?

Jezus był Bogiem, więc według teologii sprawa chrztu go nie dotyczy. To był symbol.

Dzieci nieochrzczone idą do piekła - mówili kiedyś księża, potem mówili, że ponieważ nie mogły nagrzeszyć to nie do piekła, ale do nieba też, bo skażone są grzechem pierworodnym. Do czyśćca? Tak niektórzy teolodzy twierdzili. Dziś się mówi nieco inaczej, a w zasadzie księża zwykle spierdzielają z tego tematu.

Dla mnie to zabobony.

Jezus mówił , że jest Synem Bożym !

Piotr

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.