Skocz do zawartości
IGNORED

infinity rs1 jaki wzmacniacz

sandra97

Rekomendowane odpowiedzi

mam pytanie jaki wzmacniacz lub końcówka mocy jest dedykowana lub jaki sprzęt uciągnie infinity rs1

czy muszą być oddzielne monobloki na sekcje basową nie mam żadnej wiedzy na ten temat zaczynam od głośników

czy audio-analogue maestro integrated podoła tym głośnikom rs1 mogę nabyć taką integrę lecz jeden znajomy mówił mi że może się zjarać po 1wszym włączeniu ratujcie !

https://www.audiostereo.pl/topic/98431-infinity-rs1-jaki-wzmacniacz/

mam pytanie jaki wzmacniacz lub końcówka mocy jest dedykowana lub jaki sprzęt uciągnie infinity rs1

czy muszą być oddzielne monobloki na sekcje basową nie mam żadnej wiedzy na ten temat zaczynam od głośników

czy audio-analogue maestro integrated podoła tym głośnikom rs1 mogę nabyć taką integrę lecz jeden znajomy mówił mi że może się zjarać po 1wszym włączeniu ratujcie !

Witaj!

Rozumiem, ze kolumny stoją u Ciebie...

Nie mam dużego doświadczenia z RS I. Ale we Wrocławiu grały dość wiekowymi (jak i one same:) końcówkami stereo: Sansui i Bose. I to wystarczyło, żeby było cudnie:)

Ważne jest, aby wzmacniacze pracowały w zgodności fazowej. Mogą być 2 końcówki stereo, albo dwa monobloki + stereo. Albo i też 4 monobloki.W każdym razie - 2 normalne wzmacniacze.

Czy integra AA l Maestro wystarczy na górę lub dół pasma? Nie wiem. Trzeba próbować. Tylko powinna mieć wyjście na dodatkową końcówkę lub sama pracować w tym trybie (i do tego druga)

Pozdrawiam!

"Measurements can provide a measure of insight, but are no substitute for human judgment. Why are we looking to reduce a subjective experience to objective criteria anyway? The subtleties of music and audio reproduction are for those who appreciate it. Differentiation by numbers is for those who do not".--Nelson Pass

Polecam już na dzień dzisiejszy doskonałe impulsowe końcówki mocy , które bez problemu wysterują nawet mokrą deskę gdzie impedancja może być poniżej ohm-a...

Niestety długo jeszcze tak nie będzie, długo. Impulsowe końcówki to wykastrowany dźwięk , słuchanie klasyki to dramat.

Tu imp. obciążenia jest tylko jedną ze składowych zagadnienia.

• 2 miesiące później...

..,..,,,Impulsowe końcówki to wykastrowany dźwięk , słuchanie klasyki to dramat.???

,,,,,,,,,,,,,,mmmm..rozbrajająco owocna dyskusja z góry zamykająca temat PWM..

Brzmienie

Wzmacniacze mocy wykonane z użyciem technologii PWM brzmią inaczej i subiektywnie znacznie bardziej naturalnie od wzmacniaczy opartych na innych rozwiązaniach. Brzmienie niektórych wzmacniaczy cyfrowych, lub szerzej impulsowych, cechuje się niewielkim dodatkiem tzw. "cyfrowej sygnatury" kojarzonej z pewną suchością lub metalicznością barwy dźwięku. Zjawisko to absolutnie nie występuje we wzmacniaczach opartych na technologii ICEpower®. Ich brzmienie jest analogowe, w najlepszym tego słowa znaczeniu. Tylko w brzmieniu nielicznych (i zazwyczaj bardzo kosztownych) wzmacniaczy znaleźć można, występujące łącznie, jego cechy: naturalność, brak jakiejkolwiek ziarnistości, płynność, głęboki, szybki i doskonale kontrolowany bas, bogactwo szczegółów i trójwymiarową scenę dźwiękową. Taki typ brzmienia opisywany bywa często zwrotem "średnica i góra z dobrej lampy, bas z mocnego tranzystora". Nasze wzmacniacze mogą stawać w szranki z cenionymi wzmacniaczami uznanych producentów, nie doprowadzając przy tym budżetu nabywcy do ruiny.

Eksploatacja

Dzięki niewielkiemu zużyciu energii elektrycznej, (od 6 do 18 W, w zależności od modelu, bez sygnału na wejściu wzmacniacza) użytkownik ma możliwość ciągłego pozostawiania wzmacniaczy pod prądem. W porównaniu ze wzmacniaczem lampowym lub tranzystorowym klasy AB, lub tym bardziej A, rachunek za energię elektryczną będzie symboliczny. Ponadto ciągle zasilane wzmacniacze odwdzięczą się użytkownikowi doskonałym brzmieniem i wysoką niezawodnością. Warunek ciągłego zasilania wzmacniaczy nie jest w żadnym razie konieczny. Pamiętać jednak należy, że pełnię swoich możliwości wzmacniacze osiągają po co najmniej 100 godzinach pracy, od pierwszego włączenia nowego egzemplarza. ...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.