Skocz do zawartości
IGNORED

Denon RCD-M39 różnica mndz RCD-M38

Kamil1986WWA

Rekomendowane odpowiedzi

Witam. Czy jest jakikolwiek sens zmiany mini Denona RCD-M38 + SC-M37 na nowy mini zestaw RCD-M39 .Czy oprócz designu jest jaka kolwiek różnica w dźwięku? Rozważam zmiane zestawu ale jeśli oprócz wyglądu nie ma żadnej różnicy nie ma to najmniejszego sensu. Prosze o sensowne odpowiedzi

Witaj,

Nie ma sensu zmieniać. A jakie masz zastrzeżenia do Twojego zestawu ? Może zupełnie inne urządzenie będzie w stanie spełnić Twoje wymagania.

Pomagamy, doradzamy, wypożyczamy, zapraszamy na indywidualne odsłuchy.

Najlepsze ceny dla forumowiczów magazynu Audiostereo - zapytaj o ofertę! Pełna oferta na stronie www.Q21.pl.

Jako takich zastrzeżeń nie mam. Zestaw mam około roku i jestem z niego zadowolony, ale już kilka osób pisało że w nowym D-M39 jest nowy, lepszy wysokotonowy. Ale skoro moc jest bez zmian to rzeczywiście chyba nie ma sensu zmieniać. Apetyt rośnie w miare jedzenia i chciałbym troche więcej mocy, głębszego basu nie tracąc jednocześnie czystości dźwięku który mam w tej chwili. Myślałem też nad zmianą monitorów ale moc nadal będzie ta sama...

Dokładnie nowy system D-M39 ma trochę lepszy głośnik wysokotonowy, jednak jest to różnica kosmetyczna.

Znacznie lepszym rozwiązaniem jest zmiana kolumn na inne, lepsze. Spokojnie wzmacniacz zastosowany w jednostce centralnej jest w stanie prawidłowo napędzić nawet znacznie mocniejsze kolumny. Często dobiera się kolumny marki Monitor Audio (np. BX2), jeśli lubisz dynamiczne brzmienie to jeden z modeli Paradigm. Bardzo dobrze grają także konfiguracje oparte na bardzo eleganckich i przy tym niedrogich QAcoustics.

Pomagamy, doradzamy, wypożyczamy, zapraszamy na indywidualne odsłuchy.

Najlepsze ceny dla forumowiczów magazynu Audiostereo - zapytaj o ofertę! Pełna oferta na stronie www.Q21.pl.

Myślałem wcześniej nad zmianą koumn ale sugerowano mi że różnica będzie raczej nieznaczna. Rozważe jednak jeszcze raz zmiane monitorków na lepsze, biorąc pod uwage w.w propozycje. Wiele dobrego słychać o Paradigm tylko konkretnie który model zgra sie dobrze z RCD-M38? Nie chciałbym przerostu formy nad treścią. Które modele Monitor Audio oprócz BX2 brać pod uwagę?

Dokładnie nowy system D-M39 ma trochę lepszy głośnik wysokotonowy, jednak jest to różnica kosmetyczna.

Znacznie lepszym rozwiązaniem jest zmiana kolumn na inne, lepsze. Spokojnie wzmacniacz zastosowany w jednostce centralnej jest w stanie prawidłowo napędzić nawet znacznie mocniejsze kolumny. Często dobiera się kolumny marki Monitor Audio (np. BX2), jeśli lubisz dynamiczne brzmienie to jeden z modeli Paradigm. Bardzo dobrze grają także konfiguracje oparte na bardzo eleganckich i przy tym niedrogich QAcoustics.

zmiana kolumn w tym amplitunerku to jest pomysł rodem z gwiezdnych wojen! są na necie testy jak to maleństwo czyli wzmak siada poniżej 60Hz , druga sprawa to jest najtańszy amplituner który nie ma aż tak wysokiej jakości dźwięku żeby coś z niego rozwijać :) najlepiej zostawić fabryczne monitory są najlepiej z nim zestrojone a jak za mało basu to podpiąć suba, jak słabo gra to dołożyć i kupić coś innego co zaspokoi potrzeby

Focal + Naim

Zdecydowaną poprawę miałem z Mission 32i, z tanimi kabelkami IXOS, na już dość leciwym UD-M31 Denona. Trzeba wypożyczyć głośniki (te lub inne) i samemu się przekonać. Warto. G.

to powodzenia życzę bo z tyłu denka małego jest wyraźnie napisane że nie może pracować z impedancjami kolumn mniejszymi nić 6om :) i to realnymi 6om a nie napisanymi jak większość 8om a w pomiarach poniżej 4 :) powodzenia

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Focal + Naim

Jak zwykle sprzeczne opinie... Myślałem że dowiem sie chociaż jakie monitorki dobrze sie spasują z moim RCD-M38 i zagrają konkretnie ale każdy jak zwykle pisze co innego, mimo wszystko dzięki za dobre chęci

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.