Skocz do zawartości
IGNORED

Słuchawki z mocnym basem.

behemothxx

Rekomendowane odpowiedzi

Witam szukam słuchawek z mocnym basem, używane będą do gier i filmów, oraz muzyki (wszelakiej- dosłownie wszystkie gatunki muzyczne). Zależy mi na efekcie "spadnięcia z krzesła" po wybuchu np: granatu w grze czy filmie. Jednocześnie chcę, aby można było posłuchać muzyki w dobrej jakości.Aktualnie mam jakieś badziewne odpustowe Hama HS-50 i nawet nieźle grają z integry w asrock p67 pro3 (wiem słoń mi na ucho nadepnął). Wcześniej miałem Audiotraka HD2 oraz Xonara D1 (sprzedać musiałem) i podłączone do tego CAL! i strasznie mi basu w nich brakowało, grały jakoś tak bez powera (wiem że trochę ciężko je napędzić, do tego nie były recablowane), miałem pewnie ten ostatni słabo grający wypust. Przeznaczyć mogę góra 500zł, ale im taniej tym lepiej. O w miarę dobre źródło, martwić będę się później. Zrobiłem już rozeznanie i w oko wpadły mi następujące modele: Sony mdr xb700, ATH-M50, Denon AH D1100.

https://www.audiostereo.pl/topic/98280-s%C5%82uchawki-z-mocnym-basem/

Mam Sony xb300 i mają niezłego kopa.. basu Ci nie braknie... porównanie mam do Philips shp2700 i grado sr60 które swego czasu miałem. Z całej trójki to sony xb300 są najpotężniejsze, zresztą jak cała seria xb... słuchałem w Media wszystkich trzech braci xb i moim zdaniem xb 700 grają basem już z przesadą. Nie jest to wyłącznie moja opinia bo czytałem też na innym forum że to właśnie xb 300 grają najlepszym dźwiękiem bo pozostałe xb są wręcz za mocne. Jak masz jakieś pytania to pisz na priv

Ja posiadam Sony XB 500. Mają bardzo potężny bas, który nisko schodzi (Young Jeezy - Put On). Używam ich podpiętych do wzmacniacza, który gra w trybie direct i to mi wystarcza. Po podkręceniu basu i włączeniu loudness mało łba nie rozerwie. Masaż czachy gwarantowany.

Ten czlowiek twierdzi ze 500 sa najlepsze z serii XB. Po tej recenzji sam sie na nie zdecydowalem i jak narazie jestem bardzo zadowolony. Do tego kosztuja 2-2.5 razy mniej niz 700.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

To musisz posłuchać wszystkich... :)) Zawsze ze słuchawkami to jest problem taki ze z reguły jak się je dostanie do testów to nie są wygrzane. Maje 770pro to się dobrze wygrzały dopiero po 300 godzinach. Beyerdynamic jest znany z szerokiego pasma i jak dla mnie jest super biorąc pod uwagę cena/jakość. Nastepny problem to do czego chcesz podłączyć ewentualnego "zwycięzcę". Zawsze pytaj ludzi z czym dane słuchawki były testowane. w przypadku beyerdynamic wymagany jest mocny wzmacniacz. tak przy 250ohm/300mW

Do bayerow dokup sobie magiczny klon Lehmanna.Bedziesz w pelni zadowolony, przy dobrym zrodle czyni cuda, dodatkowo dostosujesz dzwiek przez zmiane opampa.Basem potrafia oczarowac ale trzeba im mocy i porzednego kopa ;)

Pozdrawiam.

Ja u używam obecnie NFB-10.32. Ma miedzy innymi "zbalansowane" wyjście słuchawkowe działające w trybie BRIDGE (każdy przetwornik napędzany jest dwoma wzmacniaczami w przeciwnych polaryzacjach). Przy tym trybie NFB-10.32 daje 1200mW przy 300ohm`ach. Zresztą wszystkie NFB mają świetne wzmacniacze słuchawkowe, ale nie będę tu pisał o tym bo jako przedstawiciel mogę być odebrany jako niewiarygodny. Polecam zapoznać się z opiniami użytkowników Audio-GD jest mało znana w Polsce, zatem zostają zachodnie fora. Można też pożyczyć sprzęt do odsłuchu :))

Ukryta Zawartość

post-45171-0-35238100-1352056237_thumb.jpg

post-45171-0-21973400-1352056242_thumb.jpg

post-45171-0-19902300-1352056252_thumb.jpg

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

do muzyki to Brainwavz HM5. Basu mają sporo, choć nie wiem czy na tyle, aby zawsze spadać z krzesła :)

www.Audiomagic.pl - sklep prowadzony przez pasjonatów dźwięku.

Zapraszamy na odsłuchy do salonu w Warszawie!

HM5 polecane są tam, gdzie mieszczą się w budżecie oraz preferencjach osoby poszukującej. To ogólnie bardzo fajny model, polecany choćby w Klubie Audiostereo.pl

www.Audiomagic.pl - sklep prowadzony przez pasjonatów dźwięku.

Zapraszamy na odsłuchy do salonu w Warszawie!

Dzięki za propozycje ale jednak zdecyduję się na Dnony AH D-1100, tylko teraz kolejne pytanie, jakie źródło do nich dobrać, aby je sensownie napędzić?

Na innym forum polecają mi maya u5, niby neutralny/zimny dac. Z Fiio e10 (ciepły) raczej dobrze grać nie będą?

Witam,

Osobiście HD 380 pro polecam, w euro rtv bywają za 399PLN. Bez zmian w ustawieniach dźwięku grają bardzo pewnym basem. Pomaga im w tym "bardzo" zamknięta konstrukcja :-). Wystarczy trochę podbić bas w ustawieniach i efekt pękającej czaszki gotowy.

I bardzo ważna sprawa - pomimo dużego ucisku i zamkniętej konstrukcji słuchawki są przyzwoicie wygodne.

PozdRower

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.