Skocz do zawartości
IGNORED

YPAO w amplitunerach Yamahy

deus

Rekomendowane odpowiedzi

Moim skromnym, w 1400 i 2400 to rzeczywiscie super dodatek. Dziala doskonale w tej roli do jakiej zostal rzeczywiscie stworzony czyli do takiego ustawienia charakterystyk poszczegolnych glosnikow zestawu, aby dzwiek w pomieszczeniu pozbawiony byl szkodliwych podbic, rezonansow i wytlumien. Wielokrotnie przy udziale znajomych (wspolnie i indywidualnie) probowalismy zalatwic te regulacje manualnie. Wydawalo sie ze wszystko jest O.K. jednak gdy zrobil to YPAO dzwiek byl zupelnie inny i wszyscy stwierdzali ze o wiele lepszy.

YPAO w serii *50 jest pozbawiony akurat tej opcji (wersja YPAO Basic) a pozostale nastawy kazdy moze bez problemu przeprowadzic sam: policzyc ile ma glosnikow, zmierzyc miarka ich odleglosci no i z niewielkim bledem wyrownac natezenie dzwieku. Tak wiec w 1400 i 2400 rzecz wielce przydatna a w 750 dodatek "marketingowy".

W 750 YPAO to: WIRING/PHASE, DISTANCE, SIZE, LEVEL. W 1400 j.w. plus EQUALIZING czyli to co najwazniejsze! Z najnowszego cennika wynika ze EQUALIZING kosztuje tylko 300 zl. (wyzsza moc, konwersja wideo w obie strony, THX, 9 czestotliwosci odciecia subwoofera i jeszcze pare innych drobiazgow - gratis!)

polo,

wczoraj "wypróbowałem" po raz 1-szy YAPO w mojej Ya650, i muszę powiedzieć, że mnie to w zupełności zadawala. Teraz ustawienie jest o niebo lepsze, anieżeli zrobił to manulanie facet z ekipy Kina domowego (siedział z pół godziny nad tym !), i mimo braku tego EQUALIZINGU, więc nawet YAPO "w okrojonej wersji w zupełności mi wystarcza = takie są moje wrażenia i odczucia :)

ps

nie wiem o co Ci chodzi z tymi brakującymi częstotliwościami odcięcia, bo w 650 właśnie one występują, więc tym bardziej w 750. Co do konwersji to dla mnie np. jest to zbędne, mając DVI, x2 Progressive Scan, 3 EUR (x2 RGB), x2 S-Video, itd. Mielenie mnie nie interesuje ;) THX to w moim przypadku zbędność, warunki pokojowe i tak nie dawały na to choćby cienia szansy.

Ampli ściągałem z niemiec, czyżby tamta wersja była inna ? ;)

do kaszan,

napisz o co chodzi ?

nie jestem znawcą AV, a jedynie

użytkownikiem, więc chętnie się

czegoś nauczę, ale to wyraźnie napisz.

oki ?

..............................................

do iwamarcin,

750 nie wiem, ale mogę ściągnąć 650,

skąd sam ściągałem.

iwamarcin,

mogę ściągnąć z niemiec za pewną opłatą.

Nie trudnię się zawodowo handlem, choć handlowcem jestem, ale w innej dziedzinie. Jestem zarejestrowany na E-Bay, i przetarłem sobie tam pewne szlaki, sprowadzając sprzęt sobie, więc posiadam pewne kontakty. Mogę ściągnąć sprzęt za pewną opłatą, wszystko jednak możemy uzgodnić na [email protected].

Zamieszczam ogłoszenia - tu- w dziale ogłoszenia.

iwamarcin

Pewnie gdybyś podał namiary do siebie to miałbyś nie jedną propozycję. Potem wybierasz "the best" i radość w sercu, a i portfel dzięki temu nie jest sflaczały

PS. Ode mnie takiej propozycji nie dostaniesz ale wiem co piszę :-)

Słuchając rozumu....

Ricki

Piszę wyrażnie:ypao w 650 tak naprawdę nic nie wnosi,w wyższych modelach gdzie jest korektor może ,ale nie musi,korygować niedoskonałości pomieszczenia,nierównomierności charakterystyk głośników,rezonanse.Tryb auto został stworzony na potrzeby kupy ludzi ,którzy mają problemy z obsługą,a jest ich naprawdę dużo.

Gościu który Ci to ustawiał "ręcznie",to albo jakiś "niemota",albo twoje wrażenia są przesadzone.

Ogólnie te systemy(ypao, mcac,nowy denon cholera wie jak go nazwał-ale pełne)są fajne i przednia z nimi zabawa-szczególnie w małych pokojach.

Elfan

Do yamahy nie mam żadnych uprzedzeń,ani nie faworyzuję innych firm.Nabywając kolejny ampli.(sony)nie brałem tej firmy pod uwagę-myślałem o zupełnie innym .

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.