Skocz do zawartości
IGNORED

KTÓRY Z POLSKICH WZMACNIACZY JEST NAJLEPSZY!

spartan250

Rekomendowane odpowiedzi

Witam chciałem sie podzielic waszymi opiniami który z polskich wzmacniaczy jest najlepszy .moim zdaniem są to dwa modele:

-diora ws422 jest on pod różnymi nazwami

Ładnie gra szczegółowe brzmienie jeden z mocniejszych wzmacniaczy polskich,ale od poŁowy głośnosci coś przestaje tracic na jakości dzwięku i zaczyna głośno grac jedno nieporządane zjawisko w tych modelach

-unitra fonica pw unitra fonica pw 9013. moc szczegułowe brzmienie potrafi wysterowac każde mocne kolumny

no tak ale tde polskie wzmacniacze były słabiutkie jedynie eltron na tamte czasy był mocny ale to wzmacniacz estradowy lata 90te dopiero wtedy weszły diory :

diora-ws504

diora-ws704

Moc muzyczna 2 x 150 W

Maksymalna moc wyjściowa 2 x 100 W (h = 0,7 %)

Znamionowa moc wyjściowa 2 x 80 W

Impedancja obciążenia 2 x 8 W W

jakie waszym zdaniem modele polskich wzmacniaczy to rodzynki ?nasz polski hi end heheh

diora ws422 wpadał w przester, sekcja przedwzmacniacza na kiepskich chyba bc 317 o ile pamiętam i przy wyższej mocy brakowało mu mocy, bo i zasilacz był za słaby. miałem, sprzedałem i nigdy nie żałowałem. to była klasa sprzętu, narobić wiele hałasu, dudniącego basu i aby wysokie świszczały, dobrze się komponował z Altusami, ale jak piszę, nie chodziło o brzmienie tylko o ogólne głośne granie...

Dla mnie rodzynkiem i wzmacniaczem rodzimej produkcji który miło się modyfikuje i odnawia jest lampowy Fonikowski W600F. Reszta to w większości chłam lub nieudane licencyjne zakupy. [Vide Elizabeth]

tak własnie ws442 tak się zachowywał ale raz robiłen na nim sylwestra sala 150m i na new mildton 200 dawał czadu ludzie sie pytali ze moj sprzecik fajnie gra haha

własnie chce zakupic jakis polski wzmacnicz miałem diore ws422 ,unitra pw8010,tosce 303,i mam obeecnie Unitra WS 304 S,tylko do odsłuchu gramofonu tsuba pl-730,i jedno mnie dziwi mam yamahe a-960ii i tam ten gramofon gra gorzej jest dzwięk bardzo zamulony

ludzie sie pytali ze moj sprzecik fajnie gra haha

Zadawali pytania przy użyciu zdań twierdzących? Nie rozumiem tej części twojego postu, czy możesz wyjaśnić? ("haha" na końcu zdania sugeruje, że był to żart...)

chodzi o to że każdy był zachwyconym ze gra głosno i tak czysto potem kazdy znajomy pytał czy porzycze mu na 18stke sprzęt :P

smieszy mnie to bo w porównaniu do tej yamaha co mam obecnie to tragednia przy głośnym odsłuchu jak jest cicho to ws 442 gra delikatnie i miło

ale co sie dziwic yamaha ma na moc wyjsciowa 120watt i to inna klasa sprzetu

Gość Arek__45

(Konto usunięte)

WSH205, WS704C, RWM1505.

Yamaha NS1000 Monitor | Krell KSA-80 | Krell KRC-3mk2 | SBT + Tomanek ULPS | Metrum Octave DAC (14VA PSU) |

Siltech SQ38-G3 | Nordost Flatline | Tara Labs RSC Air 75 coax | Ecosse Nu Diva

Gość romekxxx

(Konto usunięte)

To byly shity. Ludzie syf i malaria awaria.raz w miesiacu...ale nic przekonajcie sie sami. Realna wartosc tych klockow osculuje w okolicach ceny ich przesylki.

Stawiam na Radio Amator 2B.

Przez 2 lata w mieszkaniu studenckim słuchałem tego sprzętu. Jako wzmacniacz do komputera i małych kolumienek (unitra) przy monitorze - dawał radę. To było jakieś 10 lat temu. Dzisiaj wolałbym mały chiński wzmacniacz w klasie D niż ten zabytek.

Audiophools - goo.gl/NJkF8

shit hmmm nie nazwał bym tego tak jak mój wzmacniacz unitra ws 304 rozniósł amplituner który posiadam pioneer vsx-515 w naturalnym stereo lepiej gra od tych amplitunerów z przedziale cenowym do 1500zł wiec chyba cos w tym jest

ale z yamaha a 960ii którą też posiadam już nie dał rady ale unitra ma lepsza regulacje niskich i wysokich tonów

nie wiem czemu tak nie lubicie polskich wzmacniaczy porównajcie zróbcie jakieś odsłuchy z jakimś innym producentem to zobaczycie ze unitra nie taka zła jak ją malują

To byly shity. Ludzie syf i malaria awaria.raz w miesiacu...ale nic przekonajcie sie sami. Realna wartosc tych klockow osculuje w okolicach ceny ich przesylki.

Wobec tego spróbuj kupić takiego (jak piszesz) "syfa i malarie" po cenie przesyłki np. WS704, albo srebrnego Radmora 5100, 5102 :) a może masz coś takiego do sprzedania po "realnej wartości oscylującej w okolicach ceny ich przesyłki"??? :)

.....

Witam chciałem sie podzielic waszymi opiniami który z polskich wzmacniaczy jest najlepszy .moim zdaniem są to dwa modele:

-diora ws422 jest on pod różnymi nazwami

Miałem WS 4421

Najgorszy wzmacniacz jaki w życiu miałem !

A dałem za to pamiętam 1000 000zł w sklepie !

Grał dużo gorzej od Elizabetki . Jedynie szumy miał mniejsze.

TRAGEDIA! Tam trafo ma całe 120 W :)))))

Miałem później jakąś Yamahę 4xxx to był przy nim istny HI END.

To ze nagłośniłeś pustą sale kolumnami o dość wysokiej efektywności przeznaczonymi do łupanki w niczym nie dziwi.

Był to jeden wielki bełkot z pogłosem i stąd wrażenie głośności.

Jak masz możliwość podłącz pod te kolumny Pioneera z serii 7x7 to Ci te kolumny rozniesie.

Przekonasz się co to znaczy duża moc i możliwość nagłośnienia takich pomieszczeń.

Nie wiem co Was opętało ale ostatnio coraz więcej tematów o sprzęcie z PRL

- mój WS 432 ma już prawie 30 lat i gra bardzo ładnie - nigdy się nie zepsuł - 2 x 35 W - szczególnie intensywnie użytkowany w ostatnich 3 latach, bo słucham winyla ;) Parę lat temu był krótki incydent z Yamahą 2 x 80 W, ale grała muliście i szybko oddałem. Te stare wzmacniacze grają ładnie, bo w przeciwieństwie do współczesnych, zbudowane są na elementach dyskretnych, czyli nie zawierają układów scalonych, które chyba psują dźwięk.

excelvinyl winylmania blog szukaj

- mój WS 432 ma już prawie 30 lat i gra bardzo ładnie - nigdy się nie zepsuł - 2 x 35 W - szczególnie intensywnie użytkowany w ostatnich 3 latach, bo słucham winyla ;) Parę lat temu był krótki incydent z Yamahą 2 x 80 W, ale grała muliście i szybko oddałem. Te stare wzmacniacze grają ładnie, bo w przeciwieństwie do współczesnych, zbudowane są na elementach dyskretnych, czyli nie zawierają układów scalonych, które chyba psują dźwięk.

Zapoznaj się z forumowym wzmacniaczem GAINCLONE to zmienisz zdanie . Czasem chłopaki sprzedają gotowce w obudowach .

A jak Ci Yamaha grała muliscie to posłuchaj Pioneera A 550 bądź wersje bez pilota z takim samym frontem a WSa zostaw jako podstawkę ;)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.