Skocz do zawartości
IGNORED

A gdzie swastyka?

Piotr Ryka

Rekomendowane odpowiedzi

Chodzi o to, że do napierdalanki wcale nie jest potrzebna wiedza o co ona jest.

Wystarczy utrzymywanie ludzi w stanie gotowości na "napierdalankę" i wywołać ją określonymi zakodowanymi w ich umysłach hasłami lub pojeciami.

Takież to reakcje obserwuję, w tym wątku.

• Redaktorzy

To się właśnie tak wszystko rozmywa w niejasnym, umyślnie bełkotliwym tumulcie informacyjnym. Wisiał obrazek, czy nie wisiał? Kto go wykonał i dla kogo?

Cieszę się, ze przynajmniej część tych wątpliwości udało mi się rozwiać. Ja również jestem przeciwnikiem entropii i gdyby zaproponowano mi udział w śmierci cieplnej Wszechświata, odmówiłbym z oburzeniem. Dlatego w miarę możności staram się przeciwdziałać.

Z kolei nieoszołomscy synowie i córeczki rosyjskiej klasy robotniczej postanowili wymordować wszystkich oszołomów nie wierzących w ich wyższość nad inteligencją, chłopami i ludźmi wierzącymi w Boga

Za dużo sowieckiej propagandy. Lenin, Trocki, Bucharin, Zionowiew, Kamieniew i cała reszta czerwonych spiskowców - istna klasa robotnicza. Niestety to czyści inteligenci, co nie dziwi, bo to właśnie intelektualiści wymyślają idealne systemy społeczne, które następnie tylko zlecają klasom mniej wykształconym do realizacji.

Cieszę się, ze przynajmniej część tych wątpliwości udało mi się rozwiać. Ja również jestem przeciwnikiem entropii ...

Tu już pojechałeś jak kuń . Entropia ma i swoje pozytywy. Bez niej zalałoby nas już dawno gówno produkowane przez ludzi i zwierzęta przez te tysiąclecia ich bytności na Ziemi.

Przynajmniej jest gwaracncja, że żadne gówno nie będzxie istnieć do końca świata. W tym tez ideologie.

Niestety to czyści inteligenci, co nie dziwi, bo to właśnie intelektualiści wymyślają idealne systemy społeczne, które następnie tylko zlecają klasom mniej wykształconym do realizacji.

To trzeba komus tłumaczyć?

Znane są tysiące sposobów zabijania czasu, ale nikt nie wie, jak go wskrzesić.

Chodzi o to, że do napierdalanki wcale nie jest potrzebna wiedza o co ona jest.

Wystarczy utrzymywanie ludzi w stanie gotowości na "napierdalankę" i wywołać ją określonymi zakodowanymi w ich umysłach hasłami lub pojeciami.

Takież to reakcje obserwuję, w tym wątku.

Nie wnikam kogo masz na myśli. Mogę tylko od siebie powiedzieć, że dla mnie sierp i młot ma dokładnie tę samą wymowę co swastyka, a portrety Lenina, Hitlera, Stalina i Mao konotują się identycznie.

Ja również jestem przeciwnikiem entropii i gdyby zaproponowano mi udział w śmierci cieplnej Wszechświata, odmówiłbym z oburzeniem. Dlatego w miarę możności staram się przeciwdziałać.

Ja również!

Z tego powodu przestałem nawet puszczać bąki bo to jednak około 309 stopni Kelvina. Nie przyłoże do tego swojego bąka!

Z tego powodu przestałem nawet puszczać

Rozumiem, że kumulujesz wszystko w sobie.

Jakże mi ciebie żal.

Z tego powodu przestałem nawet puszczać bąki bo to jednak około 309 stopni Kelvina. Nie przyłoże do tego swojego bąka!

Ten wątek dowodzi czegoś dokładnie przeciwnego.

i cała reszta czerwonych spiskowców - istna klasa robotnicza

Nawet taki brat Lenina wspólnie z bratem Piłsudskiego Cara bombą zabili!

Cholerni czerwoni spiskowcy!

Nie byłoby to jednak jak światły carat. Może nawet istniałby do dzisiaj i Janusz Korwin-Mikke miałby okazję założyć Czapkę Monomacha.

Nie wnikam kogo masz na myśli. Mogę tylko od siebie powiedzieć, że dla mnie sierp i młot ma dokładnie tę samą wymowę co swastyka, a portrety Lenina, Hitlera, Stalina i Mao konotują się identycznie.

Tego akurat nie zamierzałem nawet przypuszczać..

Ten wątek dowodzi czegoś dokładnie przeciwnego.

Nie pochlebiaj sobie.

Rozumiem, że kumulujesz wszystko w sobie.

Jakże mi ciebie żal.

Dbam o środowisko. Tak klasowo po bezrobotniczemu z sierpem i młotem. Tylko kiedyś wreszcie ta klasa puści, i za jednym pierdem znikniecie z rzeczywistości.

Nie pochlebiaj sobie.

Dbam o środowisko. Tak klasowo po bezrobotniczemu z sierpem i młotem. Tylko kiedyś wreszcie ta klasa puści, i za jednym pierdem znikniecie z rzeczywistości.

Zawsze traktujesz własne bąki jako pochlebstwo?

Ja również!

Minimalista. Wstrzymaj oddychanie !

Dbam o środowisko

Wątpię, musiałbyś przestać oddychać a tego przeciez nie chcemy, reszta też gdzieś ma ujscie czyli jak zwykle - czerwone to fałszywe, kłamie w żywe oczy.

Oraz krasnala świątecznego na Coca Coli i Kaczora Donalda na gumach do żucia.

Minimalista. Wstrzymaj oddychanie !

Próbuję, odkąd przeczytałem wpis Jozwy że nie przyłozy reki do cieplnego końca wszechświata.

Im bardziej próbuję tym xniwax robi się bardziej czerwony. Co on ma z ta czerwona gebą??? Chyba dlatego że Chrystus był socjalistą.

Gość StaryM

(Konto usunięte)

Oczywiście, że ważne gdzie obrazek wisi, a nie wisi u mnie w piwnicy, tylko w oficjalnym budynku UE na widocznym miejscu.

Where?

Poza tym na jakiej podstawie wyciągasz wniosek, że jestem wrogiem UE? Gdzieś tak napisałem, bo sobie nie przypominam? A może na zebraniu POP z towarzyszami Arku i bady o tym było?

Jak to? W Radio Maryja o tym mówili.

Kolego StaryM, Arku zaczął działać wadliwie i wymaga resetu.

Tak jak pisałem.... Inteligencji nie kupisz a nawet udawać nie zdołasz.

Z kulturą to co innego. Wystarczy przestać pierdzieć w towarzystwie i już Cię nikt ze mszy nie wyprosi.

Where?

Jak to? W Radio Maryja o tym mówili.

Oj, to nawet Ojciec Redaktor Radia Erewań nam zaczął szwankować i powoływać się na Ojca Dyrektora Radia Maryja.

- Mówili o tym? Faktycznie? Dobrze wiedzieć. Pewnie macie jakąś wewnętrzną sieć informacyjną między Toruniem a Erewaniem. Nie darmo powiadają, że katolicy i komuniści mają ze sobą wiele wspólnego. IPN utrzymuje, że współpraca też bywała niejednokrotnie owocna.

Gość StaryM

(Konto usunięte)

Nie darmo powiadają, że katolicy i komuniści mają ze sobą wiele wspólnego. IPN utrzymuje, że współpraca też bywała niejednokrotnie owocna.

Do której grupy się zaliczyłeś? Bo mam wrażenie, ze jesteś w obydwu.

Do której grupy się zaliczyłeś? Bo mam wrażenie, ze jesteś w obydwu.

Należę do grupy filozofów, której reprezentacja wśród chrześcijan historycznie rzecz biorąc była imponująca, natomiast wśród komunistów szczątkowa.

Co do pytania o znajomość z komunistami, to żyjąc w kraju nomenklaturowo przez nich rządzonym, trudno było nie poznać. Poza tym na przesłuchanie sami mnie kiedyś zaprosili. Rodzice, którzy sami byli niewierzący, wychowywali mnie w duchu tradycji chrześcijańskiej, żebym nie został małym komunistą. Dzięki temu nie zostałem ani komunistą, ani chrześcijaninem. Łaska wiary ani w jednym przypadku, ani w drugim nie została mi dana.

Chrystus był socjalistą.

Nie komunistą, a to różnica.

Czerwony sie robię bo chcę a nie, że ktos chce. To ostatnie to domena czerwonych pólgłówków.

Należę do grupy filozofów, której reprezentacja wśród chrześcijan historycznie rzecz biorąc była imponująca, natomiast wśród komunistów szczątkowa.

No, 2000 lat a 50 lat to chyba zwykła statystyka działa silniej :)

Pomijasz też filozofów chrześcijańskich, którzy filozofowali za komuny,

Poza tym, jaki temat by nie poruszyć, wciąż okazuje się, że dotyczy walki z "komuną" To naprawdę jest irracjonalne. Tym bardziej, że w Europie komuna padła 20 lat temu.

No, 2000 lat a 50 lat to chyba zwykła statystyka działa silniej :)

Pomijasz też filozofów chrześcijańskich, którzy filozofowali za komuny,

Poza tym, jaki temat by nie poruszyć, wciąż okazuje się, że dotyczy walki z "komuną" To naprawdę jest irracjonalne. Tym bardziej, że w Europie komuna padła 20 lat temu.

Nie pomijam żadnych filozofów, nie wiem skąd ci to przyszło do głowy. Poza tym należy odróżnić filozofów chrześcijańskich, takich jak Gilson, od filozofów, którzy byli chrześcijanami tylko światopoglądowo, oddzielając doktrynę religijną od wiedzy filozoficznej, jak na przykład Poincare czy Bergson.

Co do upadku komunizmu, to nie sądzę by upadł kiedykolwiek, a już na pewno nie w nieodległym czasie historycznym. Komunizm to w sensie filozoficznym pewna postawa, której związki z rzeczywistością i przełożenia na nią są zaiste piekielnym labiryntem. Nie sądzę nawet by współcześni komuniści i lewacy wiedzieli dokładnie czym jest komunizm. Wystarcz im jedynie "wiedza", że katolicy wymordowali miliard ludzi i wciąż zniewalają niewinne duszyczki, które mogłyby przecież paradować z piórami w dupie i w tęczowych ubrankach na paradach typu "nie będziesz miał obcych członków przede mną" i "lżyj ojca swego i matkę swoją".

Gość StaryM

(Konto usunięte)

Dzięki temu nie zostałem ani komunistą, ani chrześcijaninem.

Ale jak widzę, zaczerpnąłeś z obydwu idei to, co "najlepsze".

Od Marksa dialektykę marksistowską. A od chrześcijaństwa średniowieczne dokonania w dziedzinie dyskusji "ile diabłów mieści się na końcu szpilki".

Życzę powodzenia w dalszych postępach dialektyki chrześcijańskiej w opisywaniu Unii Europejskiej. :D

Ale jak widzę, zaczerpnąłeś z obydwu idei to, co "najlepsze".

Od Marksa dialektykę marksistowską. A od chrześcijaństwa średniowieczne dokonania w dziedzinie dyskusji "ile diabłów mieści się na końcu szpilki".

Życzę powodzenia w dalszych postępach dialektyki chrześcijańskiej w opisywaniu Unii Europejskiej. :D

Podejrzewam, w sposób graniczący z pewnością, że twoja wiedza o dialektyce i scholastyce jest bliska zerowej i rzucasz te hasła wyłącznie jako puste slogany. Zapewne podobny stopień zrozumienia posiadasz też w odniesieniu do UE.

O, i fotki naraz zniknęły. Dobra, stara Unia, dba o nas jak matka i nie pozwoli na zbyteczne swawole. Oczywiście dla naszego dobra. Bo moglibyśmy sobie zrobić kuku, a wtedy ona musiałaby nam zrobić ziazi (koło ogonka). A tak, to jest cacy.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )
Gość StaryM

(Konto usunięte)

twoja wiedza o dialektyce i scholastyce jest bliska zerowej i rzucasz te hasła wyłącznie jako puste slogany.

Nie, Piotrze. Nie miałem na myśli scholastyki jako takiej. Miałem na myśli właśnie zdegenerowaną jej odmianę, która primo objawia się w dyskutowaniu o wymyślonych problemach, secundo zaś polega na drobnych i dla większości niezauważalnych manipulacjach słówkami. Nazywam to plotkarskim sposobem manipulacji. Przypomina eskalację plotki, a polega na tym że w kolejnych ripostach zmieniasz jeden niewielki element przypisywany rozmówcy, a po kilku już masz przez siebie zmienioną całą tezę którą następnie przypisujesz rozmówcy jako błędną. W ten sposób usiłujesz dyskutanta zmusić, by się tłumaczył z czegoś, czego nigdy nie powiedział (nie napisał), a co de facto jest twoją tylko projekcją.

W ten sposób prowadzisz wszystkie dyskusje na forum, obojętnie czy dotyczą religii, kabli, czy Unii Europejskiej. Dyskusja z tobą jest tak samo głupia jak z SzuBem, tyle tylko, że przy użyciu słownictwa z wyższej półki. Co znaczy, że ja już podziękuję, bo szkoda mi czasu. Walcz dalej ze swoimi upiorami, ale pamiętaj, że one są twoje, a nie innych.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.