Skocz do zawartości
IGNORED

Unison Research Simply 845

chilon

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

Czy znajdę na forum użytkownika tej integry? Niewiele recenzji można znaleźć. Obserwacje wskazują, iż recenzenci lubią pisać dobrze o sprzęcie. Może jak nie recenzowali to wzmacniacz słabo wypadł?

To obecnie rzadka sprawa, możliwości zakupu przed odsłuchem w zasadzie żadne. Warto sobie głowę zawracać?

Z pozdrowieniami - P.

https://www.audiostereo.pl/topic/97829-unison-research-simply-845/

Miałem ten wzmacniacz u siebie. Jeden z lepszych dźwięków z lampy 845 jaki słyszałem (a jestem fanem lamp 845, 211, Gm70). Fantastyczna spójność, bardzo dobrze wyrysowany bas, wciągająca średnica. Generalnie nie ma się do czego doczepić - jeśli ktoś lubi lampy w układzie SE. Mocy mu wystarcza do napędzenia współczesnych kolumn, choć w dużych pomieszczeniach zalecał bym kolumny o wyższej skuteczności. Jedynie co mi w nim przeszkadzało to wielkość a w szczególności proporcje (jak na integrę jest olbrzymem i standardowy stolik audio się nie nadaje - będzie za płytki).

Słucham tylko muzyki.

A jak można porównać lampę 845 do słynnej 300B czy popularnych diabełków?

Jest sens pisać o lampach czy wszystko zależy od aplikacji?

Roboczo zakładam, że mocy wystarczyłoby mi naewt z najsłabszej 300B.

tego się nie da porównać ze względu na typ lampy. Rochu dobrze pisze - można porównywać urządzenia (czyli ich aplikacje). 845 Gm-70 itp lubię za moc, którą można uzyskać z jednej lampy - to ich przewaga nad 300B. Diabłów mimo, że są ładne nie lubię - jakoś przeszkadza mi ich niestabilność, ilość mocy, która bezpowrotnie jest tracona na ciepło (choć do samego dźwięku nie będę się czepiał, bo też może być wciągający).

Słucham tylko muzyki.

tego się nie da porównać ze względu na typ lampy. Rochu dobrze pisze - można porównywać urządzenia (czyli ich aplikacje). 845 Gm-70 itp lubię za moc, którą można uzyskać z jednej lampy - to ich przewaga nad 300B. Diabłów mimo, że są ładne nie lubię - jakoś przeszkadza mi ich niestabilność, ilość mocy, która bezpowrotnie jest tracona na ciepło (choć do samego dźwięku nie będę się czepiał, bo też może być wciągający).

Niestabilność diabłów powiadasz-tu sie zgodzę jak masz cztery na kanał tak jak w tenor audio-gdzie wiecej jest regulacji niż dobrego grania.

Natomiast przy jednej sztuce na kanał to bajki opowiadasz,bo moze nie słyszałeś dobrze grającego diabełka.

Moje diabły bez problemu pociagneły wilson benesche Chimery-gdzie mamy 4x18 cm średnio-niskotonowy na kanał...,a moc lampy 2x18wat.

We wzmacniaczu lampowym uwazasz,że to trafo powinno sie grzać,a lampa powinna być zimna?

Kazda lampa mocy sie grzeje,a gm70 jeszcze więcej jak diabełek -to by znaczyło ,że im więcej sie grzeje tym wiecej traci ze swej mocy?))

Odnośnie tematu Unisona też u siebie słuchałem-bodajże 2x24 wat na kanał i jednak wole gm-70-bo jest bardziej prawdziwsza jak dla mnie.

Natomiast przy jednej sztuce na kanał to bajki opowiadasz,bo moze nie słyszałeś dobrze grającego diabełka.

Stary Audiofilu - gdzie ja do cholery napisałem o jednej sztuce na kanał - proszę Cię - czytaj uważniej co piszę. Wzmacniacze na "diabłach" słyszałem, i to nie raz - nawet twoje Phasty swego czasu.

Ja też najbardziej lubię Gm-70, co nie oznacza, że inne lampy grają źle (o czym już wspomniałem) - to są nasze osobiste preferencje.

Słucham tylko muzyki.

A tam co się kłócić jedne i drugie sensownie zaaplikowane mogą już sprawić wiele radości użytkownikowi.

Duże osiągnięcia pojawiają się wyłącznie wtedy gdy oczekiwania są duże

Nikt się nie kłóci :) zgodnie wszyscy twierdzimy, że każda z tych lamp może grać wybitnie w dobrej aplikacji, lub do dupy w złej.

To bardzo szeroki temat dobra aplikacja, czy aby na pewno przemyślałeś tę lawinę co się zacznie po wyjęciu tego "małego" kamyczka :)

Ja tylko wyjąłem kamyczek...

Nie zamierzam brać udziału w lawinie "kogo wzmacniacz jest najlepszy" - już dawno mi przeszło takie "krytykowanie".

833 nie słyszałem, nie wiem czy gdzieś w Polsce można ją usłyszeć - tym bardziej stwierdzić, czy to lampa, która ma potencjał.

Słucham tylko muzyki.

zawsze można się nakręcić ;)

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

To wzmacniacz czy jakiś serwer z zasilaczem lampowym? :)

Yamaha NS1000 Monitor | Krell KSA-80 | Krell KRC-3mk2 | SBT + Tomanek ULPS | Metrum Octave DAC (14VA PSU) |

Siltech SQ38-G3 | Nordost Flatline | Tara Labs RSC Air 75 coax | Ecosse Nu Diva

Rozmumiem - cechy osobnicze są ważniejsze niż właściwości gatunkowe.

Czy mieliście może okazję porównać różne aplikacje ze stajni UR: Simply, Smart i S8 - wszystkie na lampach 845?

Sprawdziłem wymiary - Simply faktycznie bardzo głęboki. Monobloki Smart nieco płytsze, integra S8 już całkiem zgrabna.

Gość rochu

(Konto usunięte)

Nie wiem czy znajdziesz tutaj takie osoby, które porównały wszystkie 3 wzmacniacze.

Chyba masz nieco wygórowane oczekiwania co do tego forum.

Zapytaj raczej na audiogon.com albo na forum UR (jest takie).

Miałem ten wzmacniacz u siebie. Jeden z lepszych dźwięków z lampy 845 jaki słyszałem (a jestem fanem lamp 845, 211, Gm70). Fantastyczna spójność, bardzo dobrze wyrysowany bas, wciągająca średnica. Generalnie nie ma się do czego doczepić - jeśli ktoś lubi lampy w układzie SE. Mocy mu wystarcza do napędzenia współczesnych kolumn, choć w dużych pomieszczeniach zalecał bym kolumny o wyższej skuteczności. Jedynie co mi w nim przeszkadzało to wielkość a w szczególności proporcje (jak na integrę jest olbrzymem i standardowy stolik audio się nie nadaje - będzie za płytki).

Miałem Simple 845 przez ładnych parę lat w swoim systemie, zastąpiły go monobloki na 845 sterowane przez 300B. Lepiej jest chyba tylko z 211. GM 70 to dla mnie pomyłka.

pozdrawiam

Miałem Simple 845 przez ładnych parę lat w swoim systemie, zastąpiły go monobloki na 845 sterowane przez 300B. Lepiej jest chyba tylko z 211. GM 70 to dla mnie pomyłka.

pozdrawiam

gm70 powiadasz że to pomyłka............w jakim sensie jeśli możesz i masz odwagę oraz argumenty to wyjasnij nam bardzo prosimy.

Jeszcze napisz laskawie jakich konstrukcji na gm 70 słuchaleś..........tzn.jakie lampy w integrze bądż monobloku są użyte i jaki układ w nich zastosowano oraz przez kogo te gm70 były robione-oraz jaka moc tego wzmacniacza na lampie gm70.

Z chęcia bym zaspokoił swoją ciekawość na czym ta lepszość monobloków na 845 sterowanych 300 B polega?

Dzisiaj słuchałem najnowszych monobloków cary cad 211 founders edition sterowanych własnie 300B.........I SZAŁU NIE BYŁO.

Z niecierpliwościa czekam na Twoją odpowiedż w tymże temacie.Skory nawet jestem do porównania brzmienia urzadzeń tzn.Twojego z moim.

pozdrawiam.

pozdrawiam

Dla mnie pomyłką to jest Twój wpis. Pitolenie w stylu bmw to jest wypas a mercedes to złom. Ewentualnie wołowina jest pyszna a kurczak okropny.

Znam konstrukcje na GMce, które kładą na łopatki dowolne 845, 211 i odwrotnie ale to nie świadczy o wyższości żadnego typu lampy. Słowo klucz .... aplikacja.

Przyznaję że nie słyszałem wszystkich aplikacji GM70. Znam dobrze Glow Master Series GM-70, oraz tzw. monobloki pana Maćka. Szału też nie było....

GM 70 nie ma zbyt wielu aplikacji - oprócz DIY oczywiście.

845 i 211 i owszem jest kilka dobrych konstrukcji i to na nich opieram zdanie swoje.

pozdrawiam

Przyznaję że nie słyszałem wszystkich aplikacji GM70. Znam dobrze Glow Master Series GM-70, oraz tzw. monobloki pana Maćka. Szału też nie było....

GM 70 nie ma zbyt wielu aplikacji - oprócz DIY oczywiście.

845 i 211 i owszem jest kilka dobrych konstrukcji i to na nich opieram zdanie swoje.

pozdrawiam

Niestety mijasz się z prawdą o monoblokach Pana Maćka,ze znasz ich dobrze....skoro Pan Maciek nie miał wielkiego

udziału w ich konstruowaniu,a poza tym każde monobloki jego są inne,ale Pan Maciek to już historyczna postać,która

niestety sama nie wykonała by takich monobloków,lecz tylko potrafiła samozwańczo je nazwać-tak to widzę,a potem

jechać na renomie,ale to w rzeczywistości była jazda bez biletu.....taka lużna i prawdziwa uwaga na gorąco.

Z ta ilościa aplikacji to znowu piszesz po swojemu,bo

Samych modeli Pana Maćka jest kilka....znam tych forumowiczów ale nie bedę pisał osobowo-lecz co najmniej 6

Pan Wzgarda z Oławy też robi gm70,Pan Piwowarczyk też,Father Pio też,Niutek także,Pan Waldek-też,Koobal również

Jeszcze ponownie zapytam,czy masz jakieś 211 do porównania z moimi gm70-chetnie bym sie poddał konfrontacji.

Z GM70 to może być nawet szał....tylko trzeba system odpowiednio skonfigurować,kablami,lampami,kondami,pradem

właściwym-jego filtracją kierunkiem,kierunkiem bezpiecznika,kolumny powinny być dobrane do pomieszczenia.....itd,itp

Jeszcze ponownie zapytam,czy masz jakieś 211 do porównania z moimi gm70-chetnie bym sie poddał konfrontacji.

Kolega ma sparka/caina 2*18W na 211 gra na reference 2A. Zapytam ale nie sądze aby chciało mu sie bawić w takie testy.

Jak sam potwierdzasz GM 70 istnieje prawie tylko w swiecie DIY, to inna bajka, przynajmniej dla mnie. Nie obrażając oczywiście pana Maćka i innych maćków...

pozdrawiam

Kolega ma sparka/caina 2*18W na 211 gra na reference 2A. Zapytam ale nie sądze aby chciało mu sie bawić w takie testy.

Jak sam potwierdzasz GM 70 istnieje prawie tylko w swiecie DIY, to inna bajka, przynajmniej dla mnie. Nie obrażając oczywiście pana Maćka i innych maćków...

pozdrawiam

Ale z Ciebie sie zrobił dowcipas-ho,ho

To masz jakąś 211 na porównanie...tylko zeby sprawiedliwie to poszukaj jakiejś w przedziale cenowym 60000-100000pln....bajkpoisarzu))

Ale z Ciebie sie zrobił dowcipas-ho,ho

To masz jakąś 211 na porównanie...tylko zeby sprawiedliwie to poszukaj jakiejś w przedziale cenowym 60000-100000pln....bajkpoisarzu))

Kolega widzę wydłubał młotkiem i lutownicą najlepszy na świecie amp na GM 70, z którym może się równać Ongaku albo Air Tight, bo Cary Audio to już nie...Więcej skromności KONSTRUKTORZE.

pozdrawiam

Kolega Mirek ma 211 ale bajek...

Nie mam ampa na 211. Znam i cenie wiele aplikacji na 211. Czytaj proszę ze zrozumieniem tekstu.

Mirek

P.S. Grynio zna mój sprzet, stan sprzed 2 lat, teraz jest dużo lepiej, pozdrawiam Ełk.

Nie mam ampa na 211. Znam i cenie wiele aplikacji na 211. Czytaj proszę ze zrozumieniem tekstu.

Mirek

P.S. Grynio zna mój sprzet, stan sprzed 2 lat, teraz jest dużo lepiej, pozdrawiam Ełk.

Ze zrozumieniem czytać.......?tzn.jakieś sugestie-chętnie-bo dążę do bezposredniego porównania wtedy się okaże co i jak-nie ma innej drogi.

potrzeba Ci do porównania Ongaku-nie ma problemu-bardzo chcesz tego......tylko po co tyle trudu-lepiej byłoby by aby Grynio posłuchał i ocenił.

Osobiście to powiem tak-mimo,że jestem starszy niz dwa lata temu to się czuje lepiej,nawet dużo lepiej,spytaj na meila moją zonę))pozdrawiam.

Czytając ze zrozumieniem

Osobiście to powiem tak-mimo,że jestem starszy niz dwa lata temu to się czuje lepiej,nawet dużo lepiej,spytaj na meila moją zonę))pozdrawiam.

Hiszpańska mucha czy inny specyfik Stary Audiofilu ;)

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.