Skocz do zawartości
IGNORED

Jaki wzmacniacz ze sceną b.dobrym stereo & szybki bas do 3.000zł

Tupac1234

Rekomendowane odpowiedzi

Witam wszystkich mam dylemat nie mam możliwości odsłuchu a chciałbym w końcu kupić po żądny wzmacniacz stereo:

Główne cechy jakie mnie interesują to :

1 Najlepsze Stereo jakie słyszeliście w tej cenie

2 sprzęt używany wiek nie gra roli ma grać nie wyglądać

3 scena

4 szybki bass

5 po prostu żeby w waszym rankingu doświadczonych audiofilów był po prostu najlepszy!

Kupię co mi polecicie zdam się na wasze subiektywne opinie i poproszę o typy:

Chiński wzmacniacz lampowy Yaqin MS-20L spełnia te kryteria, szczególnie z dobrymi lampami. Miałem, słyszałem, polecam. Żaden nowy tranzystor w tej cenie nie zagra tak, jak sobie tego życzysz.

CREEK EVOLUTION 2

poniżej informacje i rezenzje.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Na dużą scenę stereo ma wpływ wiele czynników. Akustyka pomieszczenia i odpowiednie zgranie poszczególnych elementów zestawu czyli kolumn + wzmacniacza oraz odtwarzacza i na końcu okablowania. Jeśli nie masz możliwości odsłuchu wzmacniacz + docelowe kolumny to pozostaje szukać opinii użytkowników dotyczących takich konkretnych zestawień.<br />

Punkt piąty mnie rozbawił.  Miłej zabawy w audio.

Witam wszystkich mam dylemat nie mam możliwości odsłuchu a chciałbym w końcu kupić po żądny wzmacniacz stereo:

Główne cechy jakie mnie interesują to :

1 Najlepsze Stereo jakie słyszeliście w tej cenie

2 sprzęt używany wiek nie gra roli ma grać nie wyglądać

3 scena

4 szybki bass

5 po prostu żeby w waszym rankingu doświadczonych audiofilów był po prostu najlepszy!

Kupię co mi polecicie zdam się na wasze subiektywne opinie i poproszę o typy:

A ile masz sałaty do wydania na ten wzmacniacz?

Myślę, że warto jeszcze wziąć pod uwagę Arcama A28 / A38. Mam A28 i jeśli chodzi o pkt 3 i 4 -> uważam, że bardzo dobrze sobie radzi. Tak czy inaczej przed zakupem dowolnego wzmacniacza najlepiej go posłuchać.

A skąd jesteś kolego?

Proponował bym posłuchać jakiegoś wyższego sansui np.: AU-X901, AU-X911, albo jeszcze wyższe z serii alpha 707 lub 907 tyle na na te ostatnie to braknie kasy.

Do niedawna znawcy albo nie wierzyli, albo gardzili - jak się okazywało przez brak wiedzy tymi sprzętami, ale jest ich coraz więcej i dziwnym trafem jak już ktoś posłucha to zaraz kupuje nawet w ciemno 20 letnią alphe za 7kzł z drugiego końca świata. Poczytaj w klubie miłośników sansui, a najlepiej posłuchaj. Jak masz blisko do mnie to zapraszam. Moryń zachodniopomorskie. Zwróć uwagę przede wszystkim na AU-X911! W tej cenie kupisz, a spełnia wszystkie Twoje cechy!!!

Do tysiąca - QUAD 77

"Skąpski idzie na ambasadora, wysiada, rozumiesz? A jak on poleci, to poleci Korszul, poleci też Broński i zgadnij kto po nich poleci? Po nich polecę ja! To znaczy ja bym poleciał, gdyby nie Kazik i to dozorostwo."

Mógłby się tupac1234 określić czy interesuje go lampa czy tranzystor.

Poza tym polecamy tak różne wzmacniacze, że bez odsłuchu się nie da!

Moje doświadczenie z lampą mówi o tym, że za stosunkowo niewielkie pieniądze można mieć bardzo przyzwoity dźwięk, jednak lampy też mają swoje wady i nie każdemu może się to podobać.

brzmi jak NAD

Z ust mi wyjąłeś! :) Za 3 tysie powinno się dostać przyzwoity i to nówka sztuka.

baltlab epoka 1v3 i zostanie jeszcze na jakieś "dodatki"

Przepraszam, nigdy nie słuchałem Baltlaba ale krąży opinia że to sprzęt grający raczej słodko i delikatnie - czy rzeczywiście Baltlab jest w stanie wyprodukować atomowy twardy bas?

Pytam bez żadnych podtekstów - czysta ciekawość - nigdy nie miałem przyjemności posłuchać Baltlaba a z racji pracy tegoż w klasie A, temat jest mi ideowo bliski...

Bo oczywiście może się okazać, że ta opinia o słodko i miękko grającym sprzęcie to bzdury tych, co - tak jak ja - koło tego sprzętu nawet nie stali...

Jeśli DAC - to NOS-DAC z buforem lampowym, jeśli wzmacniacz - to Pure Class A.

Bas miales dopiero na 4 miejscu, wczesniej stereo i scena. Do tego dochodzi mnogosc detali i powietrza. Czy atomowy bas? Nie ale to co jest jest szybkie i dosc twarde. Mogles napisac ze primo to bas. Jak ma napedzac sciany to szukaj jakiegos resteka. To potezne elektrownie i bardzo dobrze brzmiace piece.

Jeżeli coś jest głupie ale działa, to nie jest głupie...

Tak tylko zauważę,w tytule wątku jest...szybki bas,czyli wg.mnie zwarty,o mocno zarysowanych konturach,nie ciągnący się-czyli raczej krótki,twardy,nie wchodzący na średnicę,nie dominujący.

Jeśli autor wątku w ten sposób określa/rozumie pojęcie "szybki bas"....to większość zaproponowanych tu wzmaków,delikatnie rzecz ujmując-w kategorii "szybki bas"-nie błyszczy.

l'enfant sauvage

witam wszystkich ponownie i bardzo dziękuje za odp

a więc tak lampowy czy tranzystorowy ? jakie wady a jakie zalety przemawiają za lampą??

jestem z Żory woj.śląskie

widzę że kilka osób poleca

YAQIN MC-100B

ale sam nie wiem wygląd bajka ale jeden sprzedaje na alledrogo bo mówi że z większymi kolumnami nie daje rady ...

zapomniałem najważniejszego jakby był z pilotem to już bajka i może być to końcówka mocy + przedwzmacniacz i chodzi mi o to żeby był to najlepszy jaki znacie ze wszystkich lat wzmacniacz który jest nie wiem w pierwszej 10 najlepszych wzmacniaczy na świecie...:)

Może a nawet musi być używany bo wtedy kupię coś tańszego a lepszego proszę o odp pozdrawiam

a więc tak lampowy czy tranzystorowy ? jakie wady a jakie zalety przemawiają za lampą??

widzę że kilka osób poleca

YAQIN MC-100B

ale sam nie wiem wygląd bajka ale jeden sprzedaje na alledrogo bo mówi że z większymi kolumnami nie daje rady ...

zapomniałem najważniejszego jakby był z pilotem to już bajka i może być to końcówka mocy + przedwzmacniacz i chodzi mi o to żeby był to najlepszy jaki znacie ze wszystkich lat wzmacniacz który jest nie wiem w pierwszej 10 najlepszych wzmacniaczy na świecie...:)

Może a nawet musi być używany bo wtedy kupię coś tańszego a lepszego proszę o odp pozdrawiam

Nowy Primare I 21 używany creek Destiny

Skoro jesteś ze Śląska, to możesz wpaść do mnie (Gliwice), aby posłuchać Arcama A28. Gra z kolumnami Studio 16 Hertz Mimo IIIs i z całkiem niezłym CD... Gdybyś miał ochotę posłuchać, to możemy pomyśleć o jakimś terminie (chyba lepiej wtedy pisać na priv).

Ukryta Zawartość

gra jak dla mnie bardzo poprawnie ponad 600w w 2 toroidach wyprodukuje dostateczną ilość basssuuu.

Ukryta Zawartość

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.