Skocz do zawartości
IGNORED

sLuchawki dokanałowe do 1000?

karas83

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano · Ukryte przez Fr@ntz, 15 Października 2012 - nie na temat
Ukryte przez Fr@ntz, 15 Października 2012 - nie na temat

A po co Ci takie drogie słuchawki?

Byś mógł mnie obrazić, najpierw muszę cenić Twoje zdanie.

Nie kupuj słuchawek dokanałowych, bo zniszczysz sobie słuch! Ucho musi oddychać!

TA-E80ES | TA-N55ES MKIII | SS-G3 | CDP-X77ES | TC-K730ES | TC-K990ES | TC-765 | DTC-60ES | PCM-501ES | ST-S770ES | DENON DP-47F + AT AT33EV MC | JVC BR-7000ERA | PIONEER CT-9R

Po pozytywnej recenzji Hifiman'a RE-262 w polskiej prasie audio zakupiłem te słuchawki (

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) ).

Pierwsze wrażenie były negatywne. W porównaniu do moich dotychczasowych Senków 300 CII grały bez basu, za to Senki siały dołem i górą pasma. przerzuciłem się na ok. tydzien na Koss Porta Pro. To słuchawki dla kogoś kto słucha basu. Na początku mi sie podobało, po tygodniu byłem tym dźwiękiem zmęczony. Wszystko mi dudniło. Słuchawki miały bas jakiego nie zrealizowano na nagraniu. I wtedy wróciłem do RE-262. Z wielką przyjemnością. Sprawdziłem na prównaniu z kolumnami, daja dokładnie tyle basu ile jest zrealizowane. Jak podkreslano w recenzji te słuchawki graja niesamowicie równym pasmem, bez zadnych podbić i podkolorowań. Nalezy tylko uważnie dobrać "gumki" wtedy bas się pojawia. Słucham z bardzo dobrego źródła z iBasso DX100. Nie wiem jak graja z przeciętnych MP3playerów czy phonów.

Zdecydowanie polecam te słuchawki. Są w Twoim budgecie.

Mają kilka fajnych funkcjonalności.

Pop pierwsze kabel jest zbalansowany.

Po drugie możesz ja załozyć do góry kablem i kabel odwinąć za ucho. Służy do tego przejściówka do zamiany kanałów. Kabel wtedy mniej mikrofonuje i nosi sie je super wygodnie. I prawie nie czuc ich w małżowinie.

Mają w zestawie praktyczny klips i wymienne siateczki.

Pozdro

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Muszę przewietrzyć mój system…

Gość korzena

(Konto usunięte)

Westone 3 - bardzo wygodne, 3 drivery, świetny dźwięk z dobrą (ale nie przesadzoną) podstawą basową, bardzo muzykalne, świetne właściwe do każdego rodzaju muzyki, choć ja je najbardziej lubię z rockiem, popem, elektroniką.

Co do tego niszczenia słuchu to nie wiem czy to prawda, bo przecież w dokanałowych słucha się dużo ciszej ze względu na to, że izolują zewnętrzny hałas.

Ukryta Zawartość

Rowniez jestem za Re-262. Senki IE sobie odpusc. Te sluchawki poza fabrycznie podbitym i dudniacym basem i tylko poprawna srednica nic soba nie reprezentuja.

Ukryta Zawartość

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.