Skocz do zawartości
IGNORED

Jaki amplituner Denona do roth oli 30?

JanekM

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

Kolejny niezdecydowany w sprawie zakupu ma kilka pytań :)

Żeby nie komplikować, to mam już wybrane kolumny roth oli 30 jak fronty (i tyle na początek, do mojego pokoju 18m2 będą wystarczające).

Jako amplituner mam możliwość kupić do nich w tej samej cenie denona 1713 lub denona 1912.

Znam mniej więcej różnice w ich wyposażeniu i mocy, która przy oli 30 będzie zupełnie wystarczająca w obu przypadkach.

Dlatego mam pytanie o najistotniejszą dla mnie sprawę, czyli różnice w brzmieniu tych amplitunerów.

Ma ktoś może porównanie, czy są to jakieś istotne różnice przemawiające na korzyść któregoś z tych ampli?

A jak w tym porównaniu wypadłby nieco już tańszy denon 1612? Czy brzmieniowo to byłoby to samo, co 1713?

Słucham raczej spokojnej, najczęściej elektronicznej muzyki, ale i trochę popu, czasem klasyki. Podobno takie zestawienie

kolumn i amplitunerów powinno mi odpowiadać, dlatego na koniec przed ostatecznym wyborem pojawiły się takie pytania.

Będę wdzięczny za jakieś sugestie. tylko proszę nie proponować mi już innych firm ampli itd. bo nie chciałbym zaczynać poszukiwań od nowa.

https://www.audiostereo.pl/topic/97646-jaki-amplituner-denona-do-roth-oli-30/

Witaj,

najlepszym urządzeniem z podanych przez Ciebie będzie Denon AVR-1912.

PS

Idealnie sprawdziłby się Marantz NR 1602

Pomagamy, doradzamy, wypożyczamy, zapraszamy na indywidualne odsłuchy.

Najlepsze ceny dla forumowiczów magazynu Audiostereo - zapytaj o ofertę! Pełna oferta na stronie www.Q21.pl.

Miałbym pytanie. Czemu akurat Denon? Z kolei jeśli mielibyśmy się twardo trzymać tej marki to i 1612 i 1912 da radę.

Sprawdź nasze wyprzedaże, zapytaj o rabaty dla forumowiczów. 

https://sklep.rms.pl/wyprzedaz-promocje

mocniejsza elektronika to zawsze bardzo dobry pomysł, nawet jeśli ma mieć w nazwie ubiegłoroczną cyferkę

Zapraszamy na profil Triangle Audio Polska

www.facebook.com/TrianglePolska/

Dzięki za odpowiedzi. No dobrze, mocniejszy lepszy itd.

Ale moje pytanie dotyczy jakości brzmienia (co oczywiście jest dosyć względne).

Jak byście porównali te modele jeśli chodzi o brzmienie? Czy 1912 zagra lepiej niż 1713 przy raczej cichym odsłuchu?

No i jak przy tym wypadnie marantz 1602? Ma dużo niższą moc, ale czy jakość dźwięku może być znacząco lepsza, czy tak naprawdę mówimy o niuansach?

dowiesz się tego tylko wtedy gdy odsłuchasz sprzętu. odbiór dźwięku to kwestia sugestywna

Zapraszamy na profil Triangle Audio Polska

www.facebook.com/TrianglePolska/

JanekM, moim skromnym zdaniem 1912 gra znacznie ciekawiej od 1713, który jest po prostu płaski. Nie chcę się tu czepiać detali w żądnym stopniu. Jednakże po przełączeniu z jakiegokolwiek produktu konkurencyjnego tj. Yamaha RX-V573, Harman Kardon AVR 165, Marantz 1403 - od razu słychać, że przełączyliśmy elektronikę na Denona. Starsze wersje grają ciekawiej i je owszem - polecam.

Sprawdź nasze wyprzedaże, zapytaj o rabaty dla forumowiczów. 

https://sklep.rms.pl/wyprzedaz-promocje

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.