Skocz do zawartości
IGNORED

Tani wzmacniacz z korekcją środka?

escaper

Rekomendowane odpowiedzi

Chciałem zapytać, czy ktoś z Was widział może niedrogi wzmacniacz z pokrętłem middle? Wiem, że są wzmaki z 5-cio czy nawet 10 bandowymi korektorami, ale z moich doświadczeń ich brzmienie jest na prawde mocno marne. Chciałbym coś pokroju NAD'a najchętniej. Pomocy!

Niektóre modele Marantza mają regulację MID - najtańszy to chyba PM7004:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Cambridge Audio CXC (modyfikowany) -> NuPrime DAC-9 -> Atoll IN200 Signature / słuchawkowy Trilogy 931 -> Xavian Perla Esclusiva

Zobacz BBE Sonic Maximalizer - wersja domowa jest w ogłoszeniach.

Inna opcja, to Diva Control lub Passiv Control firmy WLM.

Jako dodatki do posiadanego wzmacniacza wpływające na środek/wokal.

Dzięki. Niestety maks jakieś 500zł będe mógł na taki wzmacniacz przeznaczyć.

Faktycznie, moge podłączyć jakiś EQ po prostu... Boje się tylko o jakość dźwięku, jeśli to będzie coś za 300zł na przykład... Nie znalazłem nic w ogłoszeniach. Pozatym który model BBE robi coś ze środkiem? Patrzyłem na te obecne na stronce, i nic z regulacją środka nie było.

Chciałem zapytać, czy ktoś z Was widział może niedrogi wzmacniacz z pokrętłem middle? Wiem, że są wzmaki z 5-cio czy nawet 10 bandowymi korektorami, ale z moich doświadczeń ich brzmienie jest na prawde mocno marne. Chciałbym coś pokroju NAD'a najchętniej. Pomocy!

Biorąc pod uwagę to jak działają filtry we wzmacniaczach, chcąc podbić średnicę, po prostu przyciszasz górę i bas.

Rozejrzyj się wśród sprzętu vintage, były to "złote czasy" korekcji w której podbicie środka nie polegało na wyciszaniu bass i treble :)

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

.....

Dokładnie jak pisze pandre341. W sprzęcie vintage a zwłaszcza w Marantzach była naprawdę niezła korekcja środka. W Łodzi jest komis i tam ma koleś sporo tego. Za 600-700 wyrwiesz coś przyzwoitego.

"Odmienny obraz każde widzi oko a każde ucho inny słyszy śpiew. A każde serce gdy wejrzysz w nie ukaże własną słabość i grzech"

Poszukaj wzmacniaczy vintage Grundiga - graja nieźle za śmieszną kwotę, regulacja jest, np. SV 2000.

Czasem zamiast określenia mid występuje napis presence.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.