Skocz do zawartości
IGNORED

Klub - JANTZEN AUDIO

Rekomendowane odpowiedzi

34 minuty temu, wormjazz napisał:

Niestety jeszcze. Mam już wszystko poza bananami. Powinny dziś dotrzeć. Kabel pocięty na odcinki i założony piękny oplot od viablue. Poprzednie wtyki lutowałem. Tu kupiłem tulejki zaciskowe pozłacane, które następnie zostaną włożone we wtyki bananowe i zostaną skręcone. Bez lutowania. Zaciskarka kupiona. Także będzie pełna profeska. 😀

Po złożeniu proszę o podzielenie się wrażeniami z odsłuchów 

W dniu 21.03.2022 o 10:40, mdavis napisał:

Po złożeniu proszę o podzielenie się wrażeniami z odsłuchów 

Pierwszy kabel zrobiony. Wyszedł całkiem ładny. Bynajmniej ja jestem mega zadowolony z wykonanej pracy. Wygląd pasuje do uzyskanego dźwięku. Wtyki banan skręcane, kabel skręcony i zaciskany tulejkami złoconymi. Dziś był test u kumpla dla którego go zrobiłem. W porównaniu do kabla którego używał kolumny zyskały na glosności przy tych samych parametrach grają glośniej. Dynamika lepsza. Scena większą i bardziej przestrzenna. Detale są mega słyszalne te kolumny zawsze grały u niego spokojnie jak dla mnie za spokojnie. Teraz mają pazur. Czekam na resztę bananów bo zamiast 24 szt. dostałem 12 szt. i muszą dosłać brakujące sztuki. Nie mogę się doczekać jak będę je sprawdzał w zestawieniu z Jantzen na moim sprzęcie. Zamierzam również testować jedne z drugimi np. Jantzen na wysokie tony, a canare na niskie. Będzie zabawa. Bo można zmieniać konfigurację. Zobaczymy co z tego wyjdzie. Ale kabel polecam jest zacny.

FB_IMG_1648502729645.jpg

FB_IMG_1648502735132.jpg

FB_IMG_1648502743297.jpg

FB_IMG_1648502753490.jpg

Edytowane przez wormjazz
6 godzin temu, wormjazz napisał:

Nie mogę się doczekać jak będę je sprawdzał w zestawieniu z Jantzen na moim sprzęcie

Dzięki za informację Będę czekał na porównanie z Jantzen Audio 👍

• 1 miesiąc później...
W dniu 29.03.2022 o 05:56, mdavis napisał:

Dzięki za informację Będę czekał na porównanie z Jantzen Audio 👍

Wczoraj skończyłem konfekcję kabli Canare 4s11. Wczoraj również dostałem nowe kolumny po wymianie przez dystrybutora i wszystko podłączyłem. Kabel jest świetny. Moim zdaniem poprawa w każdym paśmie ale posłucham trochę i wrócę na Jantzen. Wtedy sprawdzę czy faktycznie jest aż taka poprawa. Poza tym kolumny potrzebują pograć chwilę bo są nowe wyjęte wczoraj z paczki.

received_726014015258009.jpeg

received_1731730010540576.jpeg

1 minutę temu, wormjazz napisał:

Wczoraj skończyłem konfekcję kabli Canare 4s11. Wczoraj również dostałem nowe kolumny po wymianie przez dystrybutora i wszystko podłączyłem. Kabel jest świetny. Moim zdaniem poprawa w każdym paśmie ale posłucham trochę i wrócę na Jantzen. Wtedy sprawdzę czy faktycznie jest aż taka poprawa. Poza tym kolumny potrzebują pograć chwilę bo są nowe wyjęte wczoraj z paczki.

Dzięki za informację. Skoro masz nowe kolumny to muszą trochę pograć. Po wygrzaniu kolumn porównaj obydwa kable i napisz jaka jest różnica pomiędzy nimi. 

• 5 miesięcy później...
  • 3 tygodnie później...

Miał ktoś do czynienia z jakimiś kolumnami Jantzen audio? 

Ostatnio natrafiłem na post, gdzie Lucarto chwaliło się współpraca z Jantzen. Lucarto dało elektronikę a kolumny Jantzen. 

Chciałbym w przyszłości skomponować swoje hi fi na Polskich markach

30 minut temu, Szkice napisał:

Miał ktoś do czynienia z jakimiś kolumnami Jantzen audio? 

Z tego co się orientuję, to Jantzen Audio produkuje komponenty do kolumn np. głośniki itd... 

Sprawdziłem na stronie są zestawy do samodzielnego montażu np.

http://www.jantzen-audio.com/wp-content/uploads/Revelator-66.pdf

• 3 tygodnie później...
22 minuty temu, mdavis napisał:

Będziesz kupował ?

Cenowo po za zasięgiem póki co.

I też utrudniony odsłuch z tego co się orientuję, bo gdzieś w wywiadzie właściciel firmy wspominał że można sie umówić na odsłuch u klientów, którzy kupili poszczególne produkty Lucarto.

Ale Daca od nich bym brał za jakiś czas 

• 1 rok później...

Siemanko. 

Czytajac wasze opinie o przepastnej scenie i powietrzu oraz pełnym dźwięku zacząłem się zastanawiać czy nie pobawić się tymi przewodami. 

Rozglądałem się bardziej w okolicy 200-300 za metr. 

Pytanko czy ten kabel jest taki dobry? 🙂

Mam.

Canare 4s11g 

Qed revelation

Oba kable są znakomite. Chętnie miałbym jeden który pozamiata oba 🙂

Potrzebuję dwa razy dwa i pół metra. Kolumny potrafią zejść poważnie poniżej dwóch ohm. Rotel 1592 daje po 200w. Logany 60xti przyjmują 😉

Skręcone półtora wystarczy?

Czy próbowaliście dublować, tak jak puścić dwa kable na jedną kolumnę?

Edytowane przez fkzetor
W dniu 15.05.2022 o 20:24, wormjazz napisał:

received_726014015258009.jpeg

received_1731730010540576.jpeg

I? 🙂

13 godzin temu, fkzetor napisał:

I? 🙂

I zostałem z canare. Potem zmieniłem na wersję canare z literką G czyli OFC. I uważam, że to najlepsze kable za sensowną kasę.

7 minut temu, mdavis napisał:

Dzięki z info PS Co zadecydowało za wyborem Canare ?

Canare to kabel, który poprawia całość pasma. Wyciąga to co najlepsze ze sprzętu. Nie blokuje przepływu prądu. Dla mnie rewelacja i nie zmieniam kabli na inne. Oczywiście, jeżeli ktoś ma czegoś za dużo w dźwięku to te kable poprawią całość czyli to nie jest kabel typu chcę zmniejszyć ilość basu albo złagodzić soprany.

Jakby nie trochę lepsze faktury wyższej średnicy na qed to bym był spokojny z canare. Ale widząc wasze opinie chyba przykampuje a tym bardziej nie będę szukał szczęścia z jentzenem.

Edytowane przez fkzetor
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.