Skocz do zawartości
IGNORED

Zestaw 5.1 PC 1000zł. 15m2

Rafał Szymoniak

Rekomendowane odpowiedzi

Witam. Poszukuję jakiegoś zestawu 5.1 do swojego pokoju 15m2 do PC. Obecna karta dźwiękowa audigy 2zs na sterownikach pax. Obecne głośniki to logitech g51. Podczas oglądania filmów jestem niesamowicie zadowolony, dźwięk rozchodzi się znakomicie. W grach trochę gorzej, bo bardziej słychać ten plastikowy dźwięk satelitek, ale przestrzeń również bdb. W muzyce tragedia niestety. Co mógłbym kupić żeby zachować tą przestrzeń, to "rozchodzenie", a przy okazji cieszyć się lepszą jakością dźwięku?. Z góry dzięki za odpowiedź i pozdrawiam!.

https://www.audiostereo.pl/topic/97392-zestaw-51-pc-1000z%C5%82-15m2/

Zawsze możesz zaszaleć i postawić ma Microloba. Wielu klientów bardzo zachwalało dla mnie ten zestaw po odsłuchu.

Sprawdź nasze wyprzedaże, zapytaj o rabaty dla forumowiczów. 

https://sklep.rms.pl/wyprzedaz-promocje

O kurcze, zastanawiam się w takim razie czy go też rodzicom nie polecić do 19m2 jako kino pod tv, na prawde dobrze grają, bez wzmacniacza?. Jak się je podłącza?. Czytałem jeszcze coś że niby sub jest kiepski, tzn ma mało basu, a wydala dużo powietrza. To prawda?. Gdzieś w ogóle można znaleźć jakąś ich recenzje?.

Wszelkie odpowiedzi co do podłączenia znajdziesz tutaj.

Tak jak wspomniałem, klienci chwalą sobie ten produkt i nie miałem żadnych doniesień o braku niskich rejestrów. Recenzji należy szukać w sieci.

Sprawdź nasze wyprzedaże, zapytaj o rabaty dla forumowiczów. 

https://sklep.rms.pl/wyprzedaz-promocje

Nie rozumiem do końca podłączania do karty dźwiękowej, żebym miał 5.1. Nie mam aż 6 wyjść w karcie, tylko 5+mikrofonowe. A z instrukcji wynika że do każdego głośnika dwa kable idą do dźwiękówki.

• 3 tygodnie później...

Nie rozumiem do końca podłączania do karty dźwiękowej, żebym miał 5.1. Nie mam aż 6 wyjść w karcie, tylko 5+mikrofonowe. A z instrukcji wynika że do każdego głośnika dwa kable idą do dźwiękówki.

kablami jack-2xcinch, wtedy tylko 3 złącza z karty są używane, tak jak do tej pory powinieneś mieć. Możesz zainteresować się jeszcze z-5500

heh . no może i nie thx ale inne głośniki z 5:1 się chowają

Mam Z-5500 jako set do średniego pokoju. Do grania muzyki to on się nie nadaje. Owszem w grach, czy kinie z PC odnajduje się nieźle ale beretów nie zrywa. Równowaga tonalna tu nie istnieje!

Żadne głosniki komputerowe pokroju powyższych nie zagraja dobrze. Więc lepiej zostań przy tym co masz.

Głupoty wypisujesz.Do pomieszczenia nie przystosowanego do audio bezsensu kupować dobre głośniki.

Słyszałem już nie jedno zdanie od audiofila , że dobre stereo zagra lepiej w kinie niż słabe 5.1.Mam dobre głośniki

stereo i dobry wzmacniacz i jakoś nie doświadczyłem tych efektów oglądając film w stereo.Trzeba mieć naprawdę dobrze dostosowany pokój akustycznie , żeby poczuć małą namiastkę kina na dwóch kolumnach.Obecnie filmy

tworzy się pod kino domowe a nie pod stereo , no chyba że koncerty...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.