Skocz do zawartości
IGNORED

Jakie kino domowe ? do 9000 tys

Pietia7

Rekomendowane odpowiedzi

witam, szukam czegos do filmow i do muzyki. myslalem o

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

wiem ze denon daje rade a co z glosnikami ?? a moze cos innego w tej cenie ??

moj salon ma ok 25 m2 ale jest wysoki bo to poddasze

pzdr

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )
https://www.audiostereo.pl/topic/97371-jakie-kino-domowe-do-9000-tys/

jakieś wymagania poza tym? dodatkowe funkcje?

hej :) powiem szczerze ze nie wiem, zalezy mi na mocnym zestawie z dobrymi glosnikami i dobrym basem, Blue ray i to chyba wszystko.

masz cos konkretengo na mysli ??

Wybrany przez Ciebie zestaw to konfiguracja grająca bardzo mocnym, dynamicznym jednak przebasowionym dźwiękiem. Druga sprawa, to do wybranych kolumn należałoby zastosować trochę mocniejszy model amplitunera, przynajmniej AVR-2313.

Jeśli szukasz dobrego systemu kina domowego, będziesz także słuchał muzyki i lubisz mocne, dynamiczne brzmienie, pozostań przy konfiguracji Denon, ewentualnie zwróć uwagę na Yamaha RX-V673 / BD-S473 oraz zestaw kolumn Monitor Audio serii Bx (Bx6/Bx1/BxCenter/BXW) lub Paradigm serii Monitor v.7.

Jeśli masz możliwość, zapraszam na odsłuchy. Przeznaczona kwota pozwala na zakup przyzwoitej konfiguracji, wybór jednak zależy od indywidualnych preferencji.

Pomagamy, doradzamy, wypożyczamy, zapraszamy na indywidualne odsłuchy.

Najlepsze ceny dla forumowiczów magazynu Audiostereo - zapytaj o ofertę! Pełna oferta na stronie www.Q21.pl.

Wybrany przez Ciebie zestaw to konfiguracja grająca bardzo mocnym, dynamicznym jednak przebasowionym dźwiękiem. Druga sprawa, to do wybranych kolumn należałoby zastosować trochę mocniejszy model amplitunera, przynajmniej AVR-2313.

Jeśli szukasz dobrego systemu kina domowego, będziesz także słuchał muzyki i lubisz mocne, dynamiczne brzmienie, pozostań przy konfiguracji Denon, ewentualnie zwróć uwagę na Yamaha RX-V673 / BD-S473 oraz zestaw kolumn Monitor Audio serii Bx (Bx6/Bx1/BxCenter/BXW) lub Paradigm serii Monitor v.7.

Jeśli masz możliwość, zapraszam na odsłuchy. Przeznaczona kwota pozwala na zakup przyzwoitej konfiguracji, wybór jednak zależy od indywidualnych preferencji.

dziekuje za rade, jednak sam zestaw kolumn Monitor BX to wydatek prawie 9000 tys., a ja mam tyle na cale kino. Chetnie zjawilbym sie na odsluchach ale jestem ze szczecina :)

wracajac do zestawu glosnikow JBL o ktore pytalem na pocztku, napisales ze maja za duzy bas, zawsze to kwestia regulacji prawda ??

Ale budżet! Sam bym tak chciał.

9000000zł. To chyba można swoją prywatną salę kinową na 100osób machnąć.

Gratuluję.

zamiast lapac mnie za slowka lepiej bys cos poradzil :)

wracajac do zestawu glosnikow JBL o ktore pytalem na pocztku, napisales ze maja za duzy bas, zawsze to kwestia regulacji prawda ??

ilość basu, średnich, wysokich itd to kwestia regulacji ale nie ma to nic wspólnego z jakością tych pasm, a w JBL jest ona kiepska (dotyczy to również basu)

Witam. Posiadam już w domu podobny zestaw, taki jak przedstawiłeś na początku postu. Efekt jest nie ziemski i trzeba naprawdę wielu pomieszczeń odsłuchowych aby skusić się na coś całkiem innego, sam kupowałem zestaw z przeznaczeniem filmy, ale muzyka FLAC to czysta poezja.

Za te pieniążki polecam serdecznie+ okablowanie w granicach 600 zł. i będzie wszystko super.

e9y4yvuh.jpg

Wysyłane z mojego GT-I9100 za pomocą Tapatalk 2

Teraz to się czepiamy, zdjęcie zrobione jest przed przemeblowaniem,w dodatku podczas oglądania Euro 2012 , stąd puszeczki na podłodze, oczywiście jest to tylko prawa strona pokoju(lustrzane odbicie jest po lewej stronie)teraz to wygląda całkiem inaczej, tu nie chodzi mi o rozstawienie a raczej o wiarygodność zestawienia Denon+Jbl. Zapewne każdy z Was przed obejrzeniem filmy i tak przedstawia miejsce siedzące :-) Wysyłane z mojego GT-I9100 za pomocą Tapatalk 2

Gość Gość

(Konto usunięte)

No jasne, że się czepiam.

Bo jak kolega pyta o propozycje, to Ty mu dajesz zdjęcie beznadziejnie rozstawionego zestawu, całkowicie niezgodnie ze sztuką, i podpisujesz że masz,, nie ziemski'' dźwięk.

Tak nie można. To zrób zdjęcie jak masz teraz poprawnie poukładane klocki i napisz jak brzmią. Ja rozumiem że każdy z nas ma ograniczenia lokalowe i budżetowe. Więc napisz też o ograniczeniach jakie z tego tytułu masz w efekcie finalnym. A nie pisz że już masz nirwane i ,,nie ziemski'' dźwięk.

A wracając do tematu to ja w kwocie 9tzł szukałbym na pewno używek. Bardzo wysokie modele amplitunerów, z dekoderami dźwięku HD można za 2500zł znaleźć. Reszta na kolumny. Też używki. I to może zagrać.

JBL-e same w sobie mają podbite skraje pasma, ale ustawienie kolumn ze zdjęcia to jakaś masakra. Miałem tę (nie)przyjemność posłuchać tych kolumn w salonie audio z elektroniką Yamahy i Marantza i dla mnie było to jedne z najgorszych brzmień jakie słyszałem.

Za 9000 można kupić naprawdę fajny zestaw. Najlepiej udać się do dobrego salonu audio (w Szczecinie chyba jakieś są?) i posłuchać kilka konfiguracji. Na elektronikę wydaj jakieś 4.000, na kolumny ok. 5.000. Jak będziesz kupował w jednym salonie to na pewno okablowaie wytargujesz w cenie sprzętu.

Ja bym stawiiał na połączenie Yamahy + Roth Oli (bardziej dynamicznie i basowo) lub Marantza + Monitor Audio (bardziej neutralnie, muzykalnie, równo w całym paśmie).

Nie piszesz jakiej muzyki słuchasz i jakie brzmienie lubisz, więc trudno doradzić coś konkretnego.

Witam ponownie :) dziekuje wszystkim za pomoc. slucham duzo rocka, Pop, w sumie wszystko oprocz techno, house. Myslalem o Denon AVR 2313 a kolumny to BX6 albo Roth 4020. MAcie racje ze powinienem zjawic sie na jakikolwiek odsluch, i dokladnie dzisiaj umowilem sie na tak owy w sobote w szczecinskim audiofilu. Aha jeszcze jedno pytanie, jaka jest roznica miedzy seria BX6 a RX6 ??PZdr
  • 2 tygodnie później...

witam ponownie, po kilkudniowym namysle i powiekszeniu budzetu :) zakupilem Denona AVR 2313 + Denon 1713UD oraz Monitor Audio RX6 / RX1 / RX Center. Nie bylem pewny czy dokonalem dobrego wyboru bo odsluchiwane RX -y byly nowe, ale po paru dniach zabawy z ustawieniami musze stwierdzic ze jestem w 100 % zadowolony ze swojego wyboru. Napisze jeszcze ze Denon 2313 zaraz po podlaczeniu do sieci chcial sie aktualizowac i amiast 30 minut trwalo to 3 godziny, ale wszystko to jest nei wazne bo dostep do stacji radiowych w opcji Internet Radio jest wypasiony, zadnych anten, super jakosc. Inna rzecza godna uwagi dla posiadaczy Iphonow jest aplikacja "DENON" do pobrania z app store za darmo i mozliwosc sterowania amplitunerem z pozycji iphona :) plynnie i bardzo łatwo. Ogolnie bardzo fajny sprzet.

Dziekuje wszystkim za pomoc i pzdr

Gość Gość

(Konto usunięte)

wazne bo dostep do stacji radiowych w opcji Internet Radio jest wypasiony, zadnych anten, super jakosc.

Gratuleję satysfakcji. Ale tu trochę pojechałeś po bandzie. To akurat mocno naciągane.

Gratuleję satysfakcji. Ale tu trochę pojechałeś po bandzie. To akurat mocno naciągane.

dlaczego ??

Gratuluję udanego wyboru.

Do tak zacnego zestawu przydałby się równie dobry sub.

narazie bas wydaje sie byc wystarczajacy, ale apetyt rosnie w miare jedzenia i pewnie predzej czy pozniej go kupie. Zastanawiam sie tylko czy SUB z seri RX jest godny swojej ceny. Moze sie orientujesz ??
Gość Gość

(Konto usunięte)

dlaczego ??

Bo nie ma stacji radiowych w necie które by nadawały w jakości pozwalającej uzyskać super jakość. Niestety. Pomiędzy chociażby jakością płyty CD a stacjami radiowymi z netu w dalszym ciągu jest przepaść.

Z czyms konfrontowałes dzwiek 2313?

Idac w taki amplituner mogles smialo pomyslec o Onkyo 809 lub Cambridge 650.

Jednak jesli jesteś zadowolony to przeciez o to chodzilo :)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.