Skocz do zawartości
IGNORED

Głośniki do 1000zł plus dobra karta dźwiękowa

artursadlos

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

Troszkę poczytałem tematów ale chciałbym konkretnej pomocy w moim przypadku :)

Chcę kupić do komputera głośniki, max. zestaw 2.1 lub 2.0. Głośniki będą służyć głównie do słuchania muzyki i czasem oglądania filmów. Muzyka głównie symfoniczna choć nie obejdzie się bez czegoś mocniejszego. Budżet na głośniki to ~1000zł. Myślę nad Bose Companion 3. Jeśli jest coś w tej cenie również godnego polecenia będę wdzięczny za sugestię. Głośniki będą stać w pokoju ok 20m.

Do tego chciałbym dobrać kartę dźwiękową która dobrze zgra się z zestawem a na tym nie znam się już kompletnie. Fundusz na kartę to max 500zł. Dobrze by było gdyby karta też wspierała słuchawki z takich z klasy cenowej 600-800zł. Mam w dalszych planach też taki zakup. Jeśli ktoś miałby sugestie co do dobrych słuchawek też będę wdzięczny. Chwilowo mam na oku Audiotechnik i Senheiser.

Z góry dziękuje za pomoc!

Jeśli chodzi o kartę to Prodigy HD2 powinno Cię zadowolić. 3 opampy wystarczą do zasilenia słuchawek i 600Ohm, a pół tej karty zajmują filtry wyrównujące i "oczyszczające" napięcie zasilające.

Jeśli chodzi o słuchawki to myślę o czymś takim:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

w tej cenie udałoby Ci się kupić fostexy pm-0.5(używane), sądzę że bose companion się nie umywają

, a z kart to już nie wiem za bardzo m-audio audiophile, albo coś musilandu, ale tych kart nie słyszałem na żywo, tylko opinie jak sam szukałem karty

• 3 tygodnie później...

Te fostexy zbierają bardzo dobre opinie tylko że z basem może być kiepsko. Ogólnie są jeszcze swans&swen mkII w cenie trochę powyżej 1k. Sam kiedyś byłem nimi podjarany. Yamaha hs50m w Twoim zasięgu cenowym jest ubóstwiana przez niektórych z kolei są tacy dla których hs50m to szrot. Hs 50 mają mało basu za to nie podkolorowóją dźwięku. Dzwięk jest płaski jednocześnie gra to szczegółowo, analitycznie. Osobiście ten charakter grania mi bardzo odpowiada, ale jak już pisałem są skrajne opinie.

Analitycznie to gra Yamaha MSP5 STUDIO ;)

A co do pytania autora wątku ... trudno powiedzieć co będzie bardziej wolał. To że ja bym wolał 2.0 za ten 1000 PLN, nie znaczy że jemu bardziej nie przypasują 2.1 od Bose. Zależy od oczekiwań.

Gość SlawekR

(Konto usunięte)

.....

Chcę kupić do komputera głośniki, max. zestaw 2.1 lub 2.0. Głośniki będą służyć głównie do słuchania muzyki i czasem oglądania filmów. Muzyka głównie symfoniczna choć nie obejdzie się bez czegoś mocniejszego. Budżet na głośniki to ~1000zł. Myślę nad Bose Companion 3. Jeśli jest coś w tej cenie również godnego polecenia będę wdzięczny za sugestię. Głośniki będą stać w pokoju ok 20m.

.....

Bose Companion 20

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.