Skocz do zawartości
IGNORED

Płyta Granitowa czy Filce pod CD i Wzmacniacz

Mr.Black

Rekomendowane odpowiedzi

Co byś nie zastosował to nic Ci to nie da. Zainwestuj lepiej w akustykę pomieszczenia .

Macbook Pro , Apple Airport Express ---> Audiolab M-DAC---> Roksan Caspian M1 NG----> Minas Anor IIIs (2,5way) ----> B&W ASW600

Jak kolega napisał akustyka pomieszczenia najważniejsza ale dodatkowo nie zaszkodzi jak to ma miejsce w moim przypadku

płyta marmurowa pod wzmaka i platforma antywibracyjna pod CD :-)

Przyłączam się do wypowiedzi Tadeo, chociaż to ryzykowne, wbrew logice innych kolegów.Marmur, granit, platforma.Pozd.

...And Justice For All . Pozdrawiam .  

"Płyta Granitowa czy Filce pod CD i Wzmacniacz"

Po co?

"Odmienny obraz każde widzi oko a każde ucho inny słyszy śpiew. A każde serce gdy wejrzysz w nie ukaże własną słabość i grzech"

marmur ładnie wygląda!ale gówno daje w tanich sprzętach..miałem ostatnio problem z cd który przerywał jak mi synek przeleciał z przez pokój..na marmurze nic nie pomagało..dopiero cztery koła filcowe pod każdą z stopek pomogło..

ale jesli niema z tym problemu to szkoda kasy..chyba że dla estetyki..

Gość frywolny trucht

(Konto usunięte)

Filce sa OK, łatwiej przesuwać do wycierania kurzu :)

Granit jest OK bo powiększa optycznie sprzęt, a wiadomo jak coś jest większe- wygląda poważniej. Tutaj-bardziej audiofilsko.

Mr. Black dlaczego podajesz w "o mnie" kwoty za nowy sprzęt? Pomijam, że nikt tego nie robi ( ludzie dyskretniejsi są) to przecież nie dałeś nawet połowy. Co tobą kierowało by poepatować cenami?

Hmmm, nie wiem czy po pół metra wysokości gtranitu pod kazde Onkyo wystarczy by zaspokoić takie EGO :)

150 kg teściowa.

Gwarantuję na piśmie żadnych wibracji, ani drgań nie będzie.

Plus - nikt Wam sprzętu nie ukradnie. Minus - dużo żre....

A jak teściowa w futrze i z biżuterią - możemy policzyć podwójnie (ego - post powyżej)

dida83 - taki efekt daje też zdychający laser, w starym budownictwie podłoga (znajomy mieszkający w kamienicy kopiując płytę z danymi sadza rodzinę w fotelach z zakazem łażenia, lub czeka, aż pójdą spać) itp.

Nie chodzi mi o wygląd lub estetykę tylko żeby nie było drgań ,sprzęt ułożony jest na drewnianym stoliku rtv i jak się dotknie pułki gdzie stoi cd to czuć drgania i zdarza się cdkowi przerywać .

chociaz od jakiegos roku uzywam wylacznie strumieniowca polece pewien patent pod cd ktory sie sprawdza w 100%

chodzi o wkladki dyskowe z kulkami (perlowymi) nie znam konkretnie materialu z ktorego zrovione sa kulki.

wyglada to tak ze sa 2 dyski (krazki aluminiowe z odlewu a miedzy mini mala kulka

do podtrzymania cd wystarczy 3szt tego ustrojstwa.

daje to wrazenie jak by odtwarzacz lewitowal na poduszce wodnej czy cos w tym rodzaju...

probowalismy nawet skakac kolo odtwarzacza i nic go nie ruszalo. ciekawy patent.

jesli dobrze pamietam to pan sikora z lublina mial cos takiego u siebie w sensie mozna bylo od niego to kupic, cena ok 200-300zl nie jestem pewny.

jak dotad to najlepszy ustroj ktory mozna zastosowac do cd, bardzo mala powierzchnia styku + plywalnosc we wszystkich plaszczysnach. naprawde polecam.

ladnie oczywiscie wyglada postawione na granitowej podstawie ;] to juz tylko w kwestiach estetyki ;p

pozdrawiam melomanow

Gość frywolny trucht

(Konto usunięte)

Jak się ma solidny parkiet na warstwach: wylewka, styropian, żelbet- to i bez cudów -wianków CD nie przeskakuje.

Co kryje się pod nazwą "wkładka dyskowa z kulkami"? Ki diabeł?

Gość

(Konto usunięte)

Mr. Black dlaczego podajesz w "o mnie" kwoty za nowy sprzęt? Pomijam, że nikt tego nie robi ( ludzie dyskretniejsi są) to przecież nie dałeś nawet połowy. Co tobą kierowało by poepatować cenami?

Hmmm, nie wiem czy po pół metra wysokości gtranitu pod kazde Onkyo wystarczy by zaspokoić takie EGO :)

Myślę, że chyba po to, by zobrazować pewnego rodzaju paranoję:

- kolumny 2800,- > kabel 1200,-

- odtwarzacz CD 5000,- > kabel 1800,-

- gramofon 3000,- > kabel 1000,-

A ten IC za 150,- do tunera za 2000,- nie degraduje Ci dźwięku?

Aaa! Okej, to tylko "chwilowo", bo już się bałem... Myśle, że taki za 1000,- będzie w sam raz!

Kabelkami za 4000,- połączony sprzęt za 15800,-, przy czym kabelki kosztowały 1,5 raza więcej niż same kolumny!

I to nie koniec - przy dwóch kabelkach dopisek "chwilowo" ;)

No cóż, ja zdecydowanie wolałbym kupić kolumny np. za 6000,-, a kabelki w sumie za 500,-...

Gość frywolny trucht

(Konto usunięte)

Obawiam się, że te dywagacje są złudne, bo po prostu kable kolega czarny znalazł w okazyjniejszych cenach niż sprzęt. Kable używane tracą szybciej :) Za sprzęt dał 3 tys, a za kable 300zł.

Gość

(Konto usunięte)

Obawiam się, że te dywagacje są złudne, bo po prostu kable kolega czarny znalazł w okazyjniejszych cenach niż sprzęt. Kable używane tracą szybciej :) Za sprzęt dał 3 tys, a za kable 300zł.

Bynajmniej nie są złudne - dokładnie taka paranoja pojawia się w wielu przypadkach, zaglądaj częściej do "O mnie" u różnych osób, i sprzęt oraz okablowanie wcale nie były kupowane po okazyjnych cenach, jak to jest w przypadku Mr. Black'a.

Ba! Wystraczy poczytać wątki typu "Jakie kable do...", a w nich właśnie aż roi się od porad, w których kabelek kosztuje tyle, co warty jest sam sprzęt...

Nie chodzi mi o wygląd lub estetykę tylko żeby nie było drgań ,sprzęt ułożony jest na drewnianym stoliku rtv i jak się dotknie pułki gdzie stoi cd to czuć drgania i zdarza się cdkowi przerywać .

w takim razie plyte chodnikową 50x50x7, wazy ponad 40kg i kosztuje jedyne 15zł.

Jak nie wystarczy można drugą CD-ka docisnąć, ale na wlasną odpowiedzialność:-)

- trzeba miec dobre auto by to przewieźć i krzepę by do domu przytargać:-)

Jeszcze trzeba miec dobrą żonę by z domu nie pogoniła.

Mr. Black dlaczego podajesz w "o mnie" kwoty za nowy sprzęt?

No jak to po co? Jednym słowem Lans.Tyle że to bardziej na "Naszej Klasie" może zadziałać,tutaj ?

W domu jeszcze pewnie metki na frontach poprzyklejane,żeby każdy kto przyjdzie wiedział że to już nie żarty,nie tam jakieś popierdułki.

Mr. Black

Zapomniałeś jeszcze wpisać jaka wkładka i cena,a to też istotny element.

<iframe src='http://gunclub.ea.com/pl/profile/12192e93-377a-4251-95e2-3177f9f381d4/embed' height='410' width='468' scrolling='no' ></iframe>

Co mnie tak obgadujecie dzierlatki ? To nie temat Mr.Black O mnie ;)

Podaję ceny koło sprzętu (ile kosztował nowy) żeby pokazać z jakiego pułapu cenowego mam sprzęt ,żeby zaraz ktoś nie myślał ze jak mam Onkyo to już jakieś najtańsze modele i do tego nie trzeba nic specjalnego dokupywać .

Jak klocek jest z działu od 3000zł to kabelek trzeba kupić z działu cenowego min.800zł ,ale to tylko moja filozofia .

Jak klocek jest z działu od 3000zł to kabelek trzeba kupić z działu cenowego min.800zł ,ale to tylko moja filozofia .

oj Blackie bo się doigrasz ;)

Ps.

no chyba że liczysz tak: mam odtwarzacz za 5kzł ale na prawdę dałem za niego 1kzł, więc kabelek kupię za 800zł ale dam za niego 200zł

Dopisek, Integra przy danym modelu Onkyo tłumaczy moim zdaniem wszystko.Ale jeśli ktoś nie jest w temacie to te ceny są jak najbardziej pomocne, jakim sprzętem dysponuje kolega.

Cen nie zawyża (takie były), a "o mnie", to "o mnie", możemy tam pisać co nam się podoba, jeśli to prawda, i nikogo nie wprowadza w błąd.Pozd.

...And Justice For All . Pozdrawiam .  

Te hobby ogłupia....klocek za 3 kzł, kabel za 800 zł.....masakra, bo taki za 500 zł zdegraduje brzmienie :D, a za 1000 zł to już do sprzętu za 4 kzł :-)))))

oj Blackie bo się doigrasz ;)

Ps.

no chyba że liczysz tak: mam odtwarzacz za 5kzł ale na prawdę dałem za niego 1kzł, więc kabelek kupię za 800zł ale dam za niego 200zł

Kabelek EMERALD do cdka kosztował mnie 450zł ,kupuje używane kable bo po co przepłacać za nowe .

Mr.Black - doradzam coś sztywnego, ciężkiego i taniego, z czego wykonasz ciężką, sztywną i tanią konstrukcję. To ma być mechaniczna cewka, nie kondensator. Kondensatorem byłby korek, guma, wata i inne tego typu bzdury. A żeby jeszcze bardziej ustabilizować (nie wiem po co ale...) - dociśnij czymś ciężkim. Żeby przetestować doklej do sprzętu na chama jakiś wibrator mocną taśmą i zobacz jak co się sprawdza.

Gość G.Mark

(Konto usunięte)
Opublikowano · Ukryte przez palton, 20 Września 2012 - wpis nie na temat
Ukryte przez palton, 20 Września 2012 - wpis nie na temat

...

Podaję ceny koło sprzętu (ile kosztował nowy) żeby pokazać z jakiego pułapu cenowego mam sprzęt ,żeby zaraz ktoś nie myślał ze jak mam Onkyo to już jakieś najtańsze modele i do tego nie trzeba nic specjalnego dokupywać .

...

Pierdu, pierdu. Ordynarny lans i tyle. Metkę od gaci też masz na wierzchu żeby publiczność wiedziała co pod spód wdziewasz?

Nic nie "dokupywuj" bo "pułka" tego nie wytrzyma. A jeśli już, to 30-to centymetrowej grubości płytę z granitu kararyjskiego, koniecznie z wygrawerowaną ceną wielkimi wołami.

GM

hehe! faktycznie! to jaja są!!zaraz szukam cen moich klocków..

żenada !!!

Sensacji nie wzbudza Twój sprzęt, a raczej Twój lans, i wątpliwe tłumaczenie.

<iframe src='http://gunclub.ea.com/pl/profile/12192e93-377a-4251-95e2-3177f9f381d4/embed' height='410' width='468' scrolling='no' ></iframe>

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.