Skocz do zawartości
IGNORED

Dobór kolumn i kabli do Creek 4330

GOŁĄB89

Rekomendowane odpowiedzi

wzmak już mam Creek 4330, a DAC HiFiMan HM101, teraz kolumny do tego będę szukał. Muzyka jakiej słucham to przede wszystkim filmowa (Vangelis, Hans Zimmer, Two steps from hell) ale także alternatywny rock, rock, chillout. (Coldplay, Enya, Lorena McKennitt) W dźwięku szukam przede wszystkim szczegółowości, głębi, naturalności. CDek narazie od starego zestawu czyli Technics SL PS740A.

Znajomy ma na sprzedaż monitory AVI NUNEUTRON ktoś miał okazję ich słuchać? Może coś lepszego zaproponujecie do tej muzyki? Jeszcze pozostaje sprawa kabli głośnikowych.Creek ma stosunkowo kiepski wykop więc przydałoby się coś mocno grającego. Ktoś coś poleci?

Wzmak podepnę do kompa przez Daca kablem Rca-jack i USB. Potrzebuję pomocy przy doborze w miarę dobrej jakości ale niedrogich kabli: jack-RCA, RCA-RCA i kabli głośnikowych.

nie wiem jaki masz budżet na kable, ale Audiosystem ma przeceniony kabel rca Atlas Voyager z miedzi OCC /lepsza jakośc miedzi i przede wszystkim czystsza niż OFC/ w cenie 400zł.

Audiosystem ma też kable głośnikowe przecenione, różne długosci. można cos wybrać

kable tanie szukam za RCA-jack z 50-70 zł mogę dać, za głośnikowe max 30-40 za metr, RCA-RCA też koło 50 PLN,

Nie lubię tego Creeka, to słabeusz przereklamowany swego czasu okrutnie.....kabelkami się nie ukręci z niego mocarza....

a co byś kupił do takiej muzyki jak pisałem do 800 PLN?

głośnikowe np QED . Na allegro masz różne modele w cenie od 5zł do 40zł za metr. Markowe i dobre, sam używam. co do RCA- RCA

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) np to, i fajne pudełko gratis hehe. a na poważnie do 50zł też jest duzy wybór. Tylko nie kupuj najtańszego, bo takie najgorsze działają jak antena.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Na początek skupiłbym się na kolumnach, kable zostaw na później.

Posłuchaj koniecznie kolumn Epos serii Epic (model w zależności od wielkości pomieszczenia, jednak raczej proponowałbym model podstawkowy ze względu na moc wzmacniacza) oraz Paradigm Monitor v.7

Wzmacniacz ma dosyć duże ograniczenia w kwestii mocy, potężnego basu i dynamiki niestety na nim nie uzyskasz. W zamian masz piękną barwę i muzykalność.

Zapraszam na odsłuchy z własnym wzmacniaczem.

Pomagamy, doradzamy, wypożyczamy, zapraszamy na indywidualne odsłuchy.

Najlepsze ceny dla forumowiczów magazynu Audiostereo - zapytaj o ofertę! Pełna oferta na stronie www.Q21.pl.

Na początek skupiłbym się na kolumnach, kable zostaw na później.

Posłuchaj koniecznie kolumn Epos serii Epic (model w zależności od wielkości pomieszczenia, jednak raczej proponowałbym model podstawkowy ze względu na moc wzmacniacza) oraz Paradigm Monitor v.7

Wzmacniacz ma dosyć duże ograniczenia w kwestii mocy, potężnego basu i dynamiki niestety na nim nie uzyskasz. W zamian masz piękną barwę i muzykalność.

Zapraszam na odsłuchy z własnym wzmacniaczem.

wiem ze super basu nie uzyskam dlatego chciałbym zyskać coś kolumnami i kablami, bo jednak do słuchania Two Steps from hell się przyda trochę.

Nikt nie słuchał tych AVI Nuneutron?

• 1 miesiąc później...

Kolumny już do mnie jadą. Kupiłem od kolegi z forum Eposy 15.2.

Do tego będę szukał tanich kabli głośnikowych w miarę dobrych (150 zł a potrzebuje ok 2x2.5 m) Do tego dobry i tani kabel 2RCA-jack do podłączenia HiFiMana 101 (do 70zł) i 2RCA-2RCA (do 70 zł) do podłączenia CDka Creek CD43. W perspektywie jest też wymiana kabla zasilającego żeby lepiej nakarmić Creeka ale to pewnie pod choinkę.

Koledzy polecają kable głośnikowe QED. Jaki konkretnie szukać?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.