Skocz do zawartości
IGNORED

Harman/Kardon BDP10 aktualizacja softu

loczeokos

Rekomendowane odpowiedzi

Coraz częściej mój H/K BDP10 nie radzi sobie z odtwarzaniem płyt Blu-ray. Mam nadzieję, że to wina softu. Czy taka aktualizacja pomoże? Czy ktoś z Was aktualizował soft w tym modelu? W moim egzemplarzu wgrana jest wersja 1.05 czyli taka z jaką opuścił fabrykę.

Pozdrawiam

https://www.audiostereo.pl/topic/96903-harmankardon-bdp10-aktualizacja-softu/

Konsultowałeś się z serwisem? Proponuję zadzownić tutaj.

Sprawdź nasze wyprzedaże, zapytaj o rabaty dla forumowiczów. 

https://sklep.rms.pl/wyprzedaz-promocje

Czy serwis powiedział czego to może być przyczyną? Podziel się wiedzą z kolegami.

Sprawdź nasze wyprzedaże, zapytaj o rabaty dla forumowiczów. 

https://sklep.rms.pl/wyprzedaz-promocje

Bardzo ciekawa historia. Oczywiście zadzwoniłem ponownie. Ku mojemu zaskoczeniu serwis powiedział na samym początku rozmowy z jakim filmem mam problemy (Ratatuj) :) poinformowano mnie, że niestety ten odtwarzacz tego filmu nie odtworzy. Niestety to nie wina oprogramowania. Po prostu tak czasami jest. Mało tego, powiedziano mi, że kilka filmów które nie chciały śmigać na sofcie 1.05 zagrają na sofcie 1.08. Niestety tego nie mogę sprawdzić, bo się ich pozbyłem (m.in. Scarface, Powrót do przyszłości cz.1, Salt). Niedługo potem pocieszono mnie, że to taka przypadłość blu rayów. Harman nie odtwarza tych filmów, ale odtwarzacze innych producentów też nie odtwarzają wszystkich :) Co za czasy...

Odtwarzacze innych producentów nie odtwarzają wszystkich? Mój odtwarzacz, czyli Pionner LX-91 jak do tej pory (czyli trzy lata) - nie miał żadnych problemów z jakimkolwiek oryginalnym filmem na BD.

Sony KD85-ZG9? , Denon AVC-X6700H + Monster Power MPA-3250 + Emotiva XPA 7-kanałowa gen.2 , Pioneer UDP-LX800.Projektor JVC RS2 - Adeo Tensio professional pro 110",Monitor Audio-Platinum PL 300 + Platinum PLC 350 + SVS Ultra + GX100 + 4 szt. sufitowe Dali Phantom H-80 +VELODYNE DD-15 Plus. Kable do kolumn: QED Genesis Silver Spiral, Chord Odysey 2. Listwa Monster Cable HTS 5100 + Power Center HTS 1000, kable sieciowe Monster Powerline 400 . Apple TV4K.

Niedługo potem pocieszono mnie, że to taka przypadłość blu rayów. Harman nie odtwarza tych filmów, ale odtwarzacze innych producentów też nie odtwarzają wszystkich :) Co za czasy...

To nie żadne pocieszenia, tylko nieprawdziwa wymówka. To nie jest normalne, że odtwarzacz nie czyta niektórych filmów - skoro tak jest, to jest wadliwy. Mam 2 odtwarzacze BR w domu, każdy z nich czyta wszystkie płyty jakie do tej pory przyszło mi obejrzeć (pewnie kilkaset tytułów, a może więcej).To takie typowe serwisowe bajdurzenie, "ten typ tak ma", "typowa przypadłość" - najwygodniej w ten sposób spuścić klienta na drzewo.Nasuwa się też inny wniosek - blu-raya lepiej kupować od producenta, który się na tym zna, a nie włącza na siłę do oferty.

Ależ oczywiście, że taka odpowiedź mnie nie satysfakcjonuje. Nie chcę za każdym razem przy zakupie filmu zastanawiać się czy ten wczyta się czy nie. Zastanawiam się co w tym przypadku zrobić.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.