Skocz do zawartości
IGNORED

Marantz SR5006 vs. Harman Kardon AVR460

Darek Łyczak

Rekomendowane odpowiedzi

Witam . Mam pytanie który z wymienionych w temacie ampli zakupilibyście( są teraz w podobnej cenie ) . Amplituner na początku będzie grał w samym stereo ( wraz z Tonsilami Altus 200) , następnie później zostaną dokupione głośniki surround i centralny . Pokój 20m2 . Przeznaczenie : 60-70 % Muzyka , reszta Xbox 360 i Filmy , Teledyski.

https://www.audiostereo.pl/topic/96813-marantz-sr5006-vs-harman-kardon-avr460/

Walory estetyczne zdecydowanie przemawiają za Marantzem, aczkolwiek brzmieniowo dla mnie zdecydowanie ciekawiej gra Harman, tylko w nim nie spodziewaj się wspaniałej funkcjonalności. Dość prosty sprzęt.

Sprawdź nasze wyprzedaże, zapytaj o rabaty dla forumowiczów. 

https://sklep.rms.pl/wyprzedaz-promocje

Witaj,

obydwa dobre amplitunery, przy aktualnych cenach świetny stosunek kosztów do jakości.

Kwestia wyglądu jest sprawą indywidualną, tak więc na ten temat nie będę się wypowiadał. Funkcjonalność, wyposażenie przemawia za amplitunerem Marantz, ponadto jeśli słuchasz muzyki spokojniejszej, także Marantz sprawdzi się w tej roli lepiej. Harman natomiast jest amplitunerem mocniejszym, bardzo wydajnym prądowo, grającym mocnym, dynamicznym dźwiękiem.Także efekty kinowe będą bardziej spektakularne na AVR 460.

Dodatkowo w Twojej konfiguracji (liczę że w przyszłości zmienisz także kolumny frontowe) także stawiałbym na AVR 460.

Serdecznie zapraszam jednak na odsłuchy, które pozwolą Ci na wybór optymalnego urządzenia.

Pomagamy, doradzamy, wypożyczamy, zapraszamy na indywidualne odsłuchy.

Najlepsze ceny dla forumowiczów magazynu Audiostereo - zapytaj o ofertę! Pełna oferta na stronie www.Q21.pl.

Walory estetyczne zdecydowanie przemawiają za Marantzem, aczkolwiek brzmieniowo dla mnie zdecydowanie ciekawiej gra Harman, tylko w nim nie spodziewaj się wspaniałej funkcjonalności. Dość prosty sprzęt.

Tzn Marantz ma więcej opcji ustawień ??Bo nie wiem jak mam rozumieć to że sprzęt jest dość prosty . I jeszcze jedno pytanie odnośnie tych ampli , oba mają wsparcie 3D czy tylko Marantz ??

AVR 460 jest bardzo dynamiczny ma potężniejszy dźwięk, w kinie sprawdza się znakomicie. W stereo niczego mi nie brakuje.

Marantz jak dla mnie ma trochę za mało dołu.

3D wspiera na sofcie 1.4a.

Ale tak jak piszą koledzy posłuchaj bo każdy ma inne upodobania.

Darek Łyczak, dokładnie tak jak zrozumiałeś. Marantz jest bardziej funkcjonalny i multimedialny. Z kolei brzmieniowo Harman przoduje. Do 3D konieczna byłaby aktualizacja oprogramowania. 

Sprawdź nasze wyprzedaże, zapytaj o rabaty dla forumowiczów. 

https://sklep.rms.pl/wyprzedaz-promocje

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.