Skocz do zawartości
IGNORED

FINE ARTS GRUNDIG A-904

dariusz964

Rekomendowane odpowiedzi

FINE ARTS GRUNDIG A-904.Mam pytanie czy ten wzmacniacz jest coś warty,miałem Yamahy,Denony,Marantz,i wiele innych,ale nigdy Grundiga,warto w to się pakować,ostatni wzmacniacz to Harman HK-970,i Marantz PM 7001,czy to podobna klasa,czy jakaś lipa.

https://www.audiostereo.pl/topic/96714-fine-arts-grundig-a-904/

Słuchałem kiedyś przez chwile Grundiga A-9000, jednak nieco za krótko żeby coś o nim powiedzieć z własnego doświadczenia. W sumie gdyby nie to, że nie ma sterowania z pilota pewnie byłbym w jego posiadaniu. Grundigi Fine Arts (z tego co udało mi się wyczytać lub ze słyszenia) są w swojej klasie naprawdę świetne i za bardzo przystępne pieniądze możemy dostać naprawdę przyzwoity wzmacniacz. Trochę możesz poczytać na ten temat np. w tym wątku:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Gość discomaniac71

(Konto usunięte)

Budżetówka z prestiżowej serii FineArts (ta dość szybko się skończyła, potem to już był chłam) robiona na zamówienie przez inżynierów z Marantza. Miękki, gładki, "lampowy" dźwięk. Koszt nowego 1000 DM. Z własnego doświadczenia: nawet A 9000 miał problemy z wysterowaniem cięższych kolumn. Najlepszy był A 9009 - 3.000 DM.

grundig91-11.JPG

grundig91-48.JPG

Budżetówka z prestiżowej serii FineArts ...robiona na zamówienie przez inżynierów z Marantza

Nie tylko budżetówka, ale flagowce też był robione przez marantza :

''Grundig Fine Arts A 9000 to konstrukcja Marantza na zamówienie Grundiga z czasów kiedy firma miała aspiracje na produkty wyższej klasy''

Tak że tylko design zewnętrzny był robiony w stylu niemieckim.

Chodzi o te produkty pod szyldem Grundig Fine Arts :

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Gość discomaniac71

(Konto usunięte)

Nie tylko budżetówka, ale flagowce też był robione przez marantza :

''Grundig Fine Arts A 9000 to konstrukcja Marantza na zamówienie Grundiga z czasów kiedy firma miała aspiracje na produkty wyższej klasy''

Tak że tylko design zewnętrzny był robiony w stylu niemieckim.

Fakt, masz rację. Źle to ująłem. A-903/904/905 to budżetówka i te modele miałem na myśli. A-9000 miałem, 9009 mogę mieć ale obecnie jestem na innym etapie. 9009 jest sporo lepszy od 9000. Znajomy ma obecnie A-9009 i CD-9009.

A9000 to Philips FA960 z innym trafem. Ma problemy z kolumnami ponież 8 Ohm.

Yamaha NS1000 Monitor | Krell KSA-80 | Krell KRC-3mk2 | SBT + Tomanek ULPS | Metrum Octave DAC (14VA PSU) |

Siltech SQ38-G3 | Nordost Flatline | Tara Labs RSC Air 75 coax | Ecosse Nu Diva

A9000 to Philips FA960 z innym trafem.

Marantz kooperował z philipsem i grundigiem a philips również z grundigiem, tak że identyczne/lub prawie identyczne wnętrza urządzeń kilku firm nie są nowością.

Tak czy inaczej i tak się raczej nie dowiemy jaka firma w obrębie tych firm projektowała konkretne modele (lub konkretne części projektu w tym samym urządzeniu) , a jaka je produkowała. Przy czym teoretycznie przy projektach lub dostawie cześci kooperować mogły jeszcze inne marki.

OK te informacje też czytałem,raczej wzmacniacz chyba przeciętny i nie skusze się na nie go.Dzięki za wpisy,myślałem że to coś w podobnej klasie do Sansui au-x711,ale wychodzi na to że jest sporo gorszy.

Gość discomaniac71

(Konto usunięte)

OK te informacje też czytałem,raczej wzmacniacz chyba przeciętny i nie skusze się na nie go.Dzięki za wpisy,myślałem że to coś w podobnej klasie do Sansui au-x711,ale wychodzi na to że jest sporo gorszy.

Podobną klasę do Sansui będzie miał A 9009 ale niestety ze wskazaniem na np AU 901 czy 911.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.