Skocz do zawartości
IGNORED

Squeezebox - to już jest koniec

rafalson

Rekomendowane odpowiedzi

Parę dni temu sprzedałem Dueta... ma się tego nosa! :)

"Bits are bits, right? Wrong! 

If you can't hear the difference between cables, DACs, etc. - count yourself lucky. Your audio life is much simpler."

co to jest UE ?

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) /smart-radios

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

No i wszystko wraca do poczatku konkurecja sie konczy pozostana strumieniowce marek audio za ceny 4xwyzsze i 2xmniej dopracowane, wszystko wraca do normy:(

a najlepiej by bylo gdyby weszly jeszcze ze 3 podobne marki, posprzataly by wyzysk w audio chociaz w dziale strumieniowcow

zawsze zostaje użycie odtwarzaczy multimedialnych z wyjściami coax.

dune hd duo. 2 kieszenie, pilocik, obsługa android/iphone. do tego DAC i po sprawie, nawet NASa nie trzeba. 800 zł.

zawsze zostaje użycie odtwarzaczy multimedialnych z wyjściami coax.

dune hd duo. 2 kieszenie, pilocik, obsługa android/iphone. do tego DAC i po sprawie, nawet NASa nie trzeba. 800 zł.

Albo po prostu jakiś komputer słabiutki z linuksem z mpd i konwerterem usb->coax/toslink i można tym sterować właściwie ze wszystkiego (ipad/iphone/android/komputer z windowsem, macosx itd).

o! a przy tych sluchawkach UE jest film jak Chris Cornell daje sobie zasilikonowac uszy!

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Gość Wireless

(Konto usunięte)

Cóż można powiedzieć - to posunięcie Logitecha aż wydaje się razić w oczy korporacyjną bezmyślnością.<br />

Szkoda wielka, że tak dopracowany i tani produkt znika z rynku, ustępując miejsca - w zasadzie - nie wiadomo czemu.

Cóż można powiedzieć - to posunięcie Logitecha aż wydaje się razić w oczy korporacyjną bezmyślnością.<br />

Szkoda wielka, że tak dopracowany i tani produkt znika z rynku, ustępując miejsca - w zasadzie - nie wiadomo czemu.

Dlatego trzeba wypiąć się na korporacje. Logitech kończy produkt. Rynek go już przyjął. Są serwery opensource'owe, jest wsparcie

w sprzętowych NAS (Synology itd.) i koniec. Z kolei CA zafundowało nam całą epopeję implementacji gapless w ich odtwarzaczu strumieniowym.

Tak dla uspokojenia - słucham właśnie muzyki ze squeezeboxa ;). Użytkownicy lokalnej biblioteki na kompie czy nasie nie muszą się martwić. Wszystko będzie działało. Użytkownicy radia internetowego i serwisów streamujacych muzykę muszą niestety szukać nowego sprzętu. Logitech jak to koncern dbający tylko o zyski kupił kolejną zabawkę ULTIMATE EARS i nie będzie bawił się w rozwój squeezebox serwera. Nowy squeezebox to tylko radio.

I znow bedziemy skazani na ceny z kosmosu:( cambridge audio 4000, linn od 6000 wzwyz, tragedia to nie dla mnie STOP Z WYZYSKIEM!!!

chociaz z drugiej strony planuje cos bardziej uniwersalnego do strumieni i plikow wiec jak wylacza radio i deezera w squezeboxie to bedzie motywacja do kupna odpowiedniego minipc ktory przy okazji obsluzy wszystkie strumieniowe serwisy i wszystkie pliki

chwilowy brak działalności w audio.

Panowie, spokojnie - ceny zaraz spadną i ja sobie kupię SBT na zapas. odpalę, przetestuję i niech se leży ;)

na spadek cen bym nie liczyl predzej na wzrost z czasem jesli strumieniowce beda sie rozwijac tak wolno jak obecnie, no bo jak nie sbt i nie wydac pare tysiecy na strumieniowiec to co?

Gość Wireless

(Konto usunięte)

Może nie będzie tak źle.

Pod poniższym linkiem można znaleźć nową wersję SB servera (10.0), która oficjalnie nazywa się UE Music Library.

Na razie wersje dla Win i MacOS

http://downloads.slimdevices.com/nightly/index.php?ver=10.0

Instalacja pod Win udaje się, ale ani SBT, ani SqueezePlay nie widzą nowego serwera. Nie widzi go również linnowski Kinsky (mimo, że wersja 7.7.X jest widoczna

jako serwer UPNP).

Może nie będzie tak źle.

Pod poniższym linkiem można znaleźć nową wersję SB servera (10.0), która oficjalnie nazywa się UE Music Library.

Na razie wersje dla Win i MacOS

Ukryta Zawartość

Instalacja pod Win udaje się, ale ani SBT, ani SqueezePlay nie widzą nowego serwera. Nie widzi go również linnowski Kinsky (mimo, że wersja 7.7.X jest widoczna

jako serwer UPNP).

Zgadza sie squezebox bedzie zyl gdyz jest to jedno z tych urzadzen ktore sa po prostu dobre a jesli cis jest naprawde dobre i uzytkownicy z tego korzystaja to znajduja sie i tacy ktorzy robia to co powinni robic producenci, wspieraja i rozwijaja urzadzenie...

Ukryta Zawartość

chwilowy brak działalności w audio.

Poczytajcie wątki na forum slimdevices. Tam jest wszystko wyjaśnione.To oficjalny koniec wsparcia dla wszystkich Squeezeboxow z wyjątkiem squeezebox radio. Serwer UE będzie działał tylko na nim. Touch będzie działał jak dotychczas z lokalną biblioteką muzyki.

(null)

Poczytajcie wątki na forum slimdevices. Tam jest wszystko wyjaśnione.To oficjalny koniec wsparcia dla wszystkich Squeezeboxow z wyjątkiem squeezebox radio. Serwer UE będzie działał tylko na nim. Touch będzie działał jak dotychczas z lokalną biblioteką muzyki.

(null)

a da sie ainstalowac w inny sposob aktualizacje oprogramowania squezeboxa?

ps. tak wlasnie wyglada kupno sprzetu z nestandardowym oprogramowaniem, oczywiscie linny i kazdy inny sprzet obecnie produkowany dla audio ma ta sama wade i moze go spotkac to samo, nie wiem czemu nie rozwijaja sie tak jak powinny strumieniowe odtwarzacze audio, a wiec nie ma wspolnego systemu operacyjnego,

jedyna nadzieja na przyszlosc w androidzie reszta jest obecnie skazana na porazke

• 3 tygodnie później...

Jeśli będzie to nie z taką funkcjonalnością jaką ma SBT. Dziwna polityka - czyżby konkurencja w ramach zemsty za tani, bardzo dobry produkt zrobiła zżutę i postanowiła kupić tę część logitecha odpowiedzialną za SBT właśnie? Dzięki temu w ramach cichej zmowy będą mogli dyktować ceny, które nie znajdują ekonomicznego uzasadńienia. A audiofil zapłaci, szczególnie ten audiofilski . Póki so mam 2 SBT i planuje nabyć sobie jeszcze jedną sztukę bo na linna mnie nie stać i chyba 26-krotnej różnicy w dźwięku raczej nie usłyszę.

Jeśli będzie to nie z taką funkcjonalnością jaką ma SBT.

Rozmawiałem w piątek z infolinią Logitech w innej sprawie i przy okazji uzyskałem pewne informacje odnośnie dalszych losów SBT.

Podobno decyzja Logitecha wynikała z opinii klientów, że SBT jest skomplikowany i trudny w obsłudze. Podobno też hitem okazał się SB radio a nie SBT (to chyba opinia księgowych).

Mimo tego SBT jest i będzie produkowany. Trwają prace nad nową wersją LMS i HW. Będą to wersje w dużym stopniu uproszczone. Po aktualizacji do nowych wersji powrót do wersji wcześniejszej będzie niemożliwy.

Wniosek z tego, że należy uważać na aktualizacje.

To niezłe bzdury na tej infolinii podają. Nie będzie wsparcia w nowym LMS dla Toucha. Touch nie będzie już produkowany. Jest oficjalnie "discontinued". Podobno ma być wsparcie w mysqueezebox.com conajmniej przez najbliższe 2 lata.

(null)

musicie sobie uzmyslowic ze korporacje daza do produkcji masowej a jesli cos nie sprzedaje sie masowo to jest eliminowane, w ich miejsce pojawiaja sie odpowiedniki mniej dopracowane i skierowane do klienta specyficznego za cene kilka razy wyzsza produkowane przez male firmy,

logitech myslal ze strumieniowce podbija swiat i squezebox bedzie sie masowo sprzedawal ale widocznie tak sie nie stalo, za malo chetnych wciaz wiec postanowili zlikwidowac i przerobic linie produkcyjna zeby masowo produkowala, widocznie 1000zl to wciaz za duzo wiec pojda wnizsza jakosc ale tanszy produkt

wiec dla bardziej wymagajacych beda olive linny i inne z niespodzianka w postaci kosmicznej ceny

Chyba kupię sobie trzeciego SBT na zapas. Rozumiem, że w sieci lokalnej (domowej) z LMS postawionym na NASie będzie bezproblemowo nadal strumieniował muzykę z FLACów???? CO z radiem internetowym - będzie działało dalej bez problemów???

PS. Nie wiem na którym rynku Logitech przeprowadzil te badania stwierdzające, że SBT jest trudny w obsłudze. Dla mnie (a nie jestem informatykiem) skonfigurowanie i użytkowanie nie nastręcza żadnych problemów. Wszystko jest intuicyjne i do tego przejrzysty interfejs graficzny. Funkcjonalność niebagatelna w tej cenie. Szkoda, że taką właśnie decyzję podjęli, bo dzięki kontynuacji i rozwiajniu SBT, dobrej jakości muzyka z plików mogłaby zagościć pod dachami wielu domostw a tak będzie to nadal w naszym kraju rynek niszowy. Bogaci kupią sobie Linna, Olivę a pozostałym stary poczciwy PC się jeno ostanie. Ja poki co użytkuję 2 sztuki SBT i jestem bardzo zadowolony. Nie wyobraząm sobie odtwarzania z kompa, czy laptopa. Od kliku dni steruje iPadem i tu dopiero zaczyna się fajna przygoda. Słucham muzy, przeglądam forum audiostereo a jak chcę mieć tekst aktualnie odtwarzanej piosenki po prostu kliam 2 razy i gotowe.

Nie wracam do CD. Może w przyszłości lepszy DAC do SBT i będzie Hi-End (taki mój osobisty ;-)

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.