Skocz do zawartości
IGNORED

Ultrasone HFI 580 czy Audio-technica ATH m50

patmal

Rekomendowane odpowiedzi

Witam stoję przed wyborem słuchawek lecz nie wiem,które będą dla mnie lepsze słuchał ktoś tych słuchawek jeżeli tak mógłby mi zrobić małe porównanie? Słucham trance,ambient trance,techno,house,elektronika,czasami jakiś rock np.Armin Van Buuren czy Tiesto.W muzyce trance bardzo cenie sobie przestrzeń scenę separacje i dobry bas

Ultrasone potrafi wręcz ranić ostrą górą. Raczej kierowałbym się w stronę ATH spośród tych dwóch modeli.

Sprawdź nasze wyprzedaże, zapytaj o rabaty dla forumowiczów. 

https://sklep.rms.pl/wyprzedaz-promocje

Ultrasone potrafi wręcz ranić ostrą górą. Raczej kierowałbym się w stronę ATH spośród tych dwóch modeli.

a czy ATH spełnią moje wymagania w tej muzyce słucham głownie trance zależy mi aby była dużą przestrzeń i scena albo chociaż taka jak w CAL

Śmiem zaryzykować stwierdzenie, iż przestrzenność w 50-tkach będzie znacznie bogatsza.

Witaj,

w Twoich gatunkach muzycznych zdecydowanie Audio-Technica z podanych dwóch modeli. Ultrasone tak jak zauważyli koledzy gra jasno, ostro.

Proponuję jednak posłuchać osobiście poszczególnych modeli i wybrać najbardziej optymalny model, dopasowany do Twoich preferencji.

Pomagamy, doradzamy, wypożyczamy, zapraszamy na indywidualne odsłuchy.

Najlepsze ceny dla forumowiczów magazynu Audiostereo - zapytaj o ofertę! Pełna oferta na stronie www.Q21.pl.

Witaj,

w Twoich gatunkach muzycznych zdecydowanie Audio-Technica z podanych dwóch modeli. Ultrasone tak jak zauważyli koledzy gra jasno, ostro.

Proponuję jednak posłuchać osobiście poszczególnych modeli i wybrać najbardziej optymalny model, dopasowany do Twoich preferencji.

Szczerze mówiąc nie takiej odpowiedzi się spodziewałem od profesjonalistów.W chwili obecnej posiadam słuchawki Creative Aurvana Live i nie mam możliwości odsłuchu.Chciałbym się dowiedzieć czy np. góra jest ostrzejsza i czy HFI mają większą scenę,przestrzeń niż w Creative Aurvana Live czy nie i jakie są różnice miedzy tymi dwoma modelami Ultrasone HFI 580 i Audio-technica ATH m50.Słyszałem,że to w HFI niż w ATH jest właśnie większa przestrzenność i scena dźwiękowa chciał bym dokładne porównanie tych dwóch modeli ponieważ w sieci nigdzie tego nie mogę znaleźć sam założyłem taki wątek czy mogę oczekiwać tu takiej odpowiedzi?Powiem tak w muzyce takiej jakiej słucham najczęściej jest to Trance bardzo sobie cenie przestrzeń,scenę i nie chcę np. przenosić się na 3x droższe słuchawki i być zawiedzionym,myślę,że na pewno ktoś słuchał na tym forum tych 2 modeli i mi pomoże w wyborze słuchawek.

patmal pomijasz bardzo ważny czynnik. Audio, kwestia dźwięku jest rzeczą wyjątkowo subiektywną. Stąd też prosty wniosek, przed zakupem dobra, które odpowiednio dla kogoś jest zakupem drogim, warto jednak przesłuchać kilka produktów. Z doświadczenia wiem, iż przy jednym odsłuchu, dla dwóch różnych osób jedne słuchawki potrafią mieć ostrą mocną górę, wręcz kującą, a druga osoba stwierdza że jest ospała i mało klarowna :)

patmal pomijasz bardzo ważny czynnik. Audio, kwestia dźwięku jest rzeczą wyjątkowo subiektywną. Stąd też prosty wniosek, przed zakupem dobra, które odpowiednio dla kogoś jest zakupem drogim, warto jednak przesłuchać kilka produktów. Z doświadczenia wiem, iż przy jednym odsłuchu, dla dwóch różnych osób jedne słuchawki potrafią mieć ostrą mocną górę, wręcz kującą, a druga osoba stwierdza że jest ospała i mało klarowna :)

Niestety nie mam takiej możliwości ponieważ mieszkam na zadupiu i mam dużo obowiązków i nie mam na to czasu.Myślałem,że jakieś porównanie z czyjejś strony pomoże mi w dokonaniu wyboru.

Niestety nie mam takiej możliwości ponieważ mieszkam na zadupiu i mam dużo obowiązków i nie mam na to czasu.Myślałem,że jakieś porównanie z czyjejś strony pomoże mi w dokonaniu wyboru.

Czyli nikt się nie wysili ?

• 1 rok później...

Witam. Ja też jestem zainteresowany kupnem sluchawek do ceny okolo 550 zł slucham takiej samej muzyki jak kolega co tu zamiescil post, mianowicie jestem zainteresowany sluchawkami Ultrasone HFI 580, ATH m50, Beyerdynamic DT660, Sennheiser HD 380 pro. Zamierzam sluchac na bardzo dobrej karcie dzwiekowej Asus xonar D1 wykorzystywuje to tego wlasciwosci audio WASAPI i ASIO ustawione tak zeby nieznieksztaucac pasma dzwięku i brzmialo Orginalnie, przewaznie do tego uzywam player Aimp 3. Teraz posiadam calkiem przyzwoite sluchawki Sennheiser HD 555 i graja chyba na poziomie tych sennheiserow HD 380 pro mozliwe ze mam wieksza przestrzen a mniej naladowanego dzwieku ale nic niewiem na ten temat jeszcze ale mozliwe ze graja troche zbyt (jasno) te HD 555 pod sama kartą. chce mienic na ktores z tych bo te sennki maja juz prawie 4 lata i warto na cos sie przesiasc mimoto ze dzialaja dobrze.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.