Skocz do zawartości
IGNORED

Naprawa Grundig A9000 wielkopolskie - trzaski w głośnikach, brzmi jak zwarcie ?

pdi90

Rekomendowane odpowiedzi

Tym razem piszę na forum z pytaniem/prośbą o wskazanie dobrego (w domyśle także niedrogiego) specjalisty od wzmacniaczy tranzystorowych. W dniu wczorajszym odebrałem wzmacniacz z naprawy, ( wzmacniacz leżał w naprawie od pół roku - wcześniej został odebrany jako sprawny, pograł dzień i wrócił do naprawy).

Problem wygląda tak, że wzmacniacz został zakupiony za pośrednictwem allegro.pl (dałem się zrobić w konia, zakupiony jako sprawny :-( ). Z głośników leci muzyka, a po chwili z głośników słychać jakby doszło do jakiegoś zwarcia elektrycznego (nie wiem jak to określić, takie charakterystyczne bzzzzyyyyt ;-). Dzieje się tak zarówno w kolumnach A, jak i B.

Ostatnio gdy poprzednio wrócił z naprawy (miał być naprawiony), podłączyłem go i poleciała muzyka po czym zrobiło się znów to zwarcie, z tym że poleciał jakiś dymek (coś się zjarało?).

Czy to może być coś poważnego? Czy ktoś z szanownych użytkowników (najlepiej z wielkopolski), zdecydowałby się zajrzeć do tego ustrojstwa?

Boję się go podłączać pod jakiekolwiek kolumny, żeby nie uszkodzić czegoś więcej.

Jeśli to cokolwiek pomoże, to mogę dodać rozbierane fotki tego wzmacniacza.

Proszę o jakieś wskazówki,

Pozdrawiam,

- Daniel.

Audio pasjonaci - łączmy się w siłę! :)

Spróbuj:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

PUNKS NOT DEAD ' ... analogowo w cyfrowym świecie ... '

Nie jest problem naprawić jak sie ma części a cześci po prostu nie ma ...

Pomijam tu fakt ze 95 % szpeców to zwykłe naciagacze ....

Takie czasy były są i będą jeszcze gorsze .

Goście po prostu albo nie znają i wkładają co znajdą ... albo jedno i drugie co przynosi efekt .

Uczciwych naprawiaczy praktycznie nie ma

Bo taki powinien powiedzień Panie do tego cześci są nie do zdobycia i albo zrobimy prowizorkę albo ....

Trzeba se zdawać z tego sprawę ....

A allegro to kolejny cyrk szrociarzy

Jak poleciał dymek, to jest to coś poważnego. Jak napisano wyżej: trudno dostępne części, a jak się coś trafi np. STK3102IV to bardzo drogie.

Kuzyn murzyna

Dziękuję wszystkim za odpowiedzi.

Znalazłem u siebie na miejscu fachowca. Wiem, że pozory bywają mylące jednak wygląda na kogoś, kto jest dość dobrze obeznany w temacie (wnioskuję po tym, że dość dużo profesjonalnego sprzętu pomiarowego, a na "stanie" zalegały mu zacne klocki, które ktoś mu powierzył - no chyba, że to taka zagrywka PR;)). Pan nazywa się Dziubczyński. Sam tworzy także swoje konstrukcje lampowe - może ktokolwiek z od nas forum kojarzy jego konstrukcje?

Jest jakiś cień szansy na to, że naprawa zostanie przeprowadzona fachowo, i że wzmacniacz nie przeleży znów pół roku w serwisie, no i że finalny koszt naprawy będzie mi się jakkolwiek kalkulował.

Nie mniej dziękuję za wszelkie wskazówki.

Audio pasjonaci - łączmy się w siłę! :)

Jak bedzie uczciwy to powie tak, Panie do tego częsci nie ma można zastosować takie a takie zamienniki .... efekt będzie taki a taki ....

Zakładam ze walnął jakiś półprzewodnik aczkolwiek objawy nie są jednoznacze ....

Gość wygląda dość dość, sprzęt profesionalny to u nas mało kto ma bo go po prostu nie stać .....

No ale co ci pozostaje kosz ? próbować zasze można....

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.