Skocz do zawartości
IGNORED

Słuchawki nauszne na prezent do ok 200zł

lapsio

Rekomendowane odpowiedzi

Witam. Postanowilismy w 4 osoby złożyć się na słuchawki nauszne dla przyjaciela, który męczy się w Esperanzach za 9.90

ecx.images-amazon.com/images/I/41-FlKa6xBL._SL500_AA300_.jpg

ze jak je zobaczylem w kontenerze w Media Markcie to sie zastanawialem czy nie są sprzedawane na wagę, a ma wazniejsze priorytety. Chcemy się zrzucić po ok 50 - 40zl więc docelowo możemy przeznaczyć pewnie z 200zl (no jak warto to 220 ale raczej nie wiecej) Koniecznie nowe (w koncu to prezent). Problem polega trochę na tym, że nie bardzo wiemy jakie brzmienie lubi kolega. On często słucha w szkole, albo w drodze do domu, więc pewnie powinny mieć dobrą izolację od otoczenia i nieco podbity bas (w stosunku do moich dt770 PRO których basu nie czuć w głośnych miejscach, ale to nie są słuchawki do sluchania w tramwaju :D) Miałem kiedyś styczność z Sennheiserami HD598 (oczywiscie wiem ze to nie ta polka cenowa) to one mialy tak troche podbity wyższy bas ze dawało to fajny efekt w glosnych miejscach. Jakby mógł ktos podac kilka propozycji jakis ciekawych w tym przedziale to byśmy cos wybrali. Byłbym wdzięczny za możliwie szybką odpowiedź. No w tym przedziale cenowym to raczej wysokoomowych modeli nie będzie, więc wspomnę raczej dla zasady, że będą do przenośnego odtwarzacza więc raczej mniej niz 60 Ohm. Niebardzo chcielibyśmy się pytać go o coś bo to ma być niespodzianka. Raczej nie należy do osób przejmujących się wyglądem słuchawek, a biorąc pod uwagę te Esperanzy to wygoda tez chyba jest drugorzędna. Gdyby ktos chcial wspomniec o HD205 to odpada - mialem je i to jakas totalna porazka, pomijajac fakt ze nie dalo sie ich nosic bo miazdzyly uszy. Oczywiscie wiemy, ze po przejsciu z takiego... czegoś to kazde beda mialy "swietny" dzwiek, ale jednak chcielibysmy dac mu najlepszy sprzet na jaki mozemy sobie pozwolic.

Witaj,,

zwróć uwagę na słuchawki marki Audio-Technica ATH-TAD300 oraz ATH-SJ55. Bardzo wygodne konstrukcje o dźwięku stosunkowo wyrównanym. Idealnie współpracują z urządzeniami przenośnymi.

Pomagamy, doradzamy, wypożyczamy, zapraszamy na indywidualne odsłuchy.

Najlepsze ceny dla forumowiczów magazynu Audiostereo - zapytaj o ofertę! Pełna oferta na stronie www.Q21.pl.

O_o Jeju te superluxy miazdzą konkurencje, maja bardzo zblizoną odpowiedz na sygnał do moich dt770 PRO a roznica ceny to jakis kosmos. Nie myslalem ze tak liniowy dzwiek jest w ogole mozliwy przy takiej cenie, dzięki wielkie, nie mam w ogole czego dalej szukac, na pewno mu się spodobają. Szkoda tylko, że są półotwarte

O_o Jeju te superluxy miazdzą konkurencje, maja bardzo zblizoną odpowiedz na sygnał do moich dt770 PRO a roznica ceny to jakis kosmos. Nie myslalem ze tak liniowy dzwiek jest w ogole mozliwy przy takiej cenie, dzięki wielkie, nie mam w ogole czego dalej szukac, na pewno mu się spodobają. Szkoda tylko, że są półotwarte

graja na poziomie dt990 pro rowniez, np sennheiser hd595 i hd598 sa o klase nizej - na podstawie wlasnych odsluchow, sama marka jest tajwanska i bardzo znana i szanowana w pld-wsch azji

Grunt to w superluxach zmienić kabel na lepszy :) No i przydałoby się skołować welurowe nauszniki (osobiście nie lubię "skórzanych").

superluxy 668 dla kolegi kupione :) Ale mam teraz pytanie, bo tak mnie zaciekawily, ze sam się zacząłem zastanawiac :D Tylko które Superluxy będą brzmiały podobniej do dt770 PRO, te 668B, czy 660, bo niby 660 wyglądają identycznie, ale dźwięk to nie wygląd, a potrzebuje czegoś taniego do warunków, do których dt770 jest mi żal ze soba nosić (szkola, szpital itd). Niestety o ile wykres odpowiedzi na sygnal 668B jest znalezc bardzo latwo o tyle dla 660 nie znalazlem wiec nie mam jak porównać.

Do Superluxów 668 i 669 pasują te od AKG 240.

Do 661 pasują te od Sony, ale których soniaków to nie pamiętam. Chyba od następcy XB-600...

Tylko które Superluxy będą brzmiały podobniej do dt770 PRO

według samego producenta HD662

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

• 2 tygodnie później...

Napisaliście, że 669 to zabudowane 668B tylko zabudowane, a ja widzę że nie bardzo:

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Pasują od akd 240 bo to chińska podróbka akg, ponoć superluxy hd330 ciekawsze to klon bayerów hd880, z dostępnych masowo całkiem fajnie i nie drogo grają denon ah-d510.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.