Skocz do zawartości
IGNORED

CD do NAD C326 BEE + MA BX6

kominiarz

Rekomendowane odpowiedzi

Witam Serdecznie Forumowiczów

Zastanawiam sie nad kupnem Odtwarzacza CD do w/w Zestawu ,moje opcje to NAD 545 BEE lub ARCAM CD 17 . Muza to głownie rock , nawet nie kiedy metal, hard rock , oczywiście elektronika w wykonaniu Jarrea i Oldfielda też , Pat Matheny owszem . Dlaczego w temacie są te dwa CD ? chyba po cześci na opinie na tym portalu i innych . Mając ok 2000 zł jeszcze była na allegro używka Naim . Tez mnie to rajcuje . Prosze o opinie w zakresie obsługi , jakości dżwieku i ewentualnego serwisu .

Dziękuje za wszelkie podpowiedzi

Pozdrawiam

https://www.audiostereo.pl/topic/96512-cd-do-nad-c326-bee-ma-bx6/

Witaj,

biorąc pod uwagę Twoją konfigurację systemu oraz gatunki muzyczne, zdecydowanie polecam najnowszy odtwarzacz NAD C546BEE. Brzmieniowo idealnie wpasuje się w brzmienie systemu, cena pozwala na zakup fabrycznie nowego egzemplarza z gwarancją.

Alternatywą może być bardzo dobry odtwarzacz QUAD ELITE CD-S który teraz (także fabrycznie nowy i fabrycznie zapakowany) kosztuje niecałe 2000 zł, jest to urządzenie konkurujące z odtwarzaczem NAD C565BEE.

Jeśli jest taka możliwość, serdecznie zapraszam na odsłuchy i porównania.

Pomagamy, doradzamy, wypożyczamy, zapraszamy na indywidualne odsłuchy.

Najlepsze ceny dla forumowiczów magazynu Audiostereo - zapytaj o ofertę! Pełna oferta na stronie www.Q21.pl.

kominiarz ja z kolei w 100% polecam odtwarzacz Arcam FMJ CD17. Sam jestem szczęśliwym posiadaczem i produkt ten jest wyjątkowo uniwersalny. Sam dokonuję odsłuchów wszelkiego rodzaju gatunków muzycznych i we wszystkich spisuje się rewelacyjnie.

Obsługa banalna, wyjątkowo cichy, nie zacinał się nawet po 8-godzinnych odsłuchach. Wszystko działa płynnie. Serwis? Arcam to Audiocenter, czyli jesteś w dobrych rękach.

Sprawdź nasze wyprzedaże, zapytaj o rabaty dla forumowiczów. 

https://sklep.rms.pl/wyprzedaz-promocje

Q21

a jak z mechaniką ? słyszałem że te odtwarzacze NAD-a nie są najszybsze i potrafią trochę zniechęcać przy rwanym odsłuchu , czyli po utworze z płyty i zmiana itp ? Podobno głośno chodzą ? Ktos nawet je porównał do kiepskiej szuflady z komputera ? O brzmieniu wiem bo to jest ładnie grający CD -zresztą kupując powyższy zestaw CD NAD-a było nośnikiem - nie stety mało go obsługiwałem -ale faktycznie jakby mułowaty trochę był ? Moze się mylę ?

RMS

Arcama na pewno odsłucham - słyszałem bardzo pozytywne opinie nawet w tym zestawie który posiadam , jak z mechaniką ? Głośność wysuwania szuflady , jarzenie ---po ilu sekundach włącza mi się utwór ?

makaron133

Marantz chyba odpada trochę za design --wiem że w muzie nie to jest najważniejsze , ale jednak chciałbym aby klocki trochę do siebie pasowały wizualnie .

Wszystkim dziekuję już z góry za wszystkie odpowiedzi

Acha i jeszcze przy okazji doboru CD proszę doradzić mi kabel RCA do zaproponowanego zestawu - i proszę o rozsądek aby cena mnie nie zabiła :)

Pozdrawiam

kominiarz, tak w skrócie. Głośność szuflady, żadna. Utwory przełączają się momentalnie, również bardzo szybko się włączają.

Sprawdź nasze wyprzedaże, zapytaj o rabaty dla forumowiczów. 

https://sklep.rms.pl/wyprzedaz-promocje

Nad może jest trochę mniej "kulturalny" jeśli chodzi o pracę szuflady od Arcama, jednak wydaje mi się że to nie jest problem. Obydwa odtwarzacze są naprawdę dobre i powinny sprawdzić się w Twojej konfiguracji.

Co do kabla w Twoim systemie zwróciłbym uwagę na Van den Hul The Name lub jeśli budżet pozwoli to The Bay C5 Hybrid.

Kabel jednak można łatwo wypożyczyć, przetestować i wybrać model, który najlepiej zgra się w Twoim systemie.

Pomagamy, doradzamy, wypożyczamy, zapraszamy na indywidualne odsłuchy.

Najlepsze ceny dla forumowiczów magazynu Audiostereo - zapytaj o ofertę! Pełna oferta na stronie www.Q21.pl.

Dziękuję bardzo za wszystkie wypowiedzi , w szczególności Q21 i RMS .

Kiedy będzie juz bliżej zakupu odsłucham na pewno obydwa odtwarzacze .

Jeszcze raz dziękuje , temat uważam za wyczerpany

Pozdrawiam

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.