Skocz do zawartości
IGNORED

Roth oli 40,AE neo 3 v2, mordaunt short 916i co wybrać?

krukgczapa

Rekomendowane odpowiedzi

Witam mam okazje kupić jedna z par a dokładnie:

Roth oli 40-179f

AE neo 3v2-300f

MS 916i-150f

i tu jest problem bo jedyne kolumny które moge odsłuchać w nottingham to MS 916i reszta jest tylko na magazynach i nie sciągają ich na testy specjalnie chyba że chce sie je już kupić;-( Obdzwoniłem wszystkie sklepy w pobliżu i nic z tego;-(

Dlatego prosze was o pomoc które z kolumn najlepiej sprawdzą sie z Ca 640a pomieszczenie to 16m2 za kilka miesięcy ponad 20m2 dlatego moge spokojnie wybierać podłogówki;-) Po zakupie jednych z kolumn mam okazje odkupić Audiolaba 8000A tak więc prosze brać to pod uwage;-)

Interesujące wydają sie najbardziej Ae ale czy jest sens dokładać ponad 100f?

Muzyka różna pop,dance,trance,muzyka w rodzaju Dżem,Dire stairs,zależy od nastroju;-)

Z góry Dzieki za Wszystkie info aha przesiadam sie z Mission m34i zależy mi na zyskaniu poprawy w brzmieniu;-)

Interesujące wydają sie najbardziej Ae ale czy jest sens dokładać ponad 100f?

dlaczego tak sądzisz, słuchałeś ich i wiesz już że są lepsze bo droższe ? :)

to są mniejsze kolumny (2x 13cm) w porównaniu do Roth 40 i MS 916, bardziej odpowiednik Oli 30 i MS 914

dlaczego tak sądzisz, słuchałeś ich i wiesz już że są lepsze bo droższe ? :)

to są mniejsze kolumny (2x 13cm) w porównaniu do Roth 40 i MS 916, bardziej odpowiednik Oli 30 i MS 914

W sumie racja ale w testach nie wypadły najgorzej nawet 13cm;-)

Niedawno wybieralem kolumny dla siebie i specjalnie dwukrotnie dokonalem odsluchu w salonach audio Roth oli 40 i dla mnie zagraly bardzo mocno ponizej oczekiwan, ktore wywolaly powszechne opinie o nich na tym forum, dla mnie kiepsko. Sama jakos wykonania tez nie za dobra. Reszty nie sluchalem.

Nie wiem czemu te Rothy są tak polecane. Słuchałem porównując je do Heco Metas 501 i Quantumów 605 i żadna rewelacja.

No właśnie a na testach,opiniach, są rewelacyjne także już sam niewiem.....

Tak samo dużo ludzi twierdzi że są lepsze od misków;-)

Nie wiem czemu te Rothy są tak polecane. Słuchałem porównując je do Heco Metas 501 i Quantumów 605 i żadna rewelacja.

nie wiesz czemu ? bo tak jak wszędzie są różne gusta

ja słuchałem Metas 500 i 605 i uważam np odwrotnie (choć Heco też mi się podobały)

jedno jest pewne, kolumny tak brzmiące jak Roth można docenić po dłuższym graniu, bo w zasadzie niczym (poza basem) nie imponują na początku, nie są super wyraziste i ostre, grają spokojnie, miękko, bardziej przestrzennie a mniej bezpośrednio

jak ktoś lubi jaśniejsze, albo bardziej bezpośrednie i konturowe brzmienie, to mu się takie "ciepłe misie" niekoniecznie spodobają, a już na pewno nie po krótkim odsłuchu

nie wiesz czemu ? bo tak jak wszędzie są różne gusta

ja słuchałem Metas 500 i 605 i uważam np odwrotnie (choć Heco też mi się podobały)

jedno jest pewne, kolumny tak brzmiące jak Roth można docenić po dłuższym graniu, bo w zasadzie niczym (poza basem) nie imponują na początku, nie są super wyraziste i ostre, grają spokojnie, miękko, bardziej przestrzennie a mniej bezpośrednio

jak ktoś lubi jaśniejsze, albo bardziej bezpośrednie i konturowe brzmienie, to mu się takie "ciepłe misie" niekoniecznie spodobają, a już na pewno nie po krótkim odsłuchu

Ciężki orzech Panowie chyba zainwestuje w rothy a reszte pięniązków odłoże i zaczne zbierać na coś o klase wyżej;-) np.Acoustic Energy Radiance 2 coś z tej półki;-)

• 2 lata później...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.