Skocz do zawartości
IGNORED

Słuchawki nauszne za ok.600zł

patrol

Rekomendowane odpowiedzi

Za jakiś czas będę przymierzał się do zakupu lepszych słuchawek chce wymienić swoje stare zrekablowane Cal na coś lepszego myślałem nad słuchawkami studyjnymi za ok 600zł które służyły by do muzyki typu trance,ambient trance,house,elektronika.techno przykładowo armin van buuren , tiesto .itp czasami rock moje typy słuchawek to:

-audio technica ath m50

-sennheiser hd 380 pro

-AKG k242 hd

-AKG k272hd (mogą być też używane w tej cenie jeżeli było by coś dużo lepszego)

Jakiego brzmienia oczekuje na pewno dużo lepszego niż w cal bogatej sceny ma być przestrzeń separacja bardzo dobry bas ale nie musi go być przesadnie

O źródło na razie nie pytajcie bo nic nie mam oprócz czegoś takiego

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Do Cal się nadały bo 32 Ohm ale nic więcej to chyba nie napędzi więc będzie potrzebny jakiś przedwzmacniacz.

Zależy mi żeby słuchawki były zamknięte lub pół otwarte dlatego,że w moim mieszkaniu nie ma czegoś takiego jak cisza.

Które słuchawki najbardziej się nadadzą do tego typu muzy?I

Ukryta Zawartość

https://www.audiostereo.pl/topic/96474-s%C5%82uchawki-nauszne-za-ok600z%C5%82/

Witaj,

biorąc pod uwagę odsłuchiwane gatunki muzyczne, zdecydowanie polecałbym Ci słuchawki Audio Technica ATH-M50.

Serdecznie zapraszam na odsłuchy.

Pomagamy, doradzamy, wypożyczamy, zapraszamy na indywidualne odsłuchy.

Najlepsze ceny dla forumowiczów magazynu Audiostereo - zapytaj o ofertę! Pełna oferta na stronie www.Q21.pl.

Witaj,

biorąc pod uwagę odsłuchiwane gatunki muzyczne, zdecydowanie polecałbym Ci słuchawki Audio Technica ATH-M50.

Serdecznie zapraszam na odsłuchy.

A możesz coś o nich więcej napisać jak u nich ze sceną jak one się mają do 380pro i czy napędził bym je np tym co podałem w temacie czy bym musiał kupić jakiś przedwzmacniacz bo czytałem,że dobry player je napędzi czy do takiego ipoda nano 2g jakiego posiadam wystarczył by taki fiio e5 aha i czy to jest dobry wybór w tej cenie bo wiem,że za 600zł jest naprawdę bardzo dużo dobrego sprzętu

Jakiego brzmienia oczekuje na pewno dużo lepszego niż w cal bogatej sceny ma być przestrzeń separacja bardzo dobry bas ale nie musi go być przesadnie

Mam coś co mieści się w założonym przez Ciebie budżecie i ma podobny profil brzmieniowy do poszukiwanego przez Ciebie. Mowa o moich słuchawkach DENON DN-HP700, które mam właśnie na sprzedaż (na gwarancji). Mój opis ich brzmienia kształtuje się następująco: "Brzmienie swobodne i przestrzenne z bardzo efektownymi wysokimi tonami oraz naturalnym wokalem (bez przesunięć w górę czy dół pasma). Niskie tony są wyraźne i zdecydowane tam gdzie trzeba, daleko im do deformowania brzmienia basem jak w przypadku słuchawek Beats Audio".

Wystawiłem je jakiś czas temu na allegro:

Ukryta Zawartość

Zerknij na nie bo myślę, że mogą Cię zadowolić. Dorzucam do nich w gratisie wzmacniacz słuchawkowy FiiO E6 (również na gwarancji), który w przypadku mojego iPhone'a 3GS znacznie poprawił ich dynamikę i możliwości głośnego grania ze źródła przenośnego jakim jest dla mnie telefon.

Sprzedaję bo zbieram fundusze na kolejną zabawkę :)

Pozdro!

Ukryta Zawartość

Na innym forum przerabialem temat sluchawek. Osobiscie zrobilem tak że poszedlem do firmy "E..agd" (zeby nie reklamowac) dogadalem sie z kierownikiem sklepu i zaplacilem za 6 par sluchawek w przedziale od 300 do 700zł z mozliwoscia zwrotu iiiii byłem załamany jakością dzwięku wszytkich (byl tam tez model hd380pro). Towar zwróciłem :) - powiem ze moje stare sluchawki z roku okolo 97r za około 199$ biły cały obecnie dostepny sprzet do 700zł który miałem niemiłą okazję testować.

PS: zakupiłem małe słuchawki douszne gdyż niewielka roznica w dzwieku a masa kasy w kieszeni (okolo 300zł). Wiec sluchac sluchac i jeszcze raz sluchac! I podejmować trafną decyzje :) powodzenia!

a potem kupiłeś dobre źródło, wzmacniacz i nagle odkryłeś różnicę, gdyż problem tkwił w podłączaniu słuchawek do telefonu komórkowego Samsunga

Ty się nie śmiej z telefonów Samsunga bo po wgraniu innego softu do androida (z voodoo sound) uzyskujemy wzmacniacz słuchawkowy i dźwięk na poziomie Nuforce uDAC v2 i to wszystko testowane właśnie na Sennheiserach HD380 i Samsung Galaxy S.

Pozdro ;)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.