Skocz do zawartości
IGNORED

Monitor Audio BX 2 do Harman Kardon 980 czy inne monitory ? może podłogowe ?

lolinio

Rekomendowane odpowiedzi

Witam serdecznie.

Poradźcie proszę.

Czy te kolumny podstawkowe zagrałyby dobrze z tym wzmacniaczem HK 980 ?

Jak nie one to które w ich przedziale cenowym ?

Jak z basem w tych monitorkach ?

Czy nie lepiej do muzyki wziąć podłogowe np Monitor Audio BX 6 ?

Muzyka elektroniczna, troche rapu, popu, rocka, ogólnie szukam bardziej uniwersalnych kolumn.

Pokój 16m2.

Będę ogromnie wdzięczny za pomoc.

Witaj owszem dobrze zagrają ale zależy jakie masz preferencje, bo jeśli lubisz duży i fajny bas to polecam suba najlepiej z obudowa zamknięta.

Tak, lubię duży bas, teraz właśnie nie wiem czy taki sub który posiadam jamo sub 210 się sprawdzi w tym stereo ?

W ogóle w stereo dopuszcza się subwoofera ? ;D

Jak takiego aktywnego pod stereo podpiąć ? czytałem, że ludzie podpinają po dwa suby.

Czy taki jamo sub który mam w ogóle się do tego nadaje ? nie jest to żaden velodyne ale zawsze kiedys moge zainwestować.

Proszę jeszcze napisać czy jest ogromna różnica między podstawkowymi a podłogowymi w odsłuchu ? bas też jest duzo większy w podłogowychb? podejrzewam, że tak ale chciałbym to usłyszec od Was ?

Powiem tylko że nie wiem jak zagra twój sub ja gram na rel t5 i jest super choć niedawno nabyłem monitory dynaudio contour 1.3se i pomijając że dźwięk to jest bajka to mają taki bas że niejedną podłogowa wysiada ale trzeba mieć bardzo wydajny wzmacniacz inaczej nic nie zagra

Jak nie one to które w ich przedziale cenowym ?

....

Czy nie lepiej do muzyki wziąć podłogowe np Monitor Audio BX 6 ?

BX6 nie są w przedziale cenowym BX2.

Jak się ma BX do MR w monitor audio? Róznice? MR z założenia są chyba nowszą produkcją?

Przepraszam że się wpycham z pytaniami w nie swoim temacie, ale stoje przez tym samym wyborem -kolumny do HK980.

Z HK 980 świetnie zgrywają się Paradigm Monitor. Do rocka są wręcz idealne. Elektronika już średnio.

DAPHILE, Arcam irDac, Musical Fidelity A3, Paradigm studio 40.4 + REL T5,ibasso DX120,DX100, Iriver H140 eph100 HD650. 

Jak się ma BX do MR w monitor audio? Róznice? MR z założenia są chyba nowszą produkcją?

MR to jest półka niżej niż BX.

Witaj,

napewo odradzam subwoofer Jamo Sub 210 do muzyki. Jeśli lubisz dobry bas, bardziej skłaniałbym się do zaproponowania Tobie kolumn Paradigm, które bardzo dobrze współpracują z HK. Idealny do Twojego pomieszczenia byłby model Paradigm Monitor 7 v.7, chociaż podstawkówka Paradigm Mini Monitor v.7 także powinna Cię usatysfakcjonować.

Serdecznie zapraszam na odsłuchy, które pozwolą Ci na wybór najbardziej optymalnego rozwiązania

Pomagamy, doradzamy, wypożyczamy, zapraszamy na indywidualne odsłuchy.

Najlepsze ceny dla forumowiczów magazynu Audiostereo - zapytaj o ofertę! Pełna oferta na stronie www.Q21.pl.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Szybkie dynamiczne, jasne, z obecnym basem. Gdybym miał brac monitorki na pewno byłby to ten wybór.

No i na dodatek estetycznie ładne :)

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.