Skocz do zawartości
IGNORED

Wysyp tanich telefonów na Allegro

twardan

Rekomendowane odpowiedzi

Potrzebuję nowego telefonu komórkowego, ponieważ życie mojego już się kończy (wypala się ekran).Przeglądając strony Alledrogo zastanawiałam się nad tym co tak tanio:)Wiadomo,że handel podróbkami jest zabroniony, a tu znalazłam za śmieszne pieniądze coś co udaje Nokie N8 czy 9.O co w tym wszystkim chodzi?Miał ktoś już styczność z tymi zabawkami?http://allegro.pl/listing.php/showcat?a_text_f[4389][0]=&a_text_f[4389][1]=&change_view=Poka%C5%BC%C2%A0%3E&distance=1&id=165&listing_interval=7&listing_sel=2&offer_type=1&p=1&postcode_enabled=0&price_to=200&state=0

https://www.audiostereo.pl/topic/96427-wysyp-tanich-telefon%C3%B3w-na-allegro/

Potrzebuję nowego telefonu komórkowego, ponieważ życie mojego już się kończy (wypala się ekran).Przeglądając strony Alledrogo zastanawiałam się nad tym co tak tanio:)Wiadomo,że handel podróbkami jest zabroniony, a tu znalazłam za śmieszne pieniądze coś co udaje Nokie N8 czy 9.O co w tym wszystkim chodzi?Miał ktoś już styczność z tymi zabawkami?http://allegro.pl/listing.php/showcat?a_text_f[4389][0]=&a_text_f[4389][1]=&change_view=Poka%C5%BC%C2%A0%3E&distance=1&id=165&listing_interval=7&listing_sel=2&offer_type=1&p=1&postcode_enabled=0&price_to=200&state=0

Podróbki. W dodatku cwaniactwo z allegro zawyża drastycznie koszty wysyłki (wysyłka priorytetowa np. 100zł), nie umożliwiając innej formy odbioru. (bez odbioru osobistego etc). Koszt samego zakupu jest niski, celem zmniejszenia prowizji dla serwisu A (który notabene, jest serwisem dość zaborczym, a rzekłbym wręcz złodziejskim - wynika to z monopolu który posiada). Jeśli kolega poszukuje telefonu bez zbędnych bajerów to polecam samsunga solid. Bateria trzyma ponad trzy tygodnie (jest to mój dodatkowy telefon, z którego dzwonię od czasu do czasu). Przy intensywniejszej eksploatacji bateria wytrzymuje około dwóch tygodni...

Audio pasjonaci - łączmy się w siłę! :)

To są niby wysyłki wprost z Chin do odbiorcy. Wiec nie żaden priorytet tylko poczta lotnicza.

Poza tym w Chinach nie kupi się telefonu sygnowanego marką zachodnią w cenie chińskiego ersatzu nawet o tym samym wyglądzie. Słabo sobie wyobrażam żeby ktoś chciał sprzedawać tam np. Motorole Razor V3 nową i z gwarancja za 34 złote, chyba że yuan kolejny raz aż tak osłabł do złotego???

.

Sprzedający siedzi w Zabrzu i nawet na oczy nie widzi tych telefonów co wynika jasno z opisu. Duża ilość takich ofert jest co najmniej zastanawiająca.

Dziwne,że Allegro nic nie robi w tej sprawie skoro handel podróbkami jest zabroniony.W trakcie wystawiania przedmiotu ukazuje się takie ostrzeżenie, ale chyba tylko dla jaj.

Przeciez to nie sa zadne podrobki. Maja inne nazwy lub jej brak i wystarczy. A ze sa podobne do jakis tam Nokii to trudno. Malo jest takich rzeczy na swiecie? Kopiuja BMW i Mercedesy i nikt z tego nic sobie nie robi to czemu nie telefon.

?👈

Porównaj parametry, to że telefon nazywa się N9 i wygląda podobnie do Nokii nie oznacza, że to kopia-podróbka. Nawet ekran nie ma 4 tylko 3,6cala, że o aparacie 2MPX nie wspomnę.

Człowiek może być dobry, uczciwy ale i tak ilość ludzi na jego pogrzebie zależy od pogody...

Przyznam iż nie rozumiem tęgo owczego pędu za nowinkami tel. o coraz większych gabarytach.

Pamiętam pierwszą komórkę - nie dało się tego nosić - cegła.

Był okres miniaturowych tel. Maleństwo wielkości 2 paczek zapałek. A tu znowu owczy pęd za cegłą....

Ludzie to dziwna gatunek ;P

Ogr

Bo minęły czasy gdzie telefon imponował jaki to on mały i cienki teraz ma być funkcjonalny. Era telefonu tylko do dzwonienia kojarzona jest tylko z telefonami dla emerytów marki myPhone i naprawdę low low endowych nokii które można kupić nowe z legalnego źródła z gw poniżej 100zl

There is no dark side in the moon, really. As a matter of fact it's all dark

Funkcjonalny ?

Hmmm np. bez wymiennej baterii, bez gniazda na karty pamięci.... Widziałem takie...

Funkcjonalny....

Mam takiego 4 calowego "potforka" (ale bez w/w wad) , bo oczekuje się ode mnie żebym miał. Podobnie jak garnitur to moje ubranie robocze.

A prywatnie mam maluszka jak to kolega nazwał "dla emeryta poniżej 100 zł"

Czemu ? Bo mogę z nim biegać po lecie - nic nie waży, nie zajmuje miejsca. Bo mogę go wziąć na rower, nad jezioro. W razie czego mogę zadzwonić, odebrać, wezwać pomoc. Ba nawet rzucić nim w niedźwiedzia, lub..... leśniczego ;P

No i ja jestem jeszcze z tego pokolenia które na osobnika np. w lesie ze słuchawkami patrzy jak na ciężko upośledzonego idiotę. Przyjechać do lasu i się od niego izolować ? Chore....

Ale arnipl masz rację w jednym: telefon ma imponować, taki supstytut małego ptaszka, no i tym łatwo wytłumaczyć pęd do coraz większych ekranów.

Im ptaszek mniejszy tym ekran większy......

Bidne Homo Sapiens ;P (ale im gatunkowo podokuczałem)

P.S. Ja sobie kpię, także proszę się nie napinać - kurde niby oczywista, oczywistość, ale wolałem dopisać ;P

Shrek777 - popyt tworzy podaz, klient potrzebuje telefonu do wszystkiego to sie propdukuje minikomputery, zreszta ja uzywam takiego minikomputera z androidem i nie wroce juz d zwyklego bo mam i telefon i internet i wszystko z czego korzystam a nawet audiostereo sobie przegladam w wolnym czasie

No i ja jestem jeszcze z tego pokolenia które na osobnika np. w lesie ze słuchawkami patrzy jak na ciężko upośledzonego idiotę. Przyjechać do lasu i się od niego izolować ? Chore....

Przepraszam za OT. jednak z przykrością muszę się zgodzić, że jest to kwestia pokolenia. W pokoleniu, które obecnie jest w wieku 16-24 jest naprawdę niewiele osób, o których można powiedzieć że mają równo pod kopułką. Ilość neuronów w mózgu wystarcza wyłącznie dla podtrzymywania funkcji życiowych ;). Tym samym mamy naprawdę ciężki orzech do zgryzienia, jako że stopień zidiocenia wśród młodych ludzi od około 2000 roku wzrasta lawinowo, tym samym coraz ciężej jest spotkać kogoś zdrowo myślącego w podobnym przedziale wiekowym. Nawiasem mówiąc i tak należy się cieszyć, jeśli ów delikwent ma założone słuchawki, nie zmuszając otoczenia do słuchania szmiry z jego/jej telefonu. Samemu zakupiłem kilka par słuchawek po kilka złotych i wręczam je pro publico bono takim delikwentom (Polecam innym użytkownikom AS). Mam cichą nadzieję, że upokorzenie które wówczas spotykają sprawi, że skończą z tym nieeleganckim nawykiem puszczania muzyki przez głośnik telefonu.

Wracając do meritum, w nawiązaniu do spadającego ilorazu, młodym odszczepieńcom z tego pokolenia pozostaje::

a) dostosowanie własnego kunsztu intelektualnego do średniej stosownie do przedziału wiekowego,

b) znaczne zawężenie kręgu znajomych, przyjaciół, lub poszerzenie kręgu znajomości (Worldwide)

c) samotność, wybranie losu outsidera ;)

Audio pasjonaci - łączmy się w siłę! :)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.