Skocz do zawartości
IGNORED

Jakie kolumny Harman Kardon hk 990

Adam Błaszkowski

Rekomendowane odpowiedzi

Wiatam wszystkich audiofili...Jest to mój pierwszy post na tym forum :P Interesuja mnie kolumny podłogowe pod Harmana Kardona HK 990.Mogą być urzywana jak i nowe.Muzyka jaką słucham jest rózna rock techno house disco rap a nawet czasami jak przyjdzie dzien i pora lubie sobie posłuchać jazzu... :)Po krótkich poszukiwaniach jestem skłonny kupić Infinity Kappa 8.1 lub 80.Salon w jakim miało by to grac ma powierzchnie 39m2 jest to na poddaszu.Cena jaką jestem w stanie przeznaczyc to ok 4000zł...Z góry dziękuje za wszelkie propozycje i rady od bardziej doświadczonych forumowiczow :)

https://www.audiostereo.pl/topic/96417-jakie-kolumny-harman-kardon-hk-990/

Witaj,

z mojej strony mogę Ci zaproponować kolumny nowe.

Zwróć koniecznie uwagę na Paradigm Monitor 11 v.7 oraz Monitor Audio Rx6. Bardzo dobrze w Twojej konfiguracji sprawdziłyby się także najnowsze Dali Ikon 6 MK2, są jednak powyżej założonego przez Ciebie budżetu.

Jeśli natomiast lubisz brzmienie koncertowe, przestrzenne, efektowne z cofniętym środkiem pasma, proponuję posłuchać JBL Studio 580.

Zapraszam serdecznie na odsłuchy, które pozwolą Ci na wybór optymalnie dobranej dla Ciebie konfiguracji.

Pomagamy, doradzamy, wypożyczamy, zapraszamy na indywidualne odsłuchy.

Najlepsze ceny dla forumowiczów magazynu Audiostereo - zapytaj o ofertę! Pełna oferta na stronie www.Q21.pl.

No własnie zastanawiam się nad Paradigm Monitor 11 v.7 zapomioałem o tym napisać (skleroza :/ ).Klipsch RF 82 poczytam najpierw trochę w necie o nich co piszą.Nie wiem ciężki temat bedzie wybrać odpowiednie kolumienki...Narazie nie odsłuchiwałem ż adnych kolumn ponieważpomysł na zakup nowych kolumn powstał dziś :)

Gość Gość

(Konto usunięte)

Miałem HK 990 podłączony pod Infinity Kappa 8.2i. W budżecie który zamierzasz przeznaczyć na paki raczej nic lepszego nie znajdziesz. HK 990 gra z nimi przyzwoicie. Ale z czasem poszukasz lepszego pieca żeby wykorzystać pełnię ich możliwości.

Jeśli myślisz o Infinity Kappa 8.x to uważam, że powinieneś ich posłuchać, by potem nie żałować lub nie zastanawiać się, czy nie lepiej było je kupić zamiast jakichś nowych (albo odwrotnie). Zależy skąd jesteś, ale mógłbyś spytać w Klubie Infinity czy któryś z kolegów by Cię nie zaprosił na odsłuch - będziesz wtedy znacznie mądrzejszy gdy pójdziesz słuchać nowych sprzętów do salonu. W salonie, gdy wszystko jest ładne, nowe i pachnie łatwo o impulsywne decyzje, szczególnie dla osoby, która nie ma dużego osłuchania.

A o infinity sobie poczytaj - wiele osób powtarza, że taki dźwięk dzisiaj kosztuje sporo. Za 4000 PLN to może i nawet udałoby się wyrwać R-90.

Powrót po dłuższej przerwie...

Pod Harmana 990-tkę osobiście dobierałbym z nowych Studio 580 od JBL'a - z tym że istnieje problem dość znaczący, czyli przekroczenie budżetu. Tak na prawdę (biorąc pod uwagę nowe kolumny) z tego segmentu cenowego masz ogrom wyboru. Rewelacyjnie z 990-tką spisują się KEF Q500, jak i Cabasse Jersey MT30 (nie wiedząc czemu marka trochę zapomniana). Z używek? Do koloru do wyboru.

Sprawdź nasze wyprzedaże, zapytaj o rabaty dla forumowiczów. 

https://sklep.rms.pl/wyprzedaz-promocje

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.