Skocz do zawartości
IGNORED

Paradigm 9v7 czy 7v7 czy tez inne

Polex9

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

Jestem nowy na forum i mam dylemat które kolumny wybrać . Pokój 5 x 4 m . Jaki wzmacniacz do tego . A może całkiem inne propozycje. Na sprzet moge wydać ok 5000 zl. Interesują mnie tylko podłogówki.

https://www.audiostereo.pl/topic/96288-paradigm-9v7-czy-7v7-czy-tez-inne/

20 metrow to mozna wstawic 9v7.Siódemki sa skromne,tym bardziej jesli chcesz kupic do nich nowy wzmak,ktory nie wyciagnie z nich wszystkiego.

Nie napisales jaki charakter brzmienia chcialbys osiagnac,ale tak czy inaczej zeby to mialo rece i nogi to z 5k zostaje niecale 2k na uzywany wzmak.A zródło?Tu polecam starego Marantza np cd 52-przynajmniej na jakis czas by mozna bylo sluchac bez przekrzywiania glowy.

Wzmacniacz w zaleznosci od upodoban-Roksan,Xindak,Baltlab i wiele innych

Podaj proszę, jakiegatunki muzyczne zazwyczaj słuchasz, jake prefereujesz brzmienie. Czy wybór Paradigm jest ostateczny, czy to tylko Twoja propozycja ?

Pomagamy, doradzamy, wypożyczamy, zapraszamy na indywidualne odsłuchy.

Najlepsze ceny dla forumowiczów magazynu Audiostereo - zapytaj o ofertę! Pełna oferta na stronie www.Q21.pl.

Witam

Jestem nowy na forum i mam dylemat które kolumny wybrać . Pokój 5 x 4 m . Jaki wzmacniacz do tego . A może całkiem inne propozycje. Na sprzet moge wydać ok 5000 zl. Interesują mnie tylko podłogówki.

na czym grasz obecnie?

Słucham dosłownie każdego gatunku od pink floyd po cięzki rock . Obecnie mam słabiutki sprzecik ale ucho bardzo wyczulone (kolumny pionear cs7030 + techics jakis tam bardzo stary jeszcze metalowy - generalnie słyszę kichę starszną - obecnie mam mały przypływ gotówki .).O paradigmach czytałem bardzo fajne opinie w gre wchodza jeszcze Kef c7

Kefy to całkiem inna szkoła dzwieku.Co do czytania opinii to niestety wiekszosc jest wyssana z palca wiec najlepiej pojsc do salonu i posluchac samemu.

9v7 bardzo uniwersalne paczki.W tej cenie bdb zwazywszy na osiagi.Za podobne pieniadze mozna kupic cos z RLS np i bedzie napewno wytrawniej,ale wrecz ospale bez zastrzyku adrenaliny.Kwestia na co stawiasz,za te pieniadze nie mozna miec wszystkiego trzeba isc na kompromis.

To nie jest takie łatwe, ja osobiście gdybym miał polecać do tych paczek wzmacniacz to Roksan K2 , no ale to nie ten jest zakładany przedział cenowy. Posłuchałbym ze znanych mi konstrukcji, które próbowałem z tymi głośnikami Xindaka A-06. Tu zmieścimy się w zakładanych widełkach. Poszukać można tez z rynku wtórnego AMC 3050 lub 3100a-mocnych wysokoprądowych maszynek. Głośniki zacne w tej klasie, lubiące się właściwie z każdym dobrym wzmacniaczem. Zawsze warto jeśli taka możliwość będzie po zakupie głośników wypożyczyć wzmacniacz i przesłuchać jak współpracuje w danej przestrzeni z tymi głośnikami.

Co sądzicie o tych aukcjach ? :http://allegro.pl/paradigm-monitor-9-v-7-jak-nowe-kurier-gratis-i2561542143.html i

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) . Troche niższa cena .

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Hehehe lekko uzywane :)Znaczy sie towar z ekspozycji/powystawowy.Dosyc drogo cenia,zdazaja sie lepsze okazje,ale tez widzialem 500zl znizki na obity rog w 7v5 wiec wolalbym 600zl na 9v7 w idealnym stanie.

Nie żartuj z tym Marantzem,jak chcesz wyciagnac wszystko z tych paczek.Szukaj uzywanej maszynki wydajnej pradowo.

Np taki dziadek bez pilota

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

slabsze mocowo

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Troche drozsze

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) sugdeny sa 2 na gieldzie ten drugi 2,5k

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Nait 5 za 2,5k

Ukryta Zawartość

i faworyt ale to juz poza budzet grubo

Ukryta Zawartość

Nie patrz,ze Marantz ladnie wyglada bo dzwiekowo to nawet 50% nie bedzie do powyzszych,a o wygladzie zapomnisz jak paczki ladnie zagraja.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Chyba sie zdecydowalem kolumny Paradigm 9v7 . A wzmacniacz no własnie ..... a moze cos takiego - Marantz NR1602 - da rade z tymi kolumienkami ?

to jest amplituner do kina domowego, w dodatku płaska odmiana o zmniejszonej mocy, dobra do takich pierdziawek plastikowych lub monitorów (podstawkowych)

do Paradigmów potrzebujesz wzmacniacza i to najlepiej mocnego (mimo że mają wysoką skuteczność)

Można kupić audiolaba 8000s za 1200 aukcja jest na allegro co wy na to ? Jest wart swej ceny ?

Ukryta Zawartość

Małe sprostowanie 1500 :))

Albo coś takiego

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Jak chcesz tego Nada to nie kupuj paradigmow.I wogole wystarcza paczki za tysiac.

Audiolab bez pilota za 1500?Maja ludzie poczucie humoru :)

Wkleilem Ci troche linkow z dostepnimi na Hifi gieldzie wzmakami-rozumiem,ze bez obrazkow to nie warto bylo zagladac?

Jak chcesz tego Nada to nie kupuj paradigmow.I wogole wystarcza paczki za tysiac.

Wkleilem Ci troche linkow z dostepnimi na Hifi gieldzie wzmakami-rozumiem,ze bez obrazkow to nie warto bylo zagladac?

Gość rydz

(Konto usunięte)

Chyba sie zdecydowalem kolumny Paradigm 9v7 . A wzmacniacz no własnie ..... a moze cos takiego - Marantz NR1602 - da rade z tymi kolumienkami ?

Bądż cierpliwy,Paradigm Studio 20 v4 jeszcze lepiej Studio 40 te kolumny zagrają o klasę lepiej,a bas ? he.

Nawet są ze stendami.

Nie mam nic wspólnego z aukcją!

http://allegro.pl/paradigm-reference-studio-20-v-4-i2551068929.html

Ten koles sprzedaje te studio od pół roku i sprzedac nie moze bo duzo krzyczy.

Po drugie pokoj to 30 metrow otwarte na jeszcze wiekszy metraz

A po trzecie to jesli autor watku patrzy w kierunku Nada 315 to i seria monitor v7 jest az za dobra.

Jesli ma byc z serii studio to 40v4 to minimum i za takie jeszcze mozna dac 2,5 choc tez chodzily po "dwojce"

Gość rydz

(Konto usunięte)

Ten koles sprzedaje te studio od pół roku i sprzedac nie moze bo duzo krzyczy

Cierpliwości,napisałem! poza tym są telefony E-mail,podaje cenę,niepasuje to dowidzenia!

Po drugie pokoj to 30 metrow otwarte na jeszcze wiekszy metraz

Gawronku śpisz jeszcze? 4x5=20.

A po trzecie to jesli autor watku patrzy w kierunku Nada 315 to i seria monitor v7 jest az za dobra.

Nic nie jest za dobre,a Nad to się nada?:)

Rydzu spie faktycznie,30 to w innym watku :)

Moze Nada zada i bedzie dupa blada :),sa za dobre kolumny,to tak samo jakby bolidem po szutrach jezdzic.

Mialem starsze Paradigmy z Denonem 1500 i tak srednio to do siebie pasuje,ponoc 1510AE jest zrywniejszy,szybszy i ma lepsza rownowage tonalna,ale to ponoc....

Byl na gielda hi-fi Naim Nait za 2,499zl za te pieniadze zdecydowanie warto!

Ja osobiśie kupiłem Monitor Audio BX6 + NAD 326 BEE i mam chyba preferencje muzyczne podobne do autora tego postu ------ mhm nie narzekam Pink Floyd - bajka , ostatnio stary CD Jon And Vangelis odjazd , słuchałem TOOL nawet 10 000 day z gongiem który rozwala wiele zestawow mieląc je jak papke -i jest ok może nie rewelacyjnie ale ok , Drem Theater koncert super ------------------------ nie jestem specjalistą od sprzetu i audiofilstwa się trochę uczę - na pewno znam się na muzyce ? ale ale ten zestaw polecam dla osób z ograniczonym budżetem który chcą coś nowego z nie wielkie pieniądze :)

Pozdrawiam wszystkich :)

Ja osobiśie kupiłem Monitor Audio BX6 + NAD 326 BEE i mam chyba preferencje muzyczne podobne do autora tego postu ------ mhm nie narzekam Pink Floyd - bajka , ostatnio stary CD Jon And Vangelis odjazd , słuchałem TOOL nawet 10 000 day z gongiem który rozwala wiele zestawow mieląc je jak papke -i jest ok może nie rewelacyjnie ale ok , Drem Theater koncert super ------------------------ nie jestem specjalistą od sprzetu i audiofilstwa się trochę uczę - na pewno znam się na muzyce ? ale ale ten zestaw polecam dla osób z ograniczonym budżetem który chcą coś nowego z nie wielkie pieniądze :)

Pozdrawiam wszystkich :)

Witam

Akurat słuchałem zestawu w tej konfiguracji i bardzo mi sie podobało a jesli chodzi o nisko budżetówkę to mozna również zaliczyc twój zestaw do tego grona :) Jak chcesz słuchać gongu to słuchaj :)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.