Skocz do zawartości
IGNORED

Konwersja m2ts do mkv ze ścieżką audio HD

Prokop

Rekomendowane odpowiedzi

Jak w temacie, potrzebuję program do konwersji który widzi ścieżki audio HD w plikach m2ts.

Wystarczy nero, mozesz nagrać płytkę bd z plikow m2ts

Najlepszym programem do obsługi plików m2ts oraz mkv z dźwiekiem HD jest TSMUXER.

Program faktycznie widzi ścieżki HD tyle, że służy do separacji ścieżek audio i video zawartych w pliku, które to potem trzeba połączyć. Z tego co próbowałem nie takie to proste i szybkie. Bardziej bym poszukiwał czegoś w stylu mkvmerge i tego co robi z plikami z płyt DVD. Przeciągasz jeden, kolejne są z automatu podciągane, odhaczasz to co nie potrzebne i konwertujesz, zero zabawy.

Od kiedy mkvmerge demuksuje voby?

Od kiedy to nie wiem, ale mając strukturę płyty na dysku, wystarczyło przeciągnąć jeden z plików VIDEO_TS do MKV merge wcisnąć start i gotowe.

1344768065[/url'>' post='

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

A ja widac nieaktualny jestem. Tak jak napisal prezi, mkvtoolnix wspiera nie tylko voby ale tez m2ts jako pliki wejsciowe.

2011-08-14

* mkvmerge: new feature: Implemented a MPEG transport stream demuxer

Tak wiec w czym problem?

server unreachable;--

A ja widac nieaktualny jestem. Tak jak napisal prezi, mkvtoolnix wspiera nie tylko voby ale tez m2ts jako pliki wejsciowe.

Tak wiec w czym problem?

Praktycznie już w niczym, dowiedziałem się co i jak.

Chodziło mi o to że,

posiadam film w postaci kopi z płyty BD na dysku twardym. Ci którzy są w temacie znają strukturę tak otrzymanego folderu BDMV. Na początku miałem problem z samą konwersją plików m2ts do mkv tak aby była ścieżka dźwiękowa HD. Problem wynikał z niewiedzy i z tego, że program MKVmerge ścieżki DTS HD pokazuje jako DTS. Już wiem, że są to ścieżki HD (a nie samo DTS jak to podaje program) tak więc problem samej konwersji znikną. Pojawił się natomiast kolejny problem. Plików m2ts jest kilka (naście albo i dziesiąt), są oznaczone numerami, które jednak ni jak się mają do ich kolejności odtwarzania. Tu przydatny jest program BDedit. Możemy podejrzeć listy w których pokazana jest kolejność odtwarzaniaplików m2ts i w tej kolejności połączyć je w programie MKVmerge (lub innym) w jeden plik.

Może komuś się ta wiedza przyda.

Praktycznie już w niczym, dowiedziałem się co i jak.

Chodziło mi o to że,

posiadam film w postaci kopi z płyty BD na dysku twardym. Ci którzy są w temacie znają strukturę tak otrzymanego folderu BDMV. Na początku miałem problem z samą konwersją plików m2ts do mkv tak aby była ścieżka dźwiękowa HD. Problem wynikał z niewiedzy i z tego, że program MKVmerge ścieżki DTS HD pokazuje jako DTS. Już wiem, że są to ścieżki HD (a nie samo DTS jak to podaje program) tak więc problem samej konwersji znikną. Pojawił się natomiast kolejny problem. Plików m2ts jest kilka (naście albo i dziesiąt), są oznaczone numerami, które jednak ni jak się mają do ich kolejności odtwarzania. Tu przydatny jest program BDedit. Możemy podejrzeć listy w których pokazana jest kolejność odtwarzaniaplików m2ts i w tej kolejności połączyć je w programie MKVmerge (lub innym) w jeden plik.

Może komuś się ta wiedza przyda.

To się nazywa lossless w każdym calu :)

To się nazywa lossless w każdym calu :)

Dokładnie, a taka konwersja była mi potrzebna gdyż używając programu XBMC mam problemy z zewnętrznymi napisami odtwarzając strukturę BDMV. Problem znika gdy film jest w jednym pliku. Równie dobrz może to być i format m2ts nie koniecznie MKV, acz ten jest najbardziej popularny i najmniej z nim kłopotu.

Ho, z tym "najmniej klopotu" to niekoniecznie. :) Ja do tej pory nie moge znalezc odtwarzacza stacjonarnego obslugujacego ordered chapters, embeded fonts i napisy w ssa/ass. XBMC daje temu rade?

server unreachable;--

Ho, z tym "najmniej klopotu" to niekoniecznie. :) Ja do tej pory nie moge znalezc odtwarzacza stacjonarnego obslugujacego ordered chapters, embeded fonts i napisy w ssa/ass. XBMC daje temu rade?

Dla mnie najmniej kłopotu :). Jeśli chodzi o ordered chapters to nie obsługuje tego XBMC . Oczywiście mowa tu o odczycie struktury BDMV. Z napisami nie ma problemów, te możesz wybierać, widzi wszystkie, tak jak i ścieżki audio łącznie z tymi HD. Co najważniejsze w tym programie, jeszcze nie miałem takiego filmu którego by mi nie odpalił (odpukać w niemalowane :) )

BDMV jest malo uzyteczny, mnie interesuje cos dajace rade pelnej specyfikacji matroski. Na przyklad:

Ukryta Zawartość

Chcialbym cos co prawidlowo odtworzy pliki tstowe z tej strony numer 4,7 oraz 8. I nie ma to byc stacjonarny komputer. :)

Ukryta Zawartość

server unreachable;--

BDMV jest malo uzyteczny, mnie interesuje cos dajace rade pelnej specyfikacji matroski. Na przyklad:

Ukryta Zawartość

Chcialbym cos co prawidlowo odtworzy pliki tstowe z tej strony numer 4,7 oraz 8. I nie ma to byc stacjonarny komputer. :)

Nie bardzo wiem w czym problem z odpaleniem tych plików? Na swoim HTPC poszły bez zająknięcia, chyba, że o czymś nie wiem? Odtwarzacze rozumiem sieciowe mają problem z tymi plikami?

Ukryta Zawartość

Nie, z samymi plikami probelmu nie ma. Problem jest z ich poprawnym odtwarzaniem. Jak kiedys probowalem odpalic to na xbmc to brakowalo animacji w karaoke, nie zawsze lapalo wlasciwa czcionke, jesli byla osadzona i nie sklejalo w calosc matroski ze zlinkowanych plikow. Ale to bylo jakis rok temu. Mozliwe, ze juz to poprawili. Warto sprawdzic co tez zrobie jak tylko znajde jakis dysk do instalacji.

server unreachable;--

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.