Skocz do zawartości
IGNORED

Uwaga oszust na naszym forum: simon84

pmcomp

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

pragnę ostrzec wszystkich przed oszustem Sxxx Gxxx, ul.xxx , mail: xxxx, ukrywającym sie pod nickiem simon84 na naszym forum.

Dane osobowe zamieściłem z premedytacją i pełną odpowiedzialnością, pozew sądowy przeciw temu osobnikowi jest już w przygotowaniu.

Chłop za głupie 100 zł z haczykiem narobi sobie kłopotów i dużych kosztów postepowania sądowego i egzekucyjnego.

Pytanie czy było warto.

Mam nadzieję, że mój mail uchroni innych użytkowników przed kłopotami w kontaktach z tym oszustem.

BTW trzeba mieć tupet aby przewalać ludzi na takie smieszne kwoty robiąc to pod własnym nazwiskiem, podając adres i numer konta bankowego, na które nastąpiła wpłata.

Pozdro

Muszę przewietrzyć mój system…

https://www.audiostereo.pl/topic/96073-uwaga-oszust-na-naszym-forum-simon84/

Szczegóły ... prosze bardzo.

Oferta prywatna do mnie o sprzedaży standów pod kolumny, umówienie warunków, moja wpłata pieniędzy, standów ani widu, tłumaczenia o kłopotach, potem obiecanie zwrotu kasy.

Czyli standard.

Dłużej już mi się z nim nie chce, a jeździć pod Kraków też sam nie zamierzam. Zresztą po co ... bić go mam czy co? Za stówę? Szkoda knykci.

Ale jesli koleś liczył, że za stówe swoich praw dochodzic nie warto to się przeliczył. Niech papugi zarobią.

Pozdro

Muszę przewietrzyć mój system…

W Balinie nawet nie ma takiej ulicy...

Yamaha NS1000 Monitor | Krell KSA-80 | Krell KRC-3mk2 | SBT + Tomanek ULPS | Metrum Octave DAC (14VA PSU) |

Siltech SQ38-G3 | Nordost Flatline | Tara Labs RSC Air 75 coax | Ecosse Nu Diva

Jeśli to dzielnica Chrzanowa to mogłoby się zgadzać, chociaż znając życie jeśli to faktycznie wałek to mieszka tam ktoś zupełnie inny.

Yamaha NS1000 Monitor | Krell KSA-80 | Krell KRC-3mk2 | SBT + Tomanek ULPS | Metrum Octave DAC (14VA PSU) |

Siltech SQ38-G3 | Nordost Flatline | Tara Labs RSC Air 75 coax | Ecosse Nu Diva

Dobrze, ze ujawniasz skurczybyka, ale na kase od niego bym nie liczyl, tak na prawde wiecej sie przy tym nachodzisz niz jest to warte, ale z drugiej strony podarowac takiemu - tez nie wypada.

Ze wzgledu na niska kwote, sad umorzy to jako niska szkodliwosc spoleczna.

Witam,

pragnę ostrzec wszystkich przed oszustem xxx ul.xx, mail: xx, ukrywającym sie pod nickiem simon84 na naszym forum.

Dane osobowe zamieściłem z premedytacją i pełną odpowiedzialnością, pozew sądowy przeciw temu osobnikowi jest już w przygotowaniu.

Chłop za głupie 100 zł z haczykiem narobi sobie kłopotów i dużych kosztów postepowania sądowego i egzekucyjnego.

Pytanie czy było warto.

Mam nadzieję, że mój mail uchroni innych użytkowników przed kłopotami w kontaktach z tym oszustem.

BTW trzeba mieć tupet aby przewalać ludzi na takie smieszne kwoty robiąc to pod własnym nazwiskiem, podając adres i numer konta bankowego, na które nastąpiła wpłata.

Pozdro

--

Jeśli chcesz poznać cywilizację...posłuchaj jej muzyki - Konfucjusz

Gość

(Konto usunięte)

Dobrze, ze ujawniasz skurczybyka, ale na kase od niego bym nie liczyl, tak na prawde wiecej sie przy tym nachodzisz niz jest to warte, ale z drugiej strony podarowac takiemu - tez nie wypada.

Ze wzgledu na niska kwote, sad umorzy to jako niska szkodliwosc spoleczna.

Chyba nie do końca tak jest...

Umorzyć może policja i sąd jako sprawę karną i tak zapewne się stanie, ale jeśli oprócz tego wniesiesz sprawę z powództwa cywilnego, to przecież wolno Ci się sadzić i o 1,-.

O ile masz na tyle samozaparcia i cierpliwości ;)

I szczerze, ja bym miał... Bo to jest jak np. z drobnymi wałkami na Allegro - każdy macha na to ręką, a oszust dalej zbija kasę i czuje się bezkarnie, w duchu naśmiewając się z naiwnych, których wyj.bał...

Gość StaryM

(Konto usunięte)

Umorzyć może policja i sąd jako sprawę karną i tak zapewne się stanie, ale jeśli oprócz tego wniesiesz sprawę z powództwa cywilnego, to przecież wolno Ci się sadzić i o 1,-.

W tych danych to zapewne tylko numer konta był prawdziwy.

Gość

(Konto usunięte)

W tych danych to zapewne tylko numer konta był prawdziwy.

Jeśli to "zawodowy" oszust, to tak - konto w banku na lewy dowód osobisty...

Jednakże w tym przypadku chyba tak nie jest.

Gościu za długo na Forum, za dużo pisał postów i nie chce mi się wierzyć, że już wtedy podawał (w 2008 roku) fałszywe dane, by 4 lata później tutaj kogoś "przekręcić"

http://www.audiostereo.pl/user/21191-simon84/

Do tego jeszcze sam chciał coś kupić, więc tym bardziej fałszywe dane bez sensu byłyby...

http://www.audiostereo.pl/ogloszenia_sprzet/kupie/inne/kupie-dowolnej-firmy-glosniki-os91165.html

Chyba nie do końca tak jest...

O ile masz na tyle samozaparcia i cierpliwości ;)

I szczerze, ja bym miał... Bo to jest jak np. z drobnymi wałkami na Allegro - każdy macha na to ręką, a oszust dalej zbija kasę i czuje się bezkarnie, w duchu naśmiewając się z naiwnych, których wyj.bał...

A jeszcze mozna szanownym panom milicjantom zasugerowac, ze delikwent ow moze w ten sposob oszukiwac wieksza liczbe ludzi, ze warto go przetrzepac bo to moze nie byc jednostkowy przypadek, ze latwa sprawa do rozwiazania a zawsze w aktach osobowych lepiej wyglada... bo ze awansik to chyba nie dadza sie nabrac... :D

Gość romekxxx

(Konto usunięte)

Jest ponizeJ 200 zet. nic .nie wskorasz. Mozesz go tylko wxywac w drodze upomnien o zaplate. To mozesz dac do sadu ale to zadna sprawa karna. Potem komornik. A na temat spraey karnej o niekorzystne rozp. Mieniem np. prokurator cie wysmieje i nie bedzie wszczynal. Natomiast jesli teraz gosc zobaczy co wypisales moze ciebie oodac do prokuraturyz art. 212 i tutaj ty bedziesz mial pewna sprawe karna. Gostek moze cie tez na drodze cywilnej niezaleznie scigac. Wiem ze cie to wkur. Ale lepiej zrobisz hak skasujesz te dane bo to perfidny skur moze byc.

Jest sezon letni,może gdzieś wyjechał.

<iframe src='http://gunclub.ea.com/pl/profile/12192e93-377a-4251-95e2-3177f9f381d4/embed' height='410' width='468' scrolling='no' ></iframe>

Ten koleś na pewno nie zmarł, nie jest w śpiączce itp itd, miał też dostęp do internetu i nie wyjechał na urlop bo...wchodził na strone AS, ostatnio 31.lipca godz 15.05 a pmcomp opisał całą sprawe 3 sierpnia

.....

Gość

(Konto usunięte)

A co jeżeli domniemany oszust z przyczyn losowych nie ma możliwość skorzystania z internetu i zwrotu pieniązków (wypadek ,szpital ,śpiączka ,śmierć itp ) ?

Jednak nic z tych rzeczy (w sumie dobrze, bo źle nikomu nie powinno się życzyć):

Oferta prywatna do mnie o sprzedaży standów pod kolumny, umówienie warunków, moja wpłata pieniędzy, standów ani widu, tłumaczenia o kłopotach, potem obiecanie zwrotu kasy.

Ten koleś na pewno nie zmarł, nie jest w śpiączce itp itd, miał też dostęp do internetu i nie wyjechał na urlop bo...wchodził na strone AS, ostatnio 31.lipca godz 15.05 a pmcomp opisał całą sprawe 3 sierpnia

Co nie znaczy ,źe nie mógł wyjechać 31 lipca np: po godz 16 ,albo 1 sierpnia.

<iframe src='http://gunclub.ea.com/pl/profile/12192e93-377a-4251-95e2-3177f9f381d4/embed' height='410' width='468' scrolling='no' ></iframe>

Jeśli jest w porządku powinien się tutaj odezwać i wytłumaczyć. Na pewno dostał pw, więc jeśli będzie się logował na forum i nie zareaguje to znaczy że ma w tym jakiś powód.

Rotel A14, RCD-971 & Dynaudio Focus 140.

To sie nie wyjezdza bez wyjasniania takich spraw.

Ja ukradne komus 100tys, a potem wyjade, a w sadzie powiem - przeciez ja wyjechalem!

A mi tego nie "mów",bo ja to wiem.

Może gość potrzebował trochę kasy np. na leki, a wy go odrazu skazujecie za kratki.Może po tych lekach wyzdrowieje i wyjaśni sprawę?

Trochę niesmaczne postępowanie, ja bym się uzbroił jeszcze trochę w cierpliwość.Dwa razy na tym forum myślałem że zostałem zrobiony w jajo, co się okazało nerwy były niepotrzebne.Goście byli zalatani, i po kilku przypomnieniach wszystko skończyło się pozytywnie, czego Tobie życzę.

Pozd.

...And Justice For All . Pozdrawiam .  

Gość romekxxx

(Konto usunięte)

Może gość potrzebował trochę kasy np. na leki, a wy go odrazu skazujecie za kratki.Może po tych lekach wyzdrowieje i wyjaśni sprawę?

Trochę niesmaczne postępowanie, ja bym się uzbroił jeszcze trochę w cierpliwość.Dwa razy na tym forum myślałem że zostałem zrobiony w jajo, co się okazało nerwy były niepotrzebne.Goście byli zalatani, i po kilku przypomnieniach wszystko skończyło się pozytywnie, czego Tobie życzę.

Pozd.

Albo na dragi

Brak logiki. przez trzy dni w życiu może się wydarzyć tyle rzeczy, że snucie takich teorii jest bez sensu, ludzie wychodzą na godzinę z domu i już nie wracają. Teraz musiałby moderator odczytać daty logowania i jeśli logował sie PO trzecim sierpnia to dostał info.

CO OCZYWIŚCIE NIE BĘDZIE ŚWIADCZYŁO O TYM ŻE TUTAJ CAŁĄ SPRAWĘ OPISZE BO MOŻE NIE MA TAKIEJ OCHOTY ( nie jest to bronienie tej osoby tylko punkt widzenia ) i może będzie chciał załatwic sprawę PRYWATNIE a nie na forum.

Ps nie oszukujmy się ten temat powstał tylko jako straszak aby odzyskać kase ;) Zapewne będzie skuteczny i może gość faktycznie opisze całą sprawę bo np. są jeszcze inne aspekty tej sprawy a forum poznało dopiero "połowę" poglądów

Pzdr i życzę odzyskania pieniędzy, wiem jakie to wkur.... bo sam dopiero co ganiałem za "przyjacielem" któremu pożyczyłem prawie stukrotność twojej kwoty ;)

Rozumiem co masz na myśli, każdy z nas postrzega to innaczej i stąd spór. Moje twierdzenie dotyczy tego iż nie odczytał jeszcze tego postu bo post został napisany 3 sierpnia a kolega ostatnio logował się 31 lipca. Co może świadczyć o tym iż (np.) mogło się coś stać :)

Ot cała filozofia .

Pozdrawiam :)

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Gość
    Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.