Skocz do zawartości
IGNORED

Którą Yamahę wybrać?

CarboMania

Rekomendowane odpowiedzi

Potrzebuje pomocy, spędziłam wczoraj wiele godzin szukając amplitunera, potem jednak wzmacniacza :) i stanęło na Yamaha A-520, AX-470, jest też Ax-392. Co Waszym zdaniem jest będzie najlepsze? Cenowo będą podobne, oprócz AX392 który wyjdzie najtaniej. Nie mam jeszcze kolumn, więc chodzi o parametry wzmacniaczy, nie muszę ich do kolumn dopasowywać. Nie mogę za wiele informacji ani opinii o AX-470 znaleźć. Moc mają podobną, ale tylko tyle wiem. Co byście doradzili?

Wielkość pomieszczenia w którym będzie wzmacniacz używany 25-30mkw, bez zasłon itd., raczej "surowe" wnętrze. Słucham głównie rock i mocnych gitar.

Z góry dziękuję za pomoc.

Kup AX900 ;)

Kolumny frontowe: Heco Celan XT701, Wzmacniacz: Yamaha AX900 - pracuje jako końcówka mocy, Amplituner: Marantz SR7010, Transport: Squeezebox Classic, Media player: Zidoo Z1000 Pro, FireTV 4K Max 2Gen, Subwoofer: 2x Velodyne EQ-MAX12, Projektor: JVC DLA-X90R, Kolumny efektowe w konfiguracji 7.2.4: satelity 2×Quadral TSA300 (centralny) 4×Quadral TSA500 (surround) 4×Quadral TSA300 (atmos).

25-30mkw, bez zasłon itd., raczej "surowe" wnętrze.

Kup cokolwiek. W surowym wnętrzu wszystko będzie grało źle. Będzie dudniło, będzie pogłos, hałas, kakofonia, zero klarowności itp.

Kup wpierw grube zasłony, kup kilka/kilkanaście metrów książek i regały, kup gruby dywan, puszystą kanapę. Ustaw to potem we wnętrzu. Zniknie surowość i wszelkie przypadłości towarzyszące surowości opisane powyżej.

Dopiero teraz możesz zacząć poszukiwania wzmacniacza a w wolnych chwilach lub podczas odsłuchu będziesz mógł przeczytać te wszystkie książki kupione w celu adaptacji akustycznej pomieszczenia.

Mam taki głupawy nick, bo osiemnaście lat temu zapomniałem loginu i hasła pod jakim się pierwotnie zarejestrowałem.

Zrób tak jak radzi Pod Innym Nickiem (przerobiłem to, i w całości zgadzam się z tą poradą).Potem kup AX-900.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Znalazłem tą aukcję w dziale Nasze aukcje na.....Sprzedającego nie znam!!!!!! Także to bezinteresowna reklama!!!

Może Ci się przyda??Pozd.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

...And Justice For All . Pozdrawiam .  

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.